Nasveti in napotki ter povpraševanja...

smes
Nov uporabnik

Laguna II - gori rdeča lučka avto ne vžge

Napisal/-a smes Pe dec 27, 2013 9:01 pm

Mene pa zanima, če je mogoče kdo imel podoben problem. Danes se peljem z avtom in se mi med vožnjo(pri hitrosti okrog 100km/h) vklopi tista okrogla mala rdeča lučka na armaturi. Volan postane trdi, premza tudi, gas ne primer, števci padejo na začetno stanje in pisalo je na ekranu start, kot tedaj ko vstaviš kartico v avto. Vglavnem zapeljem iz ceste in probam ponovno vstaviti kartico, da bi avto prižgal in ko pritisnem gumb start avto vergla, neprestano sveti okrogla rdeča luč vendar ne vžge. Tako sem moral avto privleči domov. Gre pa se za Renault Laguna II, 1.6 16V bencinar. Nimam pa druge kartice, da bi lahko probal če bi z rezervno delovalo. :? Avto bo šel na tester vendar me zanima, če ima kdo že podobno izkušnjo in kako zadevo rešiti saj je ravno takšen čuden datum za neke hitre rešitve. :) Hvala

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Re: Laguna II - gori rdeča lučka avto ne vžge

Napisal/-a Zmaj78 Pe dec 27, 2013 9:18 pm

Imel sem 2002 Laguno II 1.8 16v, pri katerih je totalna kriza glede lopute. Ampak v tem primeru se mi je vžigala rumena (spiralasta) lučka in avto mi je metalo v "safety mode", teoretično pa sem lahko nadaljeval z vožnjo (bolj delal zastoje v stilu starih Zetorjev). Lahko, da tudi tebe baše kakšna podobna zadeva, ne vem ali ima 1.6 16v iste hibe kakor moja predhodna kočija. :roll:

smes
Nov uporabnik

Napisal/-a smes Pe dec 27, 2013 9:28 pm

Pri meni se sploh ne da prižgati avtomobila in ne sveti ta lučka ampak tista majhna okrogla katera drugače utripa rdeče, ko je avtomobil zaklenjen tako, da verjetno čista drugi problem z drugimi simptomi.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe dec 27, 2013 10:19 pm

Pozdravljeni

Preverite v knjižici, kako se ročno vpiše kodo, da sprosti imo................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 So dec 28, 2013 8:33 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Preverite v knjižici, kako se ročno vpiše kodo, da sprosti imo................

Lep pozdrav

x2

Lahko se je kartici "strapalo" (kar nebi bilo nič čudnega za ta avto) in imobilizator ne dovoli vžiga-zato utripa ta lučka.

smes
Nov uporabnik

Napisal/-a smes So dec 28, 2013 12:08 pm

Ta lučka ne utripa ampak neprestano gori! Glede kode bo verjetno bolj težko, ker nimam nikjer napisano. Kako se pride do nje, preko renaultovega servisa?

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 So dec 28, 2013 12:46 pm

Ali mu bo kaj pomagalo, če na akumulatorju kable dol stakne? :?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So dec 28, 2013 1:01 pm

Pozdravljeni

NE!
S snemanjem klem iz akumulatorja se nič ne popravi. Edino kar se naredi, se zbriše spominsko mapco kako je prišlo do okvare - sama koda okvare ostane v ECUju, vendar se ne ve v kakšnih pogojih je prišlo do nje. Torej mehanik/mojster/popoldanec nima važnega podatka in lahko kaj tudi brez veze menja - pride do okvarjenega dela, vendar po daljši in dražji poti.

Če ni knjižice, s prometnim na Renault servis

Lep pozdrav

PS

Ker ni napisano v profilu iz kje uporabnik tipka ..................... se ne more nič priporočati v njegovi bližini
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So dec 28, 2013 1:30 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

NE!
S snemanjem klem iz akumulatorja se nič ne popravi. Edino kar se naredi, se zbriše spominsko mapco kako je prišlo do okvare - sama koda okvare ostane v ECUju, vendar se ne ve v kakšnih pogojih je prišlo do nje. Torej mehanik/mojster/popoldanec nima važnega podatka in lahko kaj tudi brez veze menja - pride do okvarjenega dela, vendar po daljši in dražji poti.

Če ni knjižice, s prometnim na Renault servis

Lep pozdrav

PS

Ker ni napisano v profilu iz kje uporabnik tipka ..................... se ne more nič priporočati v njegovi bližini

Avtorju teme priporočam, da se odpravi na pooblaščenca ali popoldanca, ki ima original tester za renault in ne univerzalni, ker se bodo menjale stvari brez veze.

smes
Nov uporabnik

Napisal/-a smes Sr jan 01, 2014 4:27 pm

Problem je nekje v relejih, ker smo ugotovili da ko se vklopi ta lučka malo zmigaš enega od relejev in se izklopi. Po novem letu pa tako gre avto na računalnik k pooblaščenemu serviserju.

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Sr jan 01, 2014 5:35 pm

Renault Immobiliser FAQs
The Renault immobiliser sytem will NEVER stop the vehicle once it has been started, if your Renault has stopped while the engine was running the problem is NOT the immobiliser.

The immobiliser will only prevent the car from initially starting.

Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: joztom in 3 gostov