buhti je napisal/-a:Sam sem glih pred kratkimi menjal termostat. Imel sem podobno težavo. Sem prišel do 90 stopin samo na AC. Ko sem zavil dol in bremzal z motorjem, je padla na cca 75-80 stopin temp. Zamenjaj termostat. Strošek 15€
Lp
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Vseeno pa bi pred menjavo termostata preveril, kaj pravi ventilator, da se ta ne prižiga prehitro - posledično pade temperatura. Prižiga ga rele, ki je vgrajen za masko - stalno na udaru in vlagi, ko "zapika" deluje malo po svoje, kjub termo stikalu na hladilniku. Skratka, kakšen podroben pregled je cenejši, kot menjava delov in na kraju napaka ostane.
Lep pozdrav
Scorp84 je napisal/-a:Glede porabnika: imas kaksno dodatno instalacijo, kot je recimo akustika, alarm itn... poglej ce so kabli celi, ce ne bo treba elektricarju dat, ker se je lahko kaksen rele, v motornem prostoru zataknil.
Nejc90 je napisal/-a:Kdaj je bilo merjeno v "mirovanju"? Takoj po ugasnitvi ali?
=swen= je napisal/-a:Glede na napisano sem tudi jaz mnenja da je termostat krivec za težavo.
Glede skritega porabnika. Si meril tok pri zaklenjenem vozilu? Ker če je bil odklenjen so določeni tokokrogi napajani in porabljajo elektriko in je tisto kar si nameril ok.
Energetik81 je napisal/-a:Zihr je termostat.
Drugač pa banalno vprašanje - lučka v kabini ali prtljažniku je bila ugasnjena med meritvijo? Morda lučke na armaturki za odprta vrata?
čare je napisal/-a:Čaki mal kakor jaz zastopim ti tega porabnika kriviš zato,ker moraš zjutraj avto z gasom vžigat??Ti maš nekje drugje problem.
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov