tomaz30 je napisal/-a:Ponavadi, če je vztrajnik se motor tudi trese v prostem teku, tu se ne.
combe je napisal/-a:Jaz sem komplet zamenjal en mesec nazaj na istem motorju (1.8 tdci, samo letnik 2007), tudi meni ni v prostem teku nekaj ful treslo, se je pa slišalo vztrajnik, kot bi nekaj tolklo notr ja tk tk tk tk, je pa treslo avto ko si speljal do okoli 2000 obratov in če si vozil nekje do teh obratov, pri višjih ni blo tega čutit... pa ko si avto ugasnil, je prav nemarno streslo vse skupaj... od menjave naprej tega več ni...pa tudi kadi avto pri obremenitvi veliko manj, čeprav ne vem če ima to direktno vezo s tem, ampak jaz od takrat to opažam...
če boš menjal, ti predlagam da menjaš še nek ležaj polosovine al nekaj takega, strošek nekih 20 eur material... jaz ga nisem, ker me ni nihče na to opozoril, zdaj pa opažam da mi olje pušča pri menjalniku in moram SPET na servis...mi je zanimivo da ko sem šel na Hyundai servis po ponudbo za komplet sklopke za služben avto pred nekaj dnevi, so mi že v štartu rekli da se to ponavadi zamenja... lahko da je bla bla ampak ok...
aha pa še to, meni so moral po menjavi naredit še optiko, ker mi je nenormalno treslo volan... zgleda da nekaj niso v nulo nazaj sestavil...
lp
TrijoAdijo je napisal/-a:Most dol.Pa svetujem uporabo dvigala in ne kanala.combe je napisal/-a:Jaz sem komplet zamenjal en mesec nazaj na istem motorju (1.8 tdci, samo letnik 2007), tudi meni ni v prostem teku nekaj ful treslo, se je pa slišalo vztrajnik, kot bi nekaj tolklo notr ja tk tk tk tk, je pa treslo avto ko si speljal do okoli 2000 obratov in če si vozil nekje do teh obratov, pri višjih ni blo tega čutit... pa ko si avto ugasnil, je prav nemarno streslo vse skupaj... od menjave naprej tega več ni...pa tudi kadi avto pri obremenitvi veliko manj, čeprav ne vem če ima to direktno vezo s tem, ampak jaz od takrat to opažam...
če boš menjal, ti predlagam da menjaš še nek ležaj polosovine al nekaj takega, strošek nekih 20 eur material... jaz ga nisem, ker me ni nihče na to opozoril, zdaj pa opažam da mi olje pušča pri menjalniku in moram SPET na servis...mi je zanimivo da ko sem šel na Hyundai servis po ponudbo za komplet sklopke za služben avto pred nekaj dnevi, so mi že v štartu rekli da se to ponavadi zamenja... lahko da je bla bla ampak ok...
aha pa še to, meni so moral po menjavi naredit še optiko, ker mi je nenormalno treslo volan... zgleda da nekaj niso v nulo nazaj sestavil...
lp
Zarad ležaja na polosovini (desni) ti pa res olje nikjer ne spušča. Spušča ti verjetno na semeringu menjalnika, pa še to verjetno zaradi šlampaste montaže polosovine.
Ja, na optiko pa je treba peljat. Zakaj? Zato, ker se most demontira in podre optika. Vedno.
combe je napisal/-a:Če je pač nekaj narobe s semeringi, samo olje pušča, ali je še kakšna druga posledica lahko?
zlica22 je napisal/-a:combe je napisal/-a:Če je pač nekaj narobe s semeringi, samo olje pušča, ali je še kakšna druga posledica lahko?
Hja... Zmanjka olja. Kaj misliš, kaj se zgodi če je v menjalniku premalo/nič olja?
hippo je napisal/-a:zlica22 je napisal/-a:combe je napisal/-a:Če je pač nekaj narobe s semeringi, samo olje pušča, ali je še kakšna druga posledica lahko?
Hja... Zmanjka olja. Kaj misliš, kaj se zgodi če je v menjalniku premalo/nič olja?
Ko ga zmanjka ga začne sam proizvajat, da ne bi šel v maloro. Saj veš, samoohranitveni nagon.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov