ule pravi:
Ja to pol odpade.Lahko pa se tud zrihtaš tako da zamenjaš potenciometer (regulator).
Ima slučajno kdo še kakšno dobro idejo kam bi se še kaj dalo v avtu, ker meni počasi zmankuje idej. Modre ledice sm dal tud v vzratne luči.Mal so drugačne od tistih v armaturi (navadne modre),ponoči pa zgleda zelo hudo,ker je svetloba modrikasto/vijolčna.
Ule, samo necesa ne razumem. Ce jih vezes vzporedno, potem potrebujes upor, ce pa jih vezes zaporedno, pa ga ne potrebujes. Se pravi ce bi vezal recimo 4 modre LED diode zaporedno direktno na akumulator (saj ne da bi jih, ampak toliko da bom razumel), potem vmes ne bi potreboval upora.
Kar pa se idej tice: Malo so me zanimale cene modrih LED diod. Pa sem sel na internetno stran Conrad kataloga. Pa sem nasel vmes RGB (red green blue) diode, ki spreminjajo barve glede na to, koliko voltov pozenemo skozi. A to pomeni, da bi lahko zaporedno brez upora vezal npr 4 RGB LED diode in jim nato preko potenciometra spreminjal barvo iz rdece v zeleno ali v plavo. Ce to gre, potem je to se ena ideja za osvetlitev armaturke. Namesto modrih LED diod se dajo noter 4 RGB, se vezejo samo na en prikljucek na stevcu, drugega pa se pusti prostega. Potem pa bi lahko s tistim potenciometrom za nastavljanje jakosti svetlobe spreminjal barvo armaturne plosce.
PS: Ali je tako, da ce vezes vzporedno, potrebujes upor in zato potenciometer odpade. Ce pa vezes zaporedno pa upora ne potrebujes in potenciometer lahko uporabis?