Nasveti in napotki ter povpraševanja...

oslak
Nov uporabnik

Audi A4 1.9 tdi nima moči

Napisal/-a oslak To dec 17, 2013 1:23 pm

Sem lastnik audija A4 latnik 1998 1.9 tdi 110KM ima 300k prevoženih kilometrov je quattro. Težava je v tem da avto ne pokaže neke moči pri višjih obratih kar vrže v zasilni program in negre več nikamor nato ga pa samo ugasnem in znova prižgem in gre spet tako kot prej dokler ga spet ne vrže v zasilni program. Menjal sem LMM in vse podtlačne cevke prav tako pa so tudi une večje cevi so nove, blendiran pa je tudi egr ventil. Prej z starim lmmjem mi je metal v zasilni program v 4 prestavi pri 3000 rpm in v 5 prestavi pri 2.600 rpm zdaj ko sem menjal lmm mi pa včasih (ševedno zelo pogosto) vrže v zasilni program ampak prej mi ga je vedno zdaj pa včasih ja včasih pa ne par dni nazaj sem moral ogret avtomobil 3x ugasnit in prižgat nato 4. sem se pa peljal v 4 prestavi 160 km/h bilo je okoli 4.500 rpm in ga ni vrglo v zasilni program. Tudi turbina je z novim lmmjem veliko bol odzivna slišiš jo že takoj ko avto prižgeš ampak samo če je avto ogret pri neogretem avtomobilu se jo sliši pri nekje 1400rpm. Pa če jo hočeš slišat takoj ko avto prižgeš moraš ogret avto ugasnit in ga znova prižgat sliši se jo tudi v prostem teku da tiho žvižga. Bil sem na dignostiki tam so mi našli tri napake: pritisk kolektorja , količina usesanega zraka in egr elektroventil. Sesalni kolektor sem tudi očistil koliko se je dalo lmm pa je nov. Avto pa pije okoli 8.5 l na 100km.

Zanima me kaj bi lahko bilo narobe da tudi ko ni v zasilnem programu nima takšne moči kot bi jo moral imeti namreč gas je povečini skos dokonca. Imamo še enega audija a4 z 1.9 tdi motorjem z 110 KM quattro in tako potegne da te prilima na sedež je pa res da je letnik 2002. Moj niti ¼ toliko pospeškov nima.

In zakaj sploh meče v zasilni program kaj vam pade na misel?

Hvala lep pozdrav.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Audi A4 1.9 tdi nima moči

Napisal/-a abbe To dec 17, 2013 1:26 pm

variabilni del turbine ti šteka.
nevem zakaj si sloh menjal lmm.zarad lmm-ja avto nebi metal v zasilni program
Ni vse res kar napišem

oslak
Nov uporabnik

Napisal/-a oslak To dec 17, 2013 1:40 pm

to so tako tiste lopatice ko odpirajo in zapirajo turbino a sem prav označil nasliki ??
a bi to moral dati da mi obnovijo turbino al bi lahko sam kako rešil problem, ker turbino sem tako al tako mislo obnovit samo ne zdaj med prazniki ko ni veliko evrčkov :D
Priponke
vand-turbina-audi-a4-1-9-tdi-01d49e6eec502bf11-800-600-1-95-1.jpg
slika najdena na spletu

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To dec 17, 2013 1:44 pm

ja no če si mel namen jo pa daj obnovit pa bo mir.
to je samo vzvod ki premika lopatice,lopatice so v notranji strani turbine na izpušne delu in se zaradi saj zabašejo...
Ni vse res kar napišem

oslak
Nov uporabnik

Napisal/-a oslak To dec 17, 2013 1:56 pm

ja ampak ne še zdej sej januarja al pa februarja sem ga mel dat namen serviserju ker mi more še vse ventile menjat ...
pač zanima me če si to ti že delu pa če bi lahko kak nasvet dav z čem se to spuče vem da obstaja nek sprej s kerim našpricaš ki prenese 800 stopinj imena se nespomnim
pač na kaj vse morem pazit ....

hvala

Uporabniški avatar
rokko
Nov uporabnik

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a rokko To dec 17, 2013 2:10 pm

Letnik 2002 in 110 KM?

oslak
Nov uporabnik

Napisal/-a oslak To dec 17, 2013 2:19 pm

rokko je napisal/-a:Letnik 2002 in 110 KM?

pardon moja napaka 131 KM ma

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To dec 17, 2013 2:21 pm

oslak je napisal/-a:ja ampak ne še zdej sej januarja al pa februarja sem ga mel dat namen serviserju ker mi more še vse ventile menjat ...
pač zanima me če si to ti že delu pa če bi lahko kak nasvet dav z čem se to spuče vem da obstaja nek sprej s kerim našpricaš ki prenese 800 stopinj imena se nespomnim

hvala

e hoeš da je dobr narejen boš dal dol turbo pa razstavu pa spucal pa sestavu nazaj.
Ni vse res kar napišem

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če dec 19, 2013 11:39 am

abbe je napisal/-a:
oslak je napisal/-a:ja ampak ne še zdej sej januarja al pa februarja sem ga mel dat namen serviserju ker mi more še vse ventile menjat ...

hvala

e hoeš da je dobr narejen boš dal dol turbo pa razstavu pa spucal pa sestavu nazaj.

x2.
Razstavit, notri speskat pa nazaj sestavit.

jaggy
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a jaggy Pe dec 27, 2013 9:42 am

To je men isto na ibizi delal tud 110 km. Ko je bla hladna je full vlekla pol ko se je ogrela pa skoz v rezervni položaj metal, avtocesta pa samo rezervni položaj, tak da mi je blo včasih tak nerodn ko nisem moral prehitevati... Razloga nismo nikoli odkril.. Vsak je mel svojo teorijo... Avto mi je pa takrat manj pil..

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Po dec 30, 2013 2:02 pm

Zamenjaj em ventil ki krmi varijabilni mehanizem. n75 se mi zdi da je oznaka. Nahaja se zraven tiske vakumske krogle spredaj pr kilerju. Ko boš iskal išči takega ki je prav za 110 konjev ker če boš dal gor takega ku je za PD 115 ne bo deloval tako kot je treba, čeprav ma enako oznako.

Tule mas fotko in se lepo vidi n75.
http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=341061

jaggy
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a jaggy Sr jan 01, 2014 10:02 pm

Točno pozabil sem da sem imel na audiju neke težave ampak meni je avto med vožnjo spreminjal moč... Ja kot je opisal mislim da sem menjal ta ventil kot je omenil... Neki senzor za pretok zraka in uravnavanje pritiska za motor (ni bil LMM)... Sem šou na avtoodpad dal 20€ in dela kot švicarska ura...

oslak
Nov uporabnik

Napisal/-a oslak Če jan 02, 2014 12:46 pm

Evo sem zamenjal turbino dobil sem jo pri enemu iz celja za 350e z nemčije z 12 mesečno garancijo težava z metanjem v rezerni program se je odpravila dobavitelj me je nato ker sem moral vrniti svojo staro poklicali in mi povedal kaj je bilo narobe in sicer na turbini je bilo povno saj in reku mi je tudi da dvomi da se je turbina med vožnjo sploh zapirala ali odpirala.

Mam občutek tudi da zdaj avto za oddtenek bolj vleče ampak se mi zdi da še vseeno ni to to glede nato da je povečini gas skoraj vedno dokonca turbino pa se tudi sliši kako žvižga mene to sicer ne moti če že nimam kakšnga V8 da bi tam mašino poslušo lahko saj zdej pri mojem turbino poslušam kako žvižga... No pač glede žvižganja turbine se naj nebi slišalo ker to pomeni da al ima ležaj luft ali pa riba po ohišju .

@Valvoline velja bom probav dobit n75 ventil in bomo potem videli če bo bolje vlekel...

lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jan 06, 2014 9:00 am

mogoče ti pa pisla ker ti kje kaka cev pušča?
a je kdo sistem napihnu pa pogledal če tesni?
če bi pajsala po ohišju bi se razletela precej hitr...
Ni vse res kar napišem

perhajd
Nov uporabnik

Napisal/-a perhajd To jan 07, 2014 7:24 pm

Sam sem imel Šarana, prav tako 1.9 tdi letnik 98. Tam nekje pri 1800 obratih mi ga je metalo v zasilni program in vse do takrat dokler ni bila v računalniku zamenjana preperela oziroma počena gumujasta cevka ( gre za nadaljevanje cevke ki je nataknjena s zunanje strani na računalnik) 5€ mi je za to računal en avtoelektričar, na servisu so pa hoteli menjat računalnik in za to vzet 1500€. Če vsaj malo obvladaš šravfncigar in veš kako do računalnika cevko lahko sam preveriš in zamenjaš če je potrebno.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: joztom in 3 gostov