Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a sacrifice Če nov 05, 2009 10:48 pm

avto končno doma, vozen seveda. Užiga kot nov, kar pomeni da je bila glava že prej načeta. Blok je že zdihan tako da je pripravljen na generalko, prvi bat ma luft. Prvo me zdej čaka registracija, potem pa karoserijska obnova, potem pa počasi na generalno na motorju(brušenje cilindrov, menjava batov, obročkov..., obnova bosch pumpe, druga turbina močnejša seveda, glava od 1.9TD(trenutna je od 1.6d) pa še in še. Važno mi je da je avto vozen. Zdaj sem še v iskanju službe zato projekti so v mirovanju. Te dni se bom lotil ureditve osvetlitve notranjosti in čiščenja. Potem pa počasi naprej prvo služba da imam finančno kritje potem pa s projektom naprej.

evo slikica od danes

Slika
Power is nothing without control!!!!!

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Če nov 05, 2009 10:58 pm

Veliko sreče pri rihtanju in pri iskanju službe ;) ko boš pa začel kaj rihtati nas pa obveščaj ;)
LP

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Če nov 05, 2009 11:14 pm

Če si frišn iz šole je v današnih časih teško najti službo, upam da bo pa kmalu spet kak meeting na dolenjskem, prejšnega sem zamudil, zaradi popravljanja "traktorja"

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Če nov 05, 2009 11:20 pm

trenutno sem še brez intercoolerja in je use po domače povezano, za piko na i sem pa še zgubil nastavek od odduška in je res malo hecno narjeno. Intercooler že mam, ne originalen ampak od drugega avta in čaka na predelavo. Enkrat bomo dal tud večjega noter.

slika made by doma spacano smeh
Slika

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Pe nov 06, 2009 9:10 pm

ker je bil danes pač dež, sem se lotil osvetlitve števca. Nisem imel led diod, a original žarnice so bile preslabe. Tako sem uporabil tiste podolgovate žarnice v katerih je čez celo nitka, jih vezal v števec, zalil s plastiko in samo še eno rdečo plastiko položil pred njih in evo osvetlitev urejena:)

še slika kako zgleda

Slika

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Pe nov 20, 2009 5:22 pm

danes smo pa končo začeli z fritezo, trenutno se vozim na okrog 15%olja pa85% nafte, avto užiga in gre normalno, tudi malo se že voha po čevapih. V samem motorju še nisem nič spreminjal, zdaj me čaka en dan se zapeljat do odpada po pretočni grelec iz kakega mercedesa dizla in posledično povečat količino olja.

vas obveščam;)

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe nov 20, 2009 5:48 pm

Kot sem rekel, vsaj pol olja iz friteze lahko natičiš brez da karkoli predeluješ. Preverjeno iz prve roke.

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Pe nov 20, 2009 5:49 pm

ja pri normalnih pogojih, jst mam ta problem da ma prvi bat luft in zgublja kompresijo pa nebi rad kje ostal

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Pe nov 20, 2009 6:11 pm

tudi služba zgleda da bo, v ponedeljek razgovor. Tako da bo počasi šel projekt naprej. Umes pa pride kmalu še en passat domov in sicer karavan 1.6 bencinar 101KM. Tako da bom imel malega dostavnika delov in prevozno sredstvo dokler bo "traktor" v predelavi in obnovi;)

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Po nov 23, 2009 1:34 pm

evo dans spackal skp rafinerijo, in stvar celo deluje, res pa da počasi.

Uporabil sem posodo za delanje marmelad oz sirupov. Jo obložil z vato, od vrha mi pa doteka umazano olje v njo, ven iz nje pa očiščeno olje. Sistem res deluje.

še slike

umazano olje v posodo
Slika

iz posode v čisti kanistr
Slika

in še notranjost obložena z vato
Slika

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Po nov 23, 2009 7:48 pm

A to je pr vas doma? Matr mate čisto in pospravljeno :lol:

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Po nov 23, 2009 8:03 pm

Ali mora olje biti nujno s friteze ali bi na čistega (neuporabljenega) tudi lavfalo? :)

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Po nov 23, 2009 8:24 pm

jah jbg napa se zažgala in smo v fazi farbanja. Prvo sem notri dolival čisto olje iz trgovine in je avto laufal na recimo razmerje 5lnafte 1lolja, trenutno z tem filtriranim odpadnim oljem sem danes nalil noter 10lnafte in 7l olja + kar je ostalo od prej, opažam pa da je auspuh manj črn kot prej in avto laufa.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po nov 23, 2009 10:01 pm

Čist normalno gre tudi na 100% olje....sem probaval marsikaj predenj je moj se zapeljal v garažo na klocne. Tud 5 litrov jedillnega in 5 litrov odpadnega olja iz motorja gre....
Požere svašta kaj dobi....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Po nov 23, 2009 10:05 pm

pa važno mi je da sem nekako skapiral sistem filtriranja in že če se vozim na 60/40 prišparam(use original)

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Sr dec 02, 2009 1:13 pm

da se spet malo oglasim, ker se mi bliža tehnični na "traktorju", sva s compadrom pregledala use dele in ugotovila rizične stvari.

Prvo passat ima luft na volanski letvi hm, hvala bogu imam donatorja organov, ki je bil nekaj časa na prodaj bo pa sedaj uporaben za dele. Gre pa za istega passata samo z 1.8 8V ABS motorjem, slike priložim tokom dneva.

Drugo kar nama je sumljivo je desni končnik, spet bomo uporabil iz 1.8 Passata kjer so bili menjani. Amontizerji so zadovoljivi, čeprav so že bili menjani, zadnji konec je dober. Potrebno je tudi nekaj ličarskih popravil od spodaj itd.

motor trenutno laufa b.p na 50%odpadnega olja, hvala compadru za idejo. Seveda zaenkrat brez predelav. Iz odduška je tudi nehal kadit, poraba skromna med 5.5 pa 6l.

To je zaenkrat to slike pa tokom dneva;)

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Sr dec 02, 2009 11:21 pm

evo še slike donatorja delov, nič posebnega passat kot passat 1.8 ABS. motor ima svojih 300000km, od opreme dejansko nič edino servo. Sumim da je šla dihtnga glave, ker zadne čase ga komaj premakneš, kadi belo pri kolektorjih in belo iz auspuha, voha pa po olju. Zraven tega zna učasih zgubljat pritisk olja in nesramno piskat.

Tako da dele ki so dobri bom dal na mojega 1.6TD, drugo pa spravil kar je neuporabnega pa stran, pa se rešim še enega avta na dvorišču.

Slike:
Slika

še motor

Slika

notranjost je pa že tako razstavljena, ker sem dele uporabil za svojega.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov