Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dennisCe
Novinec

opel corsa -hladna mašina kot dizel-

Napisal/-a dennisCe To jan 07, 2014 2:39 pm

Pozdravljeni,

zadeva je naslednja;

gre za opel corso 1.2 80hp, l. 08 in sicer... ko je mašina izrazito hladna (zjutraj ko se odpravim v službo) se ob normalni vožnji nekje do 1km, ob prestavljanju pri približno 2000obratih sliši klopotajoč zvok, kot bi avto bil dizel? po 1km je vse normalno.. avto je bil servisiran ob servisnih intervalih 30.000, sedaj ko ga imam jaz sem olje takoj menjal original opel...

če povzamem.. z avtom ni nič narobe, samo prvih par sto metrov se sliši kot bi bil dizel.. ne vem, ali je za te mašine to normalno ali ne... kaj hudega po moje ne more biti :?: :?:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: opel corsa -hladna mašina kot dizel-

Napisal/-a pskoda To jan 07, 2014 2:54 pm

Zato ker ga voziš kot dizla. Tvoj avto ima najvišji navor šele pri 4000rpm (110Nm) tako, da je pravo mučenje mašine vožnja pri 2000rpm.
Lp

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe To jan 07, 2014 2:57 pm

pskoda je napisal/-a:Zato ker ga voziš kot dizla. Tvoj avto ima najvišji navor šele pri 4000rpm (110Nm) tako, da je pravo mučenje mašine vožnja pri 2000rpm.

ne razumeš... ko je mašina mrzla oz. olje, se nikoli ne dosega 4000rpm :evil: ko se avto po 1km ogreje, se lahko peljem na 1500rpm pa je normalno tih, kot se za bencinerja spodobi.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jan 07, 2014 5:37 pm

Lahko je napenjalec verige,dročniki,lahko pa je vse skup zarad nepravega olja.Obstaja tudi možnost da je vse skup začelo ropotat zaradi butasto dolgega intervala in je mašina polna gareži.

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer To jan 07, 2014 5:48 pm

Moj kolega ima Corso 1.2 16v in tudi prav grdo dela tk tk tk tk. Mislim da je tu problem v dročnikih, zvok je že tak.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe To jan 07, 2014 6:12 pm

Ce bi bili drocniki...to pomeni da je potrebno na servis al kako? Ali samo paziti ko je masina hladna potem pa gas?

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica To jan 07, 2014 7:57 pm

Olje imaš?
Lahko daš 0w40 bolje 5w40, specifikacije poglej.

P.s. Jaz mam za kamione olje not pa mi ves čas dela dizl je pa bencinar, kličem na servis (za priklop na tester) pa mu spotoma še povem za dizl zvok, se mi nasmeje, ker je itak VW mojster je že vedu, da je motor za str želez.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Sr jan 08, 2014 12:35 am

motor verjetno ni za star želez ker ima 99k prevoženih :)) olje je pa menjano 5-30.

smatram, da bo še motor dolgo deloval kaj pravite?

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Sr jan 08, 2014 1:33 pm

ojnica je napisal/-a:Olje imaš?
Lahko daš 0w40 bolje 5w40, specifikacije poglej.

P.s. Jaz mam za kamione olje not pa mi ves čas dela dizl je pa bencinar, kličem na servis (za priklop na tester) pa mu spotoma še povem za dizl zvok, se mi nasmeje, ker je itak VW mojster je že vedu, da je motor za str želez.

lol :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr jan 08, 2014 2:13 pm

dennisCe je napisal/-a:Pozdravljeni,

zadeva je naslednja;

gre za opel corso 1.2 80hp, l. 08 in sicer... ko je mašina izrazito hladna (zjutraj ko se odpravim v službo) se ob normalni vožnji nekje do 1km, ob prestavljanju pri približno 2000obratih sliši klopotajoč zvok, kot bi avto bil dizel? po 1km je vse normalno.. avto je bil servisiran ob servisnih intervalih 30.000, sedaj ko ga imam jaz sem olje takoj menjal original opel...

če povzamem.. z avtom ni nič narobe, samo prvih par sto metrov se sliši kot bi bil dizel.. ne vem, ali je za te mašine to normalno ali ne... kaj hudega po moje ne more biti :?: :?:
Najverjetneje hidravlični dročniki. Če je to samo prvi km se ne sekiraj. Če bo slabše, se jih da tudi vzeti ven, vsakega razdreti in spucati, ker ponavadi so le zapacani mali prehodi za olje. Vendar težko da ti bi to kakšnem mehanik naredil, ker je preveč dela in jih bo samo zamenjal za nove. Niso dragi, vendar jih je pri 16V mašini ... 16. In na koncu pride vse skup par 100€.
Baje je enim ratalo tudi samo s "flush" oljem, torej pred predvideno menjavo iztočiš staro olje, natočiš "flush" olje, prevoziš par 100km in nato menjaš komplet filter + kvalitetno sintetično olje.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Sr jan 08, 2014 3:09 pm

Energetik81 je napisal/-a:
dennisCe je napisal/-a:Pozdravljeni,

zadeva je naslednja;

Najverjetneje hidravlični dročniki. Če je to samo prvi km se ne sekiraj. Če bo slabše, se jih da tudi vzeti ven, vsakega razdreti in spucati, ker ponavadi so le zapacani mali prehodi za olje. Vendar težko da ti bi to kakšnem mehanik naredil, ker je preveč dela in jih bo samo zamenjal za nove. Niso dragi, vendar jih je pri 16V mašini ... 16. In na koncu pride vse skup par 100€.
Baje je enim ratalo tudi samo s "flush" oljem, torej pred predvideno menjavo iztočiš staro olje, natočiš "flush" olje, prevoziš par 100km in nato menjaš komplet filter + kvalitetno sintetično olje.

hvala za konstruktiven komentar.. torej če razumem se lahko normalno vozim itd? notri je vseskozi original opel olje Gm longlife 5-30, res pa je da so bili servisni intervali na 30k, sedaj so na 15...
koliko so pa dročniki in kakšno je flush olje? hvala za odg,

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jan 08, 2014 3:10 pm

neredna menjava olja povzroi garež v olljnih kanalih in lahko da se dročniki ne naolnijo z oljem.
a predn rečes da olje redno menjaš ti lah koj povem da ni glih res
6 let star avto bi moral bit 6x na servisu.ti praviš da menjaš olje na 30.000 km kar pomeni da si ga v 6 letih menjal le 3x ker maš pač prevoženih le 100.000 km.
tko da... zna bit težava v garežu tko k je čare napisal..

težo je zdaj ret če se lahko varno voziš.
če bi uspel posnet zvok bi blo mogoče lažje povedat kje je napaka ker bi se bolje vedlo kaksen je zvok.
a pa je traktorski zvok tut ko na mestu laufa al samo ko prestavljaš dokler je motor mrzu?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jan 08, 2014 4:55 pm

Energetik81: Ne vem kako "flush" olje imaš ti v mislih....
Jaz sem na mojem nardil po nasvetu enga mačka...
Pred menjavo...Iztočiš staro olje ven....1.5litra svežega olja.....ostalo nafta do max oznake. Zalavfaš....pustiš mašino ogret....dvigneš obrate na 3000 za minuto....ugasneš pustiš da se odcedi....stočiš ven in naliješ svežo olje. Sam nisem mogu verjet kaj vse priteče ven....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Sr jan 08, 2014 6:06 pm

OFF: Mogoče je pa oljna pumpa zamašena, zaradi neredne menjava olja, ker na 30.000km v tem času eni že 3x menjajo olje posledično nekaj časa zgornji del motorja dela na suho, to bi znal bit še veselo pri kakšnih 200.000km in več (zaribana glava).
Pa ravno Lisko ti si napisal, da olje zgubi lastnosti že po 7000km.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Sr jan 08, 2014 6:11 pm

Abbe, takoj po 1km ko se malo ogreje je vse ok..ce je masina hladna tudi na mestu isti zvok je pa res da bolj pritisnes na gas ko je masina hladna bolj klopota vendar kot pravim je ob delovni temperaturi ni noben mehanik rekel da je kaj narobe ...

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Sr jan 08, 2014 6:17 pm

@ojnica, js vedno menjam olje pri 15.000 vendar sem avto pravkar kupil kjer ga je ptejsnja lastnica vedno servisirala na pooblascencu in tam menjajo na 30k.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Sr jan 08, 2014 7:53 pm

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Sr jan 08, 2014 10:10 pm

nekako tak zvok ima prvi km... http://www.youtube.com/watch?v=UHVb8IHrV3Q zanimivo na tem posnetku reče, kao good engine??

je pa tudi zanimivo, da ko sem bil zaradi težav z lambda sondo pri večih mehanikih (pooblaščenci, opel mojstri, uporabnik Fan -g. Hanzi Tassi) ni nihče rekel, da "čudno ropota", verjetno zato, ker je bil motor ogret...

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Če jan 09, 2014 12:39 am

Čist lepo teče motor.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jan 09, 2014 8:15 am

to so dročniki brez olja al pa so že slabi.
zakj je/so taki je vprašanje.
naredi tako kot je svetoval lisko zna biti boljše...
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov