Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Kia Sportage 2.0 Mrdi

Napisal/-a seat Če jan 07, 2010 2:32 am

No fantje naj še jst predstavim moj trenutni voz :)
Prvotno je bil namenjen samo za zimske mesece a zj bo vrjetno ostal doma kot 3 vozilo za spuščat adrenalin in za zimske radosti.
Torej neki na kratko o avtu :)

Kia Sportage 2.0 Mrdi 94kw/128km
letnik:1997
prevoženih 126.000km (realnih)
kupljen od 1 lastnika redno servisiran..
Stock brez predelav
akustika:radio na mp3 :)
Načrti za prihodnost:redno vzdrževanje,odstranjevanje rje in pa redno dolivanje olja :)

Ker pa je znano,da slike povedo več kot 1000 besed naj dam še neki slik.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Po moje bo kr zadost slik.Torej tole je zj trenutni voz,ki je lih praw za zdajšne razmere na cesti.Ko pride pa nov voz k bajti bomo pa nardili mal boljši fotosesion
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Če jan 07, 2010 9:35 am

Zgleda kr lepo ohranjen avto za letnik 97, oče ma l98 150.000km že enkrat "obnovljena" kar se tiče rje,pa je zdej že za drugo rjava okol blatnikov. Sicer je pa res da je avto kr dost vožen po terenu oz slabših makadamskih cestah...
A si imel kdaj težave z pogonom 4x4? Pri temle očetovem stalno nekaj zeza...
Je pa kr užitek pozimi z samo pogonom na zadnji par 8)

Srečno ;)

Sorry za off:
mi lahko da kdo kak link kjer bi natančnejše vidu kako je sestavljen pogon tega tipa?
Zadnjič spremenil 4vale6, dne Če jan 07, 2010 9:37 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jan 07, 2010 9:36 am

Čist dober avto, jst bi ga vozil, dokler bo delal, nebi na nobenga hujšega terenca računal.

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Če jan 07, 2010 11:38 am

Super avto! Smo imeli doma cca. 3leta nazaj isto,le da je bila bele barve... Z njo smo prevozili cca. 50.000km brez problemov. Tudi terena je dosti videla in nikoli ni pustila na cedilu. Je pa zanimivo, da za takšno zasnovo terenca gre zelo dobro tako po "suhem" terenu kot po snegu. Pa tudi poraba ni grozna. Samo za primerjavo dam, da se z njo pelje(vsaj meni),dosti bolje kot Freelander 1.generacije...

Kakorkoli,naj ti dobro služi in čimveč zimskih užitkov :D

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če jan 07, 2010 12:50 pm

Sem se peljal s takšnim, z eni sošolcem.
Imel je isti motor, ampak ko je potegnil iz stranske ceste na glavo, je bilo slišat ko da se vozimo v kamionu, glasno, in tudi prva prestava se mi je zdela nekoliko kratka.
Je pa rekel da ni boljšega za po snegu :D

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Če jan 07, 2010 1:10 pm

Zanimivo, fotr je z njo naredu zdj 70.000 km pa je skoz neki narobe, od tega da je zdrobilo nek pogonski zobnik pri desnem kolesu (nevem točno kaj, uglavnm blo je drago), crknila je cela armatura osvetlitve pa še pol števca, motor za el. dvig šipe je šel... skratka skoz neki stroški, kjub temu da se z avtom dela lepo. Kar se tiče motorja je uredu, dela brez problemov. Pogon pa zadnje čase nek cuka in nek poka notri - ne vedno, ko se pelješ počasi ali pa ko zavijaš. tudi ko je v "leru" in noga z sklope dol pa še vseeno kdaj "butne"->wtf
Aja pa še teža ni dobro razporejena po tem avtu (zadaj je prelahak),ko nam je prvič šel pogon je blo lih mal pred zimo,in da je blo mal snega po cesti pa kakšen klanček (gor so ble malo bolj terenske gume) -> ne prideš nikamor, dlje sm jst pršu z vw polo-m na s3 m+s
še 1x sorry za off.
on:
teb dela pogonu uredu?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Če jan 07, 2010 1:15 pm

Ja ohranjen je super.Prejšni lastnik ga je mel samo za prevoz do lovske preže in do trgovine zato tudi toliko kilometrov.
Podvozje smo speskali kolikor se je pač dalo in ga zaščitili pred korozijo v pragove pa mi je tudi ličar nalil nekega voska,ki preprečuje korozijo.Do zj sm menjal samo tesnilo pokrova ventilov,ker je malo spuščalo drugače pa avto dela bp.Tudi pogoni sami delajo super.Sem pa tudi ko sm ga kupil menjal vse življenske tekočine.Zj moram menjat samo še filter za gorivo.
Glede vožnje v snegu z samo RWD :) :) Lahk rečem,da se da ovinke lepo zadriftat.Glede vožnje po cesti sem tudi zadovoljen,čeprav bo za ta namen prišel drug avto.Glede vožje po terenu pa lahko rečem tudi,da sm resenečen kako daleč se da prit.Je pa res,da bi mogoč blo bolje za vožnjo v snegu,če bi bil dizel,ker ima le drugačno razmerje.Zaenkrt sm zadovoljen tudi rje ni kj dost na pokrovu motorja je blo mal mehurčkov pa smo jih sankcionirali blatniki pa so še v super stanju praw tako kot pragovi.
@nebivedu mi2 bi se mogla dobit,da kako rečeva kako bi se tole stvar dalo dvignit :)
@BBS glede same glasnosti nevem ampak meni se zdi precej bolj tih kot recimo Suzuki Jimny,ki ga je imela mama in sm precej prevozil tudi z njim.Je pa res,da so neki odvisne tudi same gume in kako so napumpane,ker za po terenu ne rabiš lih najbolj napumpanih gum.Je pa res tudi to,da pač morš vzet v zakup to,da je to pač terensko vozilo oz. mešanica med osebnim in terenskim.
Aja pozabu pripisat,da iščem ene konkretne meglenke za bullbar,če ve kdo za kakšne.
@4vale6 ja jst zaenkrat nimam problemov vsi pogoni delajo vredu armaturka pa tudi sveti tko,da.. (trkam na les) sm zadovoljen,da dela tko kot mora.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če jan 07, 2010 1:19 pm

Ato ga že prodajaš?...........drgač pa dobr avto z dobrimi terenskimi zmogljivostmi, sploh za tak denar

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3400340&show=1
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Če jan 07, 2010 1:24 pm

Naša je ob nakupu imela namontirane kar tiste "delovne" meglenke iz zadruge...Pa so kar dobre svetle :D
Priponke
kIA.JPG

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Če jan 07, 2010 1:25 pm

Ja avto je na netu zgolj zato,ker sm imel namen kupiti drugega terenca.O tem sva z nebivedu že govorila in sm mislu kupiti neki za pravi offroad.Kot pravim če najdem pravega terenca za soliden denar bi ga vzel.Ala feroza,vitara,...
Je pa na netu bolj informativno kot ne.A tudi drugi so mnenja,da naj avto obdržim.
@pitu moj bullbar je malce drugačen in iščem ali okrogle ali pa štirioglate.Tele zdaj so malo premajhne.
Zadnjič spremenil seat, dne Če jan 07, 2010 1:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če jan 07, 2010 1:27 pm

No, mogoče se je samo meni zdel glasen, ker pač vozim Volvo S40, limuzino, tale tvoja Kia je pa bolkj terenski avto, tako da je malo razlike :D

peroRS
Mojster foruma

Re: Kia Sportage 2.0 Mrdi

Napisal/-a peroRS Če jan 07, 2010 1:30 pm

seat je napisal/-a:Prvotno je bil namenjen samo za zimske mesece a zj bo vrjetno ostal doma kot 3 vozilo za spuščat adrenalin in za zimske radosti.

OFF: To sm tud jaz reku pred petimi leti, ko sem čakal nov avto, pa sm nabavil AX-a "za čez zimo", pa je bil na koncu 4 leta pr bajti, pa naredilo se je skoraj 100.000km. Sm pogruntal, da je čist kul avto, pa pozimi je špica.
Zdaj mam že skoraj leto dni drugega AX-a "za delat pa za terat" :D

ON: res ohranjen Sportage...čim več kilometrov pa čim manj težav :pop:

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Če jan 07, 2010 1:32 pm

Zj jst bi mel 2 okrogli meglenki za v bullbar.Zj neke drage zadeve ne mislim dajat gor,ker se ne splača.
Tkole zgleda bullbar bolj pod pravim kotom a žal malo zamaskiran z snegom :)
Slika
@PeroRS Ja jst sm Hondo prodal in pač se namenil nakupu druge Honde pa so me doma pregovorili naj kupim neki tazga,da nebo škoda za zimske razmere in našu sem tole od starejšega lastnika,ki je bil za smešen denar prpravljen dat avto :) in zj se mi tole sploh ne zdi tko slab nakup.Prej nikol nisem mislu,da bom užival v 4X4 pogonu zj pa zmer bolj pa še to je lepo k mi ni treba skrbet,če zjutri pade sneg :)
Zj za neki resen offroad bi mogu kupit kj bolj terenskega a za občasno skrenitev z poti pa je tole čist cool.Res avto je bil tudi zaradi cene same mišljen kot pač premostitveni plan za mesec ali dva ko bi k hiši pršu nov avto a zj resno iščem ali bolj terensko vozilo ali pa bo ostala Kia doma.Če se najde vredu terenec bom Kio prodal,če ne pa je tut Kia super ohranjena in nudi tisto kar mi recmo civic prej ni mogu :)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov