Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc Po apr 12, 2010 8:42 pm

saj vem to vse saj sem napisal, da je super avto samo pač kar se tiče moči me je malo razočaral, ker ne gre veliko bolj

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po apr 12, 2010 8:47 pm

kstelc je napisal/-a:saj vem to vse saj sem napisal, da je super avto samo pač kar se tiče moči me je malo razočaral, ker ne gre veliko bolj

sej ti je glih kr napisu da se ti samo zdi ti gumpec... :lol:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc Po apr 12, 2010 10:24 pm

ja kako se mi zdi, če se s svojim po eni ravnini peljem 130 s cliom sem se pa med135 in 140 km/h po isti ravnini!potem že ne more bit velike razlike kaj praviš...mogoče 10 metrov, če bi se eden zraven drugega postavila!kar je pa v primerjavi 1450kg in 170KM ter 1200kg in 200KM malo premalo razlike kaj praviš???če bi imel jaz 200 kojev bi ga v dragu sigurne "nascal"!drugače za ovnke vem saj sem napisal da ima avto odlično lego in super vozne lastnosti ga še nisem vozil takšnega avta, ki bi se tako čez ovinke peljal in vem, da bi me "nascal" vsepovsod samo pač za primerjavo sem dal s svojim avtom in rekel, da kar se tega tiče, da me je razočaral....več razlike je med mojim in golfon IV GTI pa je skoraj ista velikost in kilaža pa imam samo 20KM več....pa tudi po podatkih ima clio mislim da slabih 7 s do 100 jaz pa dobrih 7 oziroma nekih 7,5 ali 7,6...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po apr 12, 2010 10:57 pm

Ma clio ima en hi-rev engine z največjim navorom pri 5000+. Pa verjetno samo par sto rpm lufta nad največjo močjo preden se vklopi limitator, tdi pa ima 90% največje moči že mal nad 3000 rpm... pa bolj razmaknjena prestavna razmerja...
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc Po apr 12, 2010 11:08 pm

ja no v to se ne spoznam toliko samo vem, da pač jaz imam svoj avto za pač normalen osebni avto ne za nekega dirkalnika, gre solidno mislim gre ok, prehitevam brez problema, če se mi malo "zalušta" se ga da tudi dobro stiščati, od tega clia sem pa res pričakoval, da bo avto pač bolj brutalen vendar me sami pospeški niso nič šokirali, če bi lahko temu tako rekel...me je bolj recimo presenetila Golf 6ka GTI kot pa ta clio kar se pospeškov in vsega tiče...pa ne me narobe razumeti še enkrat avto je bomba samo mislim, da za takpne konje in težo bi vseeno lahko malce bolj šel...

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ To apr 13, 2010 7:15 am

kstelc je napisal/-a:ja kako se mi zdi, če se s svojim po eni ravnini peljem 130 s cliom sem se pa med135 in 140 km/h po isti ravnini!potem že ne more bit velike razlike kaj praviš...mogoče 10 metrov, če bi se eden zraven drugega postavila!kar je pa v primerjavi 1450kg in 170KM ter 1200kg in 200KM malo premalo razlike kaj praviš???če bi imel jaz 200 kojev bi ga v dragu sigurne "nascal"!drugače za ovnke vem saj sem napisal da ima avto odlično lego in super vozne lastnosti ga še nisem vozil takšnega avta, ki bi se tako čez ovinke peljal in vem, da bi me "nascal" vsepovsod samo pač za primerjavo sem dal s svojim avtom in rekel, da kar se tega tiče, da me je razočaral....več razlike je med mojim in golfon IV GTI pa je skoraj ista velikost in kilaža pa imam samo 20KM več....pa tudi po podatkih ima clio mislim da slabih 7 s do 100 jaz pa dobrih 7 oziroma nekih 7,5 ali 7,6...

Ko bi le imel 1200kg Clio :bow :bonk mi lahko zaupaš kdaj si menjaval prestave pri Cliotu?

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To apr 13, 2010 10:12 am

kstelc je napisal/-a:ja no v to se ne spoznam toliko samo vem, da pač jaz imam svoj avto za pač normalen osebni avto ne za nekega dirkalnika, gre solidno mislim gre ok, prehitevam brez problema, če se mi malo "zalušta" se ga da tudi dobro stiščati, od tega clia sem pa res pričakoval, da bo avto pač bolj brutalen vendar me sami pospeški niso nič šokirali, če bi lahko temu tako rekel...me je bolj recimo presenetila Golf 6ka GTI kot pa ta clio kar se pospeškov in vsega tiče...pa ne me narobe razumeti še enkrat avto je bomba samo mislim, da za takpne konje in težo bi vseeno lahko malce bolj šel...

kot sem rekel, učinek turbine, oz sunka pri pospeševanju naredi svoje...

golf GTI 6 .... 0-100 = 7,2 s
clio RS 197 .... 0-100= 6,9 s

in verjemi da malce predelavn clio, s pravim voznikom pelje scat marsikateri močnejši avto :)

http://www.youtube.com/user/raptor6767# ... RZZCed_qyo

http://www.youtube.com/user/raptor6767# ... mo8GS-B9rA
Slika

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc To apr 13, 2010 10:39 am

_Ozi_ no koliko kg pa ima Clio R27??ja menjal sem ko se je prižgala zelena lučka:)lejte no saj sploh ni važno no se sekirate pa kregate vsi tukaj nekaj bv sedaj, jaz sem samo podal svoje mnenje o tem avtu tako kot vsi ostali....in lahko govorite kar hočete moje mnenje bo ostalo takšno kot je, ker sem avto peljal in me posnetki sploh ne zanimajo...

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc To apr 13, 2010 10:45 am

heh golf al kaj je ta chase car jih pa sledi brez problema oziroma še celo pehiti kot bi imel 500 konjev pa še gas mora zraven spustiti celo...zanimivo:D....lari fari je tole če mene vprašaš...mislim, da bi 3.5d vsaj nad 150 gladko šel mimo CLia....600 navora pa le mora nekaj narediti...če je 335d in M3(420hp) zelo tesna na dragu mislim, da tule nebi smelo bit vprašanja gdo bi zmagal peljeta se pa kot, da bi ga na centimetre en zraven drugega štimala....pa 535d ima 6,3 do 100.....

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ To apr 13, 2010 1:48 pm

kstelc je napisal/-a:heh golf al kaj je ta chase car jih pa sledi brez problema oziroma še celo pehiti kot bi imel 500 konjev pa še gas mora zraven spustiti celo...zanimivo:D....lari fari je tole če mene vprašaš...mislim, da bi 3.5d vsaj nad 150 gladko šel mimo CLia....600 navora pa le mora nekaj narediti...če je 335d in M3(420hp) zelo tesna na dragu mislim, da tule nebi smelo bit vprašanja gdo bi zmagal peljeta se pa kot, da bi ga na centimetre en zraven drugega štimala....pa 535d ima 6,3 do 100.....

Golf ni stock! Kaj se pa tebi zdi kako bi moral kateri avto it :roll:

kstelc je napisal/-a:_Ozi_ no koliko kg pa ima Clio R27??ja menjal sem ko se je prižgala zelena lučka:)lejte no saj sploh ni važno no se sekirate pa kregate vsi tukaj nekaj bv sedaj, jaz sem samo podal svoje mnenje o tem avtu tako kot vsi ostali....in lahko govorite kar hočete moje mnenje bo ostalo takšno kot je, ker sem avto peljal in me posnetki sploh ne zanimajo...

Kolikor je meni znano je z vsemi tekočinami, polnim tankom,....1335kg teža R27. S tem da R27 že stock nima rezervnega kolesa, lažja platišča,....

Še vedno mi nisi odgovoril kdaj si menjaval prestave?

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc To apr 13, 2010 1:56 pm

nekje pri 7500(pri blokadi pač)...drugače pa sprauješ kako se mi zdi da bi morali avti it...am zdi se mi da v samem štaru bi ga benđolica moral preskočiti Cliota

masa praznega vozila 1240kg(pustimo bencin in ostalo potem tud moj nima 1440 ampak mal več..)
http://www.siol.net/Avtomoto/Testi/Avto ... _Team.aspx

pa še ena primerjava med 535d in cliom
535d 0-1000m: 25,4s
clio 0-1000: 27,5s
to je 2 s in bi moralo med tema avtoma biti kar dosti razlike na pa kot na posnetku...če že gledamo pač podatke...

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ To apr 13, 2010 2:46 pm

Ah the power of written facts :lol: še novi Clio RS200, ko so ga ulajšali in v skoraj stripped out cup opremi (za UK) nima 1240kg. Izkušnje lastnikov kažejo drugače. Če ti je ušel v blokado si zgubil čas. Če si menjal takoj, ko se posveti lučka, si zgubil čas. Povrh ti je pa še v nižje območje vrtljajev padla moč. Uglavnem ni everyday friendly avto kot kakšen turbač (ali diesel ali bencin), ker enostavno nima toliko mid-range torquea za ponuditi in če nisi navajen oz. veš kako iztrest največ iz njega potem 1 day testiranja ne morejo biti merodajna.

Za 535d tudi mene osebno čudi, da ga je Rene prehitel, ampak se zopet vidi da podane vrednosti od izdelovalcev ne štimajo vedno, začenši pri porabi.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To apr 13, 2010 2:50 pm

Dejte no odpreti novo temo ne pa da se Panchotu tukaj kompletno zasvinja tema s kreganjem zakaj RS enemu ne gre toliko bolje od TDIja :roll:

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To apr 13, 2010 4:10 pm

kstelc je napisal/-a:heh golf al kaj je ta chase car jih pa sledi brez problema oziroma še celo pehiti kot bi imel 500 konjev pa še gas mora zraven spustiti celo...zanimivo:D....lari fari je tole če mene vprašaš...mislim, da bi 3.5d vsaj nad 150 gladko šel mimo CLia....600 navora pa le mora nekaj narediti...če je 335d in M3(420hp) zelo tesna na dragu mislim, da tule nebi smelo bit vprašanja gdo bi zmagal peljeta se pa kot, da bi ga na centimetre en zraven drugega štimala....pa 535d ima 6,3 do 100.....

tist golf ma cca. 330KM btw :)
Slika

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike To apr 13, 2010 4:56 pm

primerjate avte z traktorji.....

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To apr 13, 2010 5:16 pm

airmike je napisal/-a:primerjate avte z traktorji.....

:rofl :rofl :rofl

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ To apr 13, 2010 5:58 pm

Fantje no ma kaj se je res potrebno kregat zaredi teme, ki ste jo že neštetokrat predebatirali ??
@kstelc: Kaj si pa pričakoval po objavo tistega posta ?? :? Itak, da se bo spet začela ''neskončna'' debata, ki bo zasmetila temo avtorju ... :?
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc To apr 13, 2010 6:03 pm

ja nič nisem pričakoval samo podal sem mnenje o avtu tako kot vsi ostali...pa mislim da jih je veliko napisalo da so več pričakovali od avta tako da nevem zakaj je to zdej tak problem ratu....avtro je pač narejen za "rally" mislim za gonit po hribih,ovinkih kolkrkol že ni pa za neki drag...to je vse...
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost