Napisal/-a oslak To dec 17, 2013 1:23 pm
Sem lastnik audija A4 latnik 1998 1.9 tdi 110KM ima 300k prevoženih kilometrov je quattro. Težava je v tem da avto ne pokaže neke moči pri višjih obratih kar vrže v zasilni program in negre več nikamor nato ga pa samo ugasnem in znova prižgem in gre spet tako kot prej dokler ga spet ne vrže v zasilni program. Menjal sem LMM in vse podtlačne cevke prav tako pa so tudi une večje cevi so nove, blendiran pa je tudi egr ventil. Prej z starim lmmjem mi je metal v zasilni program v 4 prestavi pri 3000 rpm in v 5 prestavi pri 2.600 rpm zdaj ko sem menjal lmm mi pa včasih (ševedno zelo pogosto) vrže v zasilni program ampak prej mi ga je vedno zdaj pa včasih ja včasih pa ne par dni nazaj sem moral ogret avtomobil 3x ugasnit in prižgat nato 4. sem se pa peljal v 4 prestavi 160 km/h bilo je okoli 4.500 rpm in ga ni vrglo v zasilni program. Tudi turbina je z novim lmmjem veliko bol odzivna slišiš jo že takoj ko avto prižgeš ampak samo če je avto ogret pri neogretem avtomobilu se jo sliši pri nekje 1400rpm. Pa če jo hočeš slišat takoj ko avto prižgeš moraš ogret avto ugasnit in ga znova prižgat sliši se jo tudi v prostem teku da tiho žvižga. Bil sem na dignostiki tam so mi našli tri napake: pritisk kolektorja , količina usesanega zraka in egr elektroventil. Sesalni kolektor sem tudi očistil koliko se je dalo lmm pa je nov. Avto pa pije okoli 8.5 l na 100km.
Zanima me kaj bi lahko bilo narobe da tudi ko ni v zasilnem programu nima takšne moči kot bi jo moral imeti namreč gas je povečini skos dokonca. Imamo še enega audija a4 z 1.9 tdi motorjem z 110 KM quattro in tako potegne da te prilima na sedež je pa res da je letnik 2002. Moj niti ¼ toliko pospeškov nima.
In zakaj sploh meče v zasilni program kaj vam pade na misel?
Hvala lep pozdrav.