konec julija sva z ženo, po treh mesecih čakanja, končno dočakala tegale Pola. Avto je ženin, vendar ga vsaj do prodaje moje Alfe furam tudi ali pa predvsem jaz.

Gre za model 1.2 TSI Highline v 5-vratni izvedbi in poprovo sivi barvi.
Poleg serijske opreme sva na seznamu dodatne opreme obkljukala še sledeče postavke:
sistem zračnih blazin za glavo
climatronic
paket luči in vidljivost
radio RCD310 z MP3
multimedijski priključek za Ipod
športni paket Boavista
paket udobje 2
zimski paket
brez oznake motorja
dinamično prilagodljiva bixenon žarometa
Slike:

In še individualni dodatek

Če kdo ve, kje bi lahko dobil ti dve črki bolj v stilu napisa "polo", naj mi prosim pove. Je pa iz tega že cel štos nastal, saj me vsi spračujejo kaj je to zaena serija Polo NC

Moram priznati, da me je ta avto zelo pozitivno presenetil. Kljub nizkopresečnim gumam in znižanemu podvozju, je še vedno dovolj udoben (razen, kadar je polno naložen), na cesti pa daje vedno varen občutek. Glede na to, da sem navajen večjih in težjih avtomobilov se mi je zdel edino pri 180+ precej lahkoten, kljub temu pa je pri tej hitrosti razne neravnine na AC brez zaznanih premikov premagal.
Motor - 95% časa se voziva z njim po omejitvah, nekajkrat sva ga edino "spihala" po AC. Kljub temu pa ne prideva s porabo pod 6,3. Skupna poraba, v skoraj 5.000 kilometrih, je skoraj 6,6. Z vožnjo po AC 130 km/h je nemogoče priti pod 6,3, po magistralkah pa je lahko poraba tudi pod 5,5. V mestu se poraba giblje nekje blizu 7,5. Kar se mene tiče, je ta poraba povsem sprejemljiva, čeprav ne vem, kako ljudje pri tem motorju pridejo do povprečnih porab 5,5 - 5,7 litra. Morda zato, ker je zadeva še relativno nova in bo morda po nultem servisu kaj drugače, čeprav dvomim.
Avto se da sicer zelo dizelsko voziti, če pa želiš iz njega iztisniti kaj več, pa so potrebni obrati - kljub turbini. Do 3.000 - 3.500 obratov ne da ravno kaj dosti od sebe, potem pa skoči. Osebno mi je ta motor povsem ok za tak avto, ni pa od njega pričakovati GTI pospeškov.
Kakšnih posebnih planov z avtom ni, morda nekaj "kozmetičnih" popravkov, če bodo finance, drugače pa ga čuvati in čim dlje voziti brez težav.