Gre za Ford Mondea letnik 1995 z 1.8 16V bencinskim motorjem, ki je v svojih najboljših letih pridelal okoli 115 konjičkov ... trenutno pa ... hja mnogo manj.
Avto smo kupli rabljen cca. 4 leta nazaj od starejšega gospoda iz okolice Nove Gorice. Kupili smo ga, ker smo delali hišo in smo pač potrebovali malce močnejši avto, ki bo lahko vlekel polno prikolico peska in nekaj vreč cementa v prtljažniku, hkrati pa more bit dovolj udoben in prostoren, da gle lahko 4 članska družina na morje.
Takrat smo zanj plačalo cca. 360.000€ se pravi okoli 1500€ ... trenutno ima prevoženih okoli 295.000 km.
Avto načeloma vozi moja mama, ki ga uporablja predvsem za razne oglede gradbišč in podobno, kar pomeni veliko blata, peska, prahu in umazanije nasploh, hkrati pa tudi ogromno grobega terena.
Ta avto je pri hiši pač delovni osliček in posledično zelo zelo zamazan.
Zato sm se pač odločil, da ga malo bolj temeljito spucam ...
Ker pač usi veste, kako zgleda tak Mondeo pač ne bom lepu nekih slik ... če pa bo želja pa tudi brez problema kako prilepi gor

Pa smo se lotili čiščenja.
Najprej je blo treba use orng posesat z navadnim močnejšim sesalcem, potem pa še z vodnim sesalcem in električno stepalno krtačo (kolkr je pač šlo). Notranjost sem se najprej lotil z ''Cyber Clean'' gelom za avte in očistil pač zračnike in reže, ki jih drgač ne dosežeš, nato vse plastike očistil z sprejem za armaturo, na koncu pa še prebrisal z robčki za lesk. Plastiko na vratih in v avtu, ter prtljažniku, ki je umazana od čevljeu in nakladanja pa sm našpricu z tisto peno, ki je za gume pucat (Armor all) ... lpo očisti pa še orng se svati pol

Znanjost pa smo lpo najprej sprali ... našapmonirali ... spet sprali ... šeenkrat našamponirali ... sprali in orng z jelenovo kožo zbrisali.
Poseben užitek je blo pucat pokrove koles ... za prednja 2 sem porabu cca. 15 min. za vsakega (ker so pač spredaj distki), zadnje se je pa sam na hitr spralo in z gobo pobrisalo.
To j to na kratko

Je že res, da j avto star in ma več napak kolkr slovenski politiki, ampak je pa usaj čist

Zdaj pa trenutno čaka na transplantacijo srca, ker trenutni motor je že v zadnjih izdihljajih ...
Pa še nekaj slik.
Dobrodošle tako pozitivne in negativne kritike.
LP
Matej