Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Klobasina Renaulta

Napisal/-a Klobasa So okt 29, 2011 7:54 pm

Svojo vozniško kariero sem začel s temle s Cliotom l.96 1.2 Bebop
Slika
Lepo mi je služil 1 mesec, potem sem ga pa razbil v križišču s trčenjem v tovornjak. Itak totalka, cela desna stran je bila razbita, na križišču se še sedaj vidi zaflikana luknja, ki jo je naredila guma avta, ko ga je pri 30-40 kmh zbil tovornjak. Meni čudežno ni bilo nič.

Nadaljeval sem z Laguno, l96 1.8RT Avtomatska klima, el pomik sprednjih stekel, el. stranska ogledala, servo volan...
Taka je bila ko sem jo pripeljal domov:
Slika

Še isti teden sem ji odstranil strešni prtljažnik saj mi je grozno žvižgal nad hitrostjo 70 kmh :evil:

Čez nekaj časa sem prehitro zapeljal na ležečega policaja.
Rezultat je bil račun pri mehaniku:

Naziv:.....................................količina.................Cena......................Vrednost z DDV
=================================================================
Vzmet.......................................2kom.....................56,26.......................112,52
Vez stabilizatorja...................2kom.....................18,24.......................36,48
Ležaj amort...............................2kom.....................9,26........................18,52
Drobni potrošni material........2kom.....................5,00.........................10,00
Delo.........................................3kom......................20,00.......................60,00
-------------------------------------------
Skupaj: 237,52 Super! :roll:

Potem sem si omislil 15" ALU platišča. Od modrega D. sem dobil platišča za katere mi je rekel da niso original Renault. Mehanik je nekaj preveril in na podlagi enih cifer in kod na platiščih ugotovil da je to original. Nice :)
Takole je avto zgledal z Alu platišči na Metalcampu 2011:
Slika

Ko sem se naveličal LG radia, sem dal vgradit Alpine CDE111R, zvočnike v vrata Hertz DSK 156 in ovalce na polico DCX 690. Za enkrat sem zadovoljen :)

No ko sem v temi prišel s šihta sem pri vzvratnem parkiranju ob zid naredil tole:
Slika
Predstavljajte si da sta obe letvici in kljuki vrat sive (zbledele črne) barve :lol: Slika je od danes ko sem barval odbijače :D
Odločil sem se da bom pustil pri miru, saj se pri tako starem avtu ne splača barvat, rjavelo pa ne bo, ker praske niso prišle do pleha.

No, danes sem se odločil da bom pobarval vso zbledelo plastiko. (odbijače, kljuke vrat, stranska ogledala,...)
Uporabil sem tole:
Slika
Slika
Barval sem s to gobico ki je nataknjena gor, na težje dostopnih delih sem uporabil čopič. Plastiko sem pred barvanjem očistil z odstranjevalcem madežev.

Prej:---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Potem:
EDIT: Na predogledu sem delal tako, da sta bile po dve sliki ena ob drugi da je bila primerjava prej/potem. Trapast forum na predogledu dela eno, po dejanski objavi pa drugo :g: :g: :evil:
SlikaSlika
(Bele pikice na odbijaču in pločevini niso umazanija ampak poškodbe)
SlikaSlika

SlikaSlika
Primerjave na eni sliki:
Slika

Slika

Še avto kot celota:
Slika

Še kakšno sliko bom dodal jutri, ker me je danes ujela tema.

Še to če koga zanima: Odlični gumjasti tepihi ki NE smrdijo: http://www.mimovrste.com/artikel/342021 ... rd-model-1
Že na otip se čuti kvaliteto :!:

Temo bom še dopolnjeval, danes mi je zmanjkalo časa.
Komentarji zaželjeni.
Zadnjič spremenil Klobasa, dne Ne okt 30, 2011 6:55 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Monster Energy
Uporabnik še ni polnoleten

Kraj: Trbovlje

Re: Klobasine rakete

Napisal/-a Monster Energy Ne okt 30, 2011 5:47 am

Clio zgleda zanimiv! Super tema
Z računom imam probleme!:

-ne morem citrati
-ne morem objavljati slik
-teme razmetane
-do skaraj vseh tem ne morem priti
-...

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Ne okt 30, 2011 9:29 am

Daj pojdi na odpad pa najdi vrata v isti barvi pa zamenjaj. Drugače pa lepa laguna :)

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Ne okt 30, 2011 9:56 am

Vse lepo in prav,toda naslov teme nikakor ne sovpada z vsebino ;).
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Ne okt 30, 2011 1:31 pm

Poročaj kako dolgo ti bo tale sonaxova barva držala na plastikah.
Slika

Uporabniški avatar
pero-san
Novinec

Napisal/-a pero-san Ne okt 30, 2011 1:44 pm

domen90 je napisal/-a:Poročaj kako dolgo ti bo tale sonaxova barva držala na plastikah.

To pa tudi mene zanima! ;)

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Ne okt 30, 2011 6:37 pm

nejc1 je napisal/-a:Daj pojdi na odpad pa najdi vrata v isti barvi pa zamenjaj. :)

Saj niso samo vrata. Je še odbijač..
Slika
Če bi jih dobil za malo denarja bi jih še zamenjal, samo do zdaj jih še nisem našel v tej barvi.

Drugače pa lepa laguna
Hvala! :)

Poročaj kako dolgo ti bo tale sonaxova barva držala na plastikah.

Konec tedna bom ravno zaradi tega šel v avtopralnico. Bom poročal :)

Vz_ace je napisal/-a:Vse lepo in prav,toda naslov teme nikakor ne sovpada z vsebino ;).

Mišljeno je bilo kot hec, saj Clio 1.2 nikamor ne gre, Laguna s slabimi 100konji pa tudi ne :D Sem spremenil, da nebo vsak pričakoval Ferrarija v temi :)
Zadnjič spremenil Klobasa, dne Ne okt 30, 2011 6:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Ne okt 30, 2011 6:50 pm

No, ko sem že ravno dal 300€ za radio in zvočnike, sem ugotovil da se ne sliši čisto tako kot bi bilo treba. Ko sem snel originalne mrežice z zvočnikov v vratih in visokotoncev v armaturi, se je slišalo občutno bolje. S kompresorjem sem spihal mrežico, ampak ni bilo nič drugače. Ugotovil sem, da ima laguna v luknjicah pokrova/mreže en filter za umazanijo.
Ker sem želel da avto zgleda vsaj približno originalno, sem se odločil za najtežjo rešitev: S svedrom sem prevrtal vsako luknjico posebej :)
Po kakih 30minut dela:
Slika
Slika
Tukaj sem naredil en vzorec, da se lažje vidi razlika med povrtano in celo mrežo. Na koncu sem obdelal vse :)
Videz notranjosti je ostal originalen, razlika v zvoku je občutna. Za vse skupaj sem potreboval kake 3 ure...

btw: Če kdo ve kje bi lahko dobil original spojler v barvi mojega avta, se priporočam za informacije. Spojler bi mi občutno olajšal parkiranje, saj bi tako vsaj videl kje je zadnji konec avta.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne okt 30, 2011 6:53 pm

Tudi mene zanima ta barva za zunanje plastike. Kako se nanaša in kak je obstojna.

Vrata se ti splača pobarvat, poznam poceni ličarja meni je vzel za odbijač na corolli 50€, za take "malenkosti" vzame podoben denar ali še manj, če te zanima ZS.

edit: pa kaj si mislil z tistimi gumijastimi tepihi ki ne smrdijo ? meni še nobeni niso smrdeli oz. pač nimajo vonja ?

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Ne okt 30, 2011 7:06 pm

crxdelsol je napisal/-a:Tudi mene zanima ta barva za zunanje plastike. Kako se nanaša in kak je obstojna.

Vrata se ti splača pobarvat, poznam poceni ličarja meni je vzel za odbijač na corolli 50€, za take "malenkosti" vzame podoben denar ali še manj, če te zanima ZS.

edit: pa kaj si mislil z tistimi gumijastimi tepihi ki ne smrdijo ? meni še nobeni niso smrdeli oz. pač nimajo vonja ?

Jah, pod gobico je ena taka kuglica, in ko pritisneš na odbijač, se ta kuglica pomakne notri, in ven pride barva. Tako da nič ne teče, doziranje je pa ravno pravšnje. Pač barvaš :) Po cca 10min se površinsko posuši, po 1 uri pa celotno. Vsaj tako pravijo navodila. Se kar strinjam.
Npr, kljuke okoli vrat sem barval tako, da sem pobarval še kak cm laka okoli kljuke, čez 5min sem pa z robčkom lak obrisal, na plastiki je pa barva ostala. Tako je najlažje, brezveze komplicirat in ščitit lak s trakovi in selotejpom, sploh ker se barva tako lepo pobriše z laka.

Takole sem pobarval:
Slika
In potem ko sem pobrisal:
Slika
Ko se barva posuši se ne blešči. Pa tudi črte od gobice se ne vidijo več. In ja vem, na levi strani sem zgrešil, ampak sem pozneje popravil.

Glede gumijastih tepihov: S špara in Lidla nekateri tako smrdijo, da imaš še kak mesec v avtu vonj po plastiki.
Zadnjič spremenil Klobasa, dne Ne okt 30, 2011 7:21 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Re: Klobasina Renaulta

Napisal/-a BoneS Ne okt 30, 2011 7:07 pm

Super tema! Bom z veseljem spremljal napredek 8)
Slika

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Pe nov 04, 2011 9:04 pm

BoneS je napisal/-a:Super tema! Bom z veseljem spremljal napredek 8)

Kaj dosti ne bo več za spremljat :)
Potem ko sem pa 40min delal prvi post in v Predogledu ves čas preverjal če je vse OK in po objavi videl da je forum vse premaknil in zmešal, sem se kar naveličal. Prvi post s slikami bi moral čisto drugače zgledat....

Uporabniški avatar
Te_ik93
Nov uporabnik

Kraj: Radlje ob Dravi

Napisal/-a Te_ik93 Po jan 23, 2012 10:13 pm

Super avto, si tudi sam lastim takšno laguno =P
Me pa zanima kako se obnese tista barva za plastike, se hitro spere..?
Laguna viewtopic.php?f=7&t=89319 (Sold)
BMW viewtopic.php?f=7&t=94868 (New) ;)
BMW E36 320i 97l.
Lp, Žan

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Po jan 23, 2012 11:31 pm

uf, kje si pa to temo dobil...
Sem čisto pozabil nanjo :)
No od takrat ko sem barval plastiko, sem avto komaj 2x opral, pa še to ga nisem sam, ampak ga je ročna avtopralnica :)
Barva je ostala lepa, črna, kot po nanosu, čisto malo se je sprala samo na letvicah takoj zraven pločevine, saj je tam tak kot, da sem z gobico težko prišel zraven. Sem vedel da bom nekako plačal svojo lenobo ker se mi letvic ni ljubilo odmontirat in sem jih barval kar na avtu :D
Sicer je pa barva šla dol čisto malo in to tako, da z razdalje pol metra izgleda kot da bi bile letvice zaprašene.
Ko se bo malo otoplilo in gre avto nazaj na alu platišča, bom pa definitivno popravil napako, če ne bom avta prej prodal in zamenjal za kaj novejšega.

Uporabniški avatar
Te_ik93
Nov uporabnik

Kraj: Radlje ob Dravi

Napisal/-a Te_ik93 Po jan 23, 2012 11:41 pm

Malo pobrskaš pa najdeš ;)
Imam namen tudi sam barvati plastike ker so zelo zbledele :x
bom pa definitivno odmontiral vse kar se da :D
kaj pa tista plastika med zadnjimi lučmi, je tudi bila barvana?
imam pa avto tudi predstavljen tako da ko pobarvam prilepim slike =P
viewtopic.php?f=7&t=89319
Laguna viewtopic.php?f=7&t=89319 (Sold)
BMW viewtopic.php?f=7&t=94868 (New) ;)
BMW E36 320i 97l.
Lp, Žan

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa To jan 24, 2012 12:17 am

Plastike med lučmi nisem barval, ker je tisto čisto druga plastika in vprašanje če bi se sploh prijelo.
Tvoje slike pa čakam :)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov