Lepo mi je služil 1 mesec, potem sem ga pa razbil v križišču s trčenjem v tovornjak. Itak totalka, cela desna stran je bila razbita, na križišču se še sedaj vidi zaflikana luknja, ki jo je naredila guma avta, ko ga je pri 30-40 kmh zbil tovornjak. Meni čudežno ni bilo nič.
Nadaljeval sem z Laguno, l96 1.8RT Avtomatska klima, el pomik sprednjih stekel, el. stranska ogledala, servo volan...
Taka je bila ko sem jo pripeljal domov:

Še isti teden sem ji odstranil strešni prtljažnik saj mi je grozno žvižgal nad hitrostjo 70 kmh

Čez nekaj časa sem prehitro zapeljal na ležečega policaja.
Rezultat je bil račun pri mehaniku:
Naziv:.....................................količina.................Cena......................Vrednost z DDV
=================================================================
Vzmet.......................................2kom.....................56,26.......................112,52
Vez stabilizatorja...................2kom.....................18,24.......................36,48
Ležaj amort...............................2kom.....................9,26........................18,52
Drobni potrošni material........2kom.....................5,00.........................10,00
Delo.........................................3kom......................20,00.......................60,00
-------------------------------------------
Skupaj: 237,52 Super!

Potem sem si omislil 15" ALU platišča. Od modrega D. sem dobil platišča za katere mi je rekel da niso original Renault. Mehanik je nekaj preveril in na podlagi enih cifer in kod na platiščih ugotovil da je to original. Nice

Takole je avto zgledal z Alu platišči na Metalcampu 2011:

Ko sem se naveličal LG radia, sem dal vgradit Alpine CDE111R, zvočnike v vrata Hertz DSK 156 in ovalce na polico DCX 690. Za enkrat sem zadovoljen

No ko sem v temi prišel s šihta sem pri vzvratnem parkiranju ob zid naredil tole:

Predstavljajte si da sta obe letvici in kljuki vrat sive (zbledele črne) barve

Odločil sem se da bom pustil pri miru, saj se pri tako starem avtu ne splača barvat, rjavelo pa ne bo, ker praske niso prišle do pleha.
No, danes sem se odločil da bom pobarval vso zbledelo plastiko. (odbijače, kljuke vrat, stranska ogledala,...)
Uporabil sem tole:

Barval sem s to gobico ki je nataknjena gor, na težje dostopnih delih sem uporabil čopič. Plastiko sem pred barvanjem očistil z odstranjevalcem madežev.
Prej:---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Potem:
EDIT: Na predogledu sem delal tako, da sta bile po dve sliki ena ob drugi da je bila primerjava prej/potem. Trapast forum na predogledu dela eno, po dejanski objavi pa drugo

(Bele pikice na odbijaču in pločevini niso umazanija ampak poškodbe)

Primerjave na eni sliki:

Še avto kot celota:

Še kakšno sliko bom dodal jutri, ker me je danes ujela tema.
Še to če koga zanima: Odlični gumjasti tepihi ki NE smrdijo: http://www.mimovrste.com/artikel/342021 ... rd-model-1
Že na otip se čuti kvaliteto

Temo bom še dopolnjeval, danes mi je zmanjkalo časa.
Komentarji zaželjeni.