Nasveti in napotki ter povpraševanja...

lazo23
Nov uporabnik

Senzor glavne gredi Renault megane

Napisal/-a lazo23 Ne dec 29, 2013 1:34 pm

Lep pozdrav fantje zadeva je sledeča lastim si Renault Megana 1.9 Dci 88kW letnik 2003 imam problem in sicer avto med vožnjo za sekundo vsake toliko časa cukne oziroma zgubi moč ampak samo za kakakšno sekundo ne več. Mehanik mi je zamenjal senzor mrtve točke oziroma ali se isto reče senzor glavne gredi in je zadeva 2 meseca bila OK ker se je to ponovno začelo dogajati, mi je rekel, da bi moral verjetno menjat tudi kabl-konektor. Torej ali je to možno kajti ni mi jasno kako je stvar lahko delovala 2 meseca edino če je senzor kitajska roba pa je šou papa. Zato vas naprošam če kdo ve kje se nahaja ta senzor na omenjenem vozilu najraje bi videl če se da priložiti kakšno sliko in morda kakšna je kataloška cifra tega senzorja in kataloška cifra konektorja-kabla :D

lep dan še naprej in hvala vam za odgovore...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Senzor glavne gredi Renault megane

Napisal/-a lisko Ne dec 29, 2013 2:36 pm

Konektor oz. Senzor najdes na strani menjalnika nad vstrajnikom. Ce si siguren da ima slab stik ( kar verjetno ima in je tud star imel samo slab stik bil pa je dober....ko se je mrdalo pa je dobil stik sedaj pa spet zgubla...) vzam konektor narazen...pospricaj z kontakt sprejem in sestav nazaj. Na konc pa dej prej konektorja se vezico in zategni.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

lazo23
Nov uporabnik

Napisal/-a lazo23 Ne dec 29, 2013 4:42 pm

Hvala Lisko bom to naredilč preden grem v nakup konektorja, upam da zadevo najdem ker sem že tko neki gledu pri odprti haubi pa hudiča nikakor ne najdem, edino če ga je treba dat na dvigalo pa pogledat odspodaj, zato sem mislu če se lahko še priloži fotko kje točno to je ko odpreš haubo...

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Ne dec 29, 2013 7:53 pm

s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

lazo23
Nov uporabnik

Napisal/-a lazo23 Po dec 30, 2013 12:46 pm

No mislim da sem dolžan odgovorit kaj sem sedaj naredil glede senzorja: Torej senzor se nahaja spredaj - spodaj na mašini natančneje za hladilnikom, do njega prideš tako, da avto dvigneš odstraniš tisto plastiko podvozja in to je to. Okvara je bila sledeča konektor, ki je vtaknjen v senzor in gredo iz njega dve žici no po teh žicah je rahlo polzel olje in se stekal v konektor zato je bilo vse zapacano, mehanik mi je zamenjal ta senzor z ugotovitvijo da je fuč in seveda ni bil ker je njemu bilo zadevo teško spucat sem to naredil jaz z brake cleaner, potem z izoler trakom vse dobro polepil okoli konektorja in žic, da ne pride več olje in vlaga zraven, konektor vtaknil v senzor in vse ojačal še z vezico, da se zadeva ne premika, šel na probno vožnjo in zaenkrat vse laufa OK..

Vsem se zahvaljujem za pomoč mehaniku pri katerem sem pustil denar za nov senzor kateri je bil verjetno OK priklop na računalnik in delo pa naj bo božičnica... sem mu zadevo pač omenil pa se ni strinjal z menoj...

Naj povdarim vse sem delal doma na plohih nekako sem se skobacal pod avto hehe ampak je bilo vrednu UPAM :D

Lepe praznike in srečno 2014

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po dec 30, 2013 6:06 pm

lazo23 je napisal/-a:No mislim da sem dolžan odgovorit kaj sem sedaj naredil glede senzorja: Torej senzor se nahaja spredaj - spodaj na mašini natančneje za hladilnikom, do njega prideš tako, da avto dvigneš odstraniš tisto plastiko podvozja in to je to. Okvara je bila sledeča konektor, ki je vtaknjen v senzor in gredo iz njega dve žici no po teh žicah je rahlo polzel olje in se stekal v konektor zato je bilo vse zapacano, mehanik mi je zamenjal ta senzor z ugotovitvijo da je fuč in seveda ni bil ker je njemu bilo zadevo teško spucat sem to naredil jaz z brake cleaner, potem z izoler trakom vse dobro polepil okoli konektorja in žic, da ne pride več olje in vlaga zraven, konektor vtaknil v senzor in vse ojačal še z vezico, da se zadeva ne premika, šel na probno vožnjo in zaenkrat vse laufa OK..

Vsem se zahvaljujem za pomoč mehaniku pri katerem sem pustil denar za nov senzor kateri je bil verjetno OK priklop na računalnik in delo pa naj bo božičnica... sem mu zadevo pač omenil pa se ni strinjal z menoj...

Naj povdarim vse sem delal doma na plohih nekako sem se skobacal pod avto hehe ampak je bilo vrednu UPAM :D

Lepe praznike in srečno 2014

Še noben se ni strinjal ko mu omeniš tako bolano napako....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

lazo23
Nov uporabnik

Napisal/-a lazo23 Po dec 30, 2013 6:46 pm

Ja žal sploh to da gre za mehanika pri katerem vedno serviseram in kdaj bi moral tudi on priznati napako ampak sej kokr pravim BOŽIČNICA :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: joztom in 4 gostov