Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
heminside
Nov uporabnik

Kraj: Kobarid

Škoda Felicia 1.3 GLXi - Drwarnca by heminside

Napisal/-a heminside Ne apr 11, 2010 9:49 pm

No da še jaz predstavim svojo drwarnco.

Pač navadna Felicia letnik 1996 z 1.3 motorjem in GLXi opremo. Motor ima 68 konjev, pospešek od 0-100 je kakih 14 sekund...Končna, stestiranih, realnih 160 Km/h. Mašina je zelo oldschool...Aluminjast blok motorja, odmična v bloku, 2 ventila na valj in le trikrat uležajena gred. Ima super navor na nizkih obratih zato ga komot voziš kot dizla, na visokih se pa bolj dere kot gre hehe.

Je moj prvi avto in ga imam že tri leta, kilometrina trenutno 193.000 km. Dela super, zelo zadovoljen in pozitivno presenečen glede na to koliko slabega se govori o škodah.
Kar se je menjalo do zdaj je bil v 90% le potrošni material, zavorne ploščice, bobni, diski, sklopka, amortizerji in pač ostalo kar pride pri rednih servisih... Od drugih okvar pa alternator in vžigalna tuljava. No kaka malenkost bi se še našla...
Aja še to bi rekel, da so deli tako poceni, da je že kar smešno!
Povprečna poraba na 100 km je 6,5 litrov, moj osebni rekord je 5,7 na 100...Samo sem ga res šparal kolkr se je dalo, tko za videt kaj se da dosežt.

No da rečemo še kako o rji ane... Levi zadnji blatnik malo rjavi, na havbi je nekaj pikic in pragovi imajo spet malo rje. To je itak rak rana teh avtomobilov...Je pa podvozje popolnoma brez pikice za razliko od drugih avtov tistega časa(punto, clio...).

slikce:

Slika

Slika

Slika

Slika

Gume so 175/60/14 - Uniroyal Rain Expert

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Ne apr 11, 2010 10:03 pm

Lepa je. A je to sicer še taprava škoda al že delana pod VW group?

Uporabniški avatar
heminside
Nov uporabnik

Kraj: Kobarid

Napisal/-a heminside Po apr 12, 2010 5:11 pm

Je delana pod VW skupino. Sicer bi pa lahko rekli, da je kar taprava škoda razen bosch monotronic vbrizga... :)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov