Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Re: MK's Mondeo

Napisal/-a martin_krpan Ne nov 06, 2011 12:09 pm

Upam, da ne bo slabši od GTC :D

Je precej prostornejši (kabina in prtljažnik), zvočna izolacija je boljša, pelje se boljše (a je hkrati bistveno udobnejši, kar je bil eden od razlogov, zakaj sem prodal GTC), notranji materiali so kvalitetni. Titanium ima bolj profilirane sedeže z bočno oporo, tako da sem trenutno z njimi zadovoljen (boljši od serijskih v naši BMW trojki). Všeč mi je, da imajo brezstopenjsko nastavljanje naklona, kot v GTC (in za razliko od trojke in Astre J).

Čas bo pa pokazal, kako je s kvaliteto izdelave in okvarami. Saj glede na naše ceste ne zahtevam popolnosti. Celo BMW že kdaj zaškripa po luknjah, po katerih se vozimo.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne nov 06, 2011 12:51 pm

A luči se samodejno prižgejo (dnevne) ali jih moraš še vedno ročno vklopit?

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne nov 06, 2011 1:19 pm

Samo to ... :tomidelej:

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Ne nov 06, 2011 4:32 pm

Tomzzi, vse je avtomatsko. Podnevi gorijo samo LED luči, v temi se prižgejo zasenčene in zadnje. Moj ima tudi avtomatsko prižiganje dolgih, kot Astra J. Pri Astri je sicer izklopljeno, ker senzor pozno (če sploh) zazna nasproti vozeča vozila in preveč moti voznike. Pri Mondeu pa je možno naštimat občultjivost senzorja. Izbral sem največjo in po prvih nočnih vožnjah stvar začuda zelo dobro funkcionira, pravočasno reagira in je trenutno še vklopljena. In vedno lahko tudi ročno prižigam ali ugašam dolge luči, s tem se ne izklopi avtomatika.

Same luči drugače zelo dobro osvetljujejo cesto, bi rekel da so enakovredne Astrinim (razen, da se pri Astri še obračajo), ki so res vrhunske. Astra H je imela slabše, z BMW-jevimi pa sploh nisem zadovoljen.

Avto ima tudi lučki pod ohišji vzratnih ogledal, ki se prižgejo ob odklepu vozila, skupaj s sprednjimi ledicami in zadnjimi lučmi in ti osvetlijo okolico (je pa BMW-jeva rešitev z ledicami v vseh zunanjih kljukah in lučkami na dnu vrat, ki ti osvetlijo tla tudi ob izstopu, da ne stopiš v lužo, boljša).
Kobilica:

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne nov 06, 2011 4:40 pm

martin_krpan je napisal/-a:Tomzzi, vse je avtomatsko. Podnevi gorijo samo LED luči, v temi se prižgejo zasenčene in zadnje. Moj ima tudi avtomatsko prižiganje dolgih, kot Astra J. Pri Astri je sicer izklopljeno, ker senzor pozno (če sploh) zazna nasproti vozeča vozila in preveč moti voznike. Pri Mondeu pa je možno naštimat občultjivost senzorja. Izbral sem največjo in po prvih nočnih vožnjah stvar začuda zelo dobro funkcionira, pravočasno reagira in je trenutno še vklopljena. In vedno lahko tudi ročno prižigam ali ugašam dolge luči, s tem se ne izklopi avtomatika.

Same luči drugače zelo dobro osvetljujejo cesto, bi rekel da so enakovredne Astrinim (razen, da se pri Astri še obračajo), ki so res vrhunske. Astra H je imela slabše, z BMW-jevimi pa sploh nisem zadovoljen.

Avto ima tudi lučki pod ohišji vzratnih ogledal, ki se prižgejo ob odklepu vozila, skupaj s sprednjimi ledicami in zadnjimi lučmi in ti osvetlijo okolico (je pa BMW-jeva rešitev z ledicami v vseh zunanjih kljukah in lučkami na dnu vrat, ki ti osvetlijo tla tudi ob izstopu, da ne stopiš v lužo, boljša).

Pošteno. ;) Upam, da ti bo dobro služil brez kakšnih problemov. Upam, da je tudi sestavljen skupaj tako kot se zagre... To bo pa itak čas pokazal. Pri meni je čas pokazal kvaliteto...

No uživaj v vožnji. To je glavno. :) Čuvaj ga.

lp

buco28
Nov uporabnik

Kraj: ravne na koroškem

Napisal/-a buco28 Ne nov 06, 2011 5:04 pm

a_sist je napisal/-a:Temu se reče predstavitev avtomobila!

Zelo lep, kot vsi fordi trenutno zunaj. Srečno vožnjo!

x2 :D

ozze
Nov uporabnik

Napisal/-a ozze Ne nov 06, 2011 5:26 pm

martin_krpan je napisal/-a:Hvala vsem.
Na račun velikega sredinskega barvnega ekrana sta majhna merilca vrtljajev in količine goriva, potovalni računalnik prikaže samo en podatek naenkrat dostop iz informacij o predvajanih skladbah do potovalnega računalnika zahteva precej pritiskanja itd.

Kaj ti računalnik prikazuje lahko izbiraš s pritiskom na gumb OK na desni strani volana

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Ne nov 06, 2011 5:58 pm

Glede USB in dokupa kabla.

Namesto da kupiš kabel in potem nanj priključiš usb, ti priporočam da kupiš tale USB http://www.google.si/imgres?q=datatrave ... 29,r:0,s:0

Veliko bolj "clean" bo izpadlo, pa še več prostora boš imel v predalu. Jaz sem staknil dol še tisti okvir ker imam USB stalno priklopljen na radio, in tako pri vklopu USB štrli samo 1cm iz radia.

8€ v Comshopu...
Kabel koliko? 5€?

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Ne nov 27, 2011 10:53 am

Dve od treh načrtovanih zadev sta že realizirani. Avto je dobil zaščitno prozorno folijo na odbijaču in motornem pokrovu ter zimske gume Wintersport 4D s 16'' jeklenimi platišči. Hkrati je šel dol napis Mondeo s prtljažnih vrat. Če se je že proizvajalec sam odločil, da ne bo več dajal oznake motorja (TDCI)....

SlikaSlika

Glede temperature motorja. Možno je dobiti podatek v meniju Information:

SlikaSlika

Novi letniki imajo že tudi določene eko funkcije. Tako se mi na armaturki prižge zelena puščica, ki predlaga prestavljanje v višjo prestavo (ne pa tudi v nižjo). Sistem že pri 70 km/h predlaga peto prestavo in pri 90 šesto (oz. že pri 80, če voziš z enakomernim pritiskom pedala za plin). Poleg tega ima dandanes moderne rožice, ki se barvajo v zeleno, če voziš varčno in skladno z navodili.

SlikaSlikaSlika
SlikaSlika

In kot je ozze napisal, če si v meniju za radijo ali nosilec zvoka, potem z desno tipko OK menjaš med podatki potovalnega računalnika.

Do sedaj sem enkrat tankal (avto ima 70 litrski rezervoar) in poraba je znašala (primerjava prevoženih kilometrov in natankanega goriva) 6,5 litra. Toliko je kazal tudi BC. Sedaj mi kaže povprečno porabo 5,8 litra, bomo videli po naslednjem tankanju. Je pa res, da še ne obremenjujem motorja.
Kobilica:

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Ne nov 27, 2011 12:14 pm

kaj naj rečem..avto je bomba. sam sem imel priložnost vozit takšnega mondeota in sem bil zelo navdušen nad njim. lega je zelo dobra za takšen avto, notranjost meni zelo ustreza, uglavnem super avto. želim ti ogromno uživaških in varnih kilometrov ;)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov