Nič ni normalno. To so povsem navadni simptomi defektnega termostata. Ko je avto enkrat segret, se ne bo več ohladil pod delovno temperaturo.WMB je napisal/-a:V mrzlih dneh je to čisto normalno.
V kolikor je vklopljeno gretje se motor ohlaja...sploh pri vožnji navzdol...
V primeru da izklopiš gretje (ventilator na 0) bo motor prej segret.
Termostat je čisto ok.
TrijoAdijo je napisal/-a:Očitno ti je termostat prdnu.
Energetik81 je napisal/-a:Nič ni normalno. To so povsem navadni simptomi defektnega termostata. Ko je avto enkrat segret, se ne bo več ohladil pod delovno temperaturo.WMB je napisal/-a:V mrzlih dneh je to čisto normalno.
Termostat je čisto ok.
sim je napisal/-a:Mene tudi nekaj zanima okrog termostata pa da ne odpiram nove teme ... ni sicer dizel je pa Golf: Golf 4 1.4 l.99.
Pred cca pol leta zamenjan termostat (uradni servis), kake 2 meseca nazaj pa se je začelo pojavljati:
- kazalec pride do 90 bistveno kasneje kot včasih
- včasih z 90 po daljši vožnji pade nazaj na 0 in se ne glede na to koliko km prevozi ne postavi nazaj na 90
- včasih pa kazalec samo niha med cca 70 in 90, kar se prej tudi ni dogajalo
Zanima me, če je glede na simptome možno, da je še kaj drugega narobe razen termostat?
LP
Energetik81 je napisal/-a:Nič ni normalno. To so povsem navadni simptomi defektnega termostata. Ko je avto enkrat segret, se ne bo več ohladil pod delovno temperaturo.WMB je napisal/-a:V mrzlih dneh je to čisto normalno.
Termostat je čisto ok.
no-body je napisal/-a:sim je napisal/-a:Mene tudi nekaj zanima okrog termostata pa da ne odpiram nove teme ... ni sicer dizel je pa Golf: Golf 4 1.4 l.99.
Pred cca pol leta zamenjan termostat (uradni servis), kake 2 meseca nazaj pa se je začelo pojavljati:
- včasih z 90 po daljši vožnji pade nazaj na 0 in se ne glede na to koliko km prevozi ne postavi nazaj na 90
Zanima me, če je glede na simptome možno, da je še kaj drugega narobe razen termostat?
LP
greje ti normalno skozi ves čas?lahko da je v okvari senzor temparature vode.Ti imaš 4 pinskega in mislim da je plave barve.2 pina greta na ventilator, 2 pina pa na števec temparature.Sem imel podoben problem.Termostat je normalno delal,grel je tudi na števcu pa se kazalec ni premaknil niti za mm.Krivec je bil senzor
sim je napisal/-a:no-body je napisal/-a:sim je napisal/-a:Mene tudi nekaj zanima okrog termostata pa da ne odpiram nove teme ... ni sicer dizel je pa Golf: Golf 4 1.4 l.99.
LP
greje ti normalno skozi ves čas?lahko da je v okvari senzor temparature vode.Ti imaš 4 pinskega in mislim da je plave barve.2 pina greta na ventilator, 2 pina pa na števec temparature.Sem imel podoben problem.Termostat je normalno delal,grel je tudi na števcu pa se kazalec ni premaknil niti za mm.Krivec je bil senzor
Greje normalno in tudi vse ostalo dela normalno, samo števec za temperaturo niha. No v mojem primeru je odvisno od dneva...včasih je vse ok, včasih niha, se ne premakne... samo segreje se pa vsakič kasneje kot pred menjavo termostata...
Ne, ne bo padla. Zakaj misliš, da motor bremza po klancu dol? Ker spreminja kinetično energijo v toploto s pumpanjem/stiskanjem zraka in trenjem. Pri dolgih spustih se termostat spet zapre, gretje kabine na 25° pa tudi ne porabi silnih kilovatov.no-body je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Nič ni normalno. To so povsem navadni simptomi defektnega termostata. Ko je avto enkrat segret, se ne bo več ohladil pod delovno temperaturo.
no tudi to ni čisto res.Če je avto segret na 90 stopinj in če se ti na primer spuščaš po 5 km klancu in imaš gretje na rečmo 25 stopinj bo temparatura motorja padla.a ni logično?ko se spuščaš navzdol ni dotoka bencina oziroma motor poganjajo kolesa(motor bremza).Motor ne proizvaja toplote ti u kabini jo pa porabljaš.Vem pa da ne smejo biti extremna nihanja na kazalcu temparature
Pred leti je podobno počel naš Polo 1,4 l.97. Sicer ne med 70 in 90, ampak med 90 in rdečim poljem. Sicer je potem problem sam od sebe izginil, ampak skor zihr je to bila težava s samim števcem. Ker števec je pri zmerni vožnji po ravnem v ene pol minute prišel na rdeče polje, potem pa v 10s padel nazaj na 90. Skor nemogoče, da bi se tako hitro spreminjala temperatura vode.sim je napisal/-a:Mene tudi nekaj zanima okrog termostata pa da ne odpiram nove teme ... ni sicer dizel je pa Golf: Golf 4 1.4 l.99.
LP
123belt123 je napisal/-a:Ja zdravo ponovno.
Ucer zvečer sem se peljal iz žužemberka proti litiji in niti enkrat ni šel števec čez 85 stopinj. Vedno okrog 70-85. Tudi v klancu za na bogensperk ni šel čez 85 pa sm ga mal steral do 4000 obratov. Po klancu navzdol pa je padlo do okrog 68 stopinj. Zunaj je nla pa temperatura okro 4-7 stopinj.
Kaj pol je zagotovo termostat zanič al je to klasika na starejsih avtih. Aja pa gretje je bilp skor vedno izklopljeno. Hvala vsem za odgovore in lep pozdrab.
pskoda je napisal/-a:Temperatura vode pri ogretei mašini niha nekje, približno +-5 stopinj pa nima veze ali je zunaj +30 ali -30 vse drugo je nekaj narobe
Po forumu brska: Google Adsense [Bot], primo7777 in 16 gostov