dennisCe je napisal/-a:Pozdravljeni,
zadeva je naslednja;
gre za opel corso 1.2 80hp, l. 08 in sicer... ko je mašina izrazito hladna (zjutraj ko se odpravim v službo) se ob normalni vožnji nekje do 1km, ob prestavljanju pri približno 2000obratih sliši klopotajoč zvok, kot bi avto bil dizel? po 1km je vse normalno.. avto je bil servisiran ob servisnih intervalih 30.000, sedaj ko ga imam jaz sem olje takoj menjal original opel...
če povzamem.. z avtom ni nič narobe, samo prvih par sto metrov se sliši kot bi bil dizel.. ne vem, ali je za te mašine to normalno ali ne... kaj hudega po moje ne more biti

Najverjetneje hidravlični dročniki. Če je to samo prvi km se ne sekiraj. Če bo slabše, se jih da tudi vzeti ven, vsakega razdreti in spucati, ker ponavadi so le zapacani mali prehodi za olje. Vendar težko da ti bi to kakšnem mehanik naredil, ker je preveč dela in jih bo samo zamenjal za nove. Niso dragi, vendar jih je pri 16V mašini ... 16. In na koncu pride vse skup par 100€.
Baje je enim ratalo tudi samo s "flush" oljem, torej pred predvideno menjavo iztočiš staro olje, natočiš "flush" olje, prevoziš par 100km in nato menjaš komplet filter + kvalitetno sintetično olje.