Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Re: Ford S-Max Titanium

Napisal/-a Courage™ Ne apr 08, 2012 4:54 pm

Zelo zelo lep!

Taksnega, s tako opremo (skoraj), pred faceliftom sem si lastil tudi sam, ce bi ob nakupu izbral dizla, bi ga verjetno vozil se danes. Super izbira in srecno voznjo!
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Perko
Nov uporabnik

Napisal/-a Perko Po apr 09, 2012 7:30 am

Bolj kot razmišljam, težje se je odločiti. S-max je prostoren (štiričlanska družina, vsi smo malce višje rasti ;)), dobro opremljen, izredna cena (trenutna akcija -4.500 EUR), zanesljiv, kvaliteten. Pomisleki: velikost avtomobila za vsakdanjo vožnjo po mestu (60% uporabe) ter v hribe (vikend na 1000 m, ozka zavita cesta, nekaj makadama, ca. 20% uporabe vozila), moti me tudi zgolj dvoletna garancija. Na drugi strani VW Cross Touran, prav tako zanesljiv, sicer manj prostoren (a morda še ravno prav), a hkrati bolj okreten, krajša medosna razdalja ter dvignjenost od tal pa bolj primerna za tistih 20% voženj v hribe ter mestno vožnjo. Seveda za denar dobiš precej manj opreme, no so pa popusti ponujeni tudi pri VW (CT s serijsko opremo plus nekaj malenkosti doplačil cirka 26.000 EUR). Da bo zadeva še bolj zamotana, je v "miksu" tudi Renault Grand Scenic Bose Edition, ki je za dan denar (okoli 23.000 z vsemi popusti) zelo dobro opremljen, verjetno tudi najvarčnejši od obeh konkurentov, prosotrsko in mersko pa je ravno vmes. Minusi so predvsem novi dci (zanesljivost), pa izgled mi ni najbolj pri srcu ( http://www.renault.de/renault-modellpal ... figurator/ ).

Morda bi bilo veliko lažje, če bi bil fan katere od znamk :|

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po apr 09, 2012 9:10 am

Res je odličen. Naj ti služi. ;)

lp

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Po apr 09, 2012 10:32 am

Perko je napisal/-a:Bolj kot razmišljam, težje se je odločiti. S-max je prostoren (štiričlanska družina, vsi smo malce višje rasti ;)), dobro opremljen, izredna cena (trenutna akcija -4.500 EUR), zanesljiv, kvaliteten. Pomisleki: velikost avtomobila za vsakdanjo vožnjo po mestu (60% uporabe) ter v hribe (vikend na 1000 m, ozka zavita cesta, nekaj makadama, ca. 20% uporabe vozila), moti me tudi zgolj dvoletna garancija. Na drugi strani VW Cross Touran, prav tako zanesljiv, sicer manj prostoren (a morda še ravno prav), a hkrati bolj okreten, krajša medosna razdalja ter dvignjenost od tal pa bolj primerna za tistih 20% voženj v hribe ter mestno vožnjo. Seveda za denar dobiš precej manj opreme, no so pa popusti ponujeni tudi pri VW (CT s serijsko opremo plus nekaj malenkosti doplačil cirka 26.000 EUR). Da bo zadeva še bolj zamotana, je v "miksu" tudi Renault Grand Scenic Bose Edition, ki je za dan denar (okoli 23.000 z vsemi popusti) zelo dobro opremljen, verjetno tudi najvarčnejši od obeh konkurentov, prosotrsko in mersko pa je ravno vmes. Minusi so predvsem novi dci (zanesljivost), pa izgled mi ni najbolj pri srcu ( http://www.renault.de/renault-modellpal ... figurator/ ).

Morda bi bilo veliko lažje, če bi bil fan katere od znamk :|

Touran in scenic sta za razred manjša od S-maxa. Če ti ponujata dovolj prostora potem OK. S-max res ni najbolj primeren za manevriranje po kakih ozkih ulicah ali parkingih, ampak drugače je pa super avto, tudi klanci niso problem (živimo na 800m, pa nimam problemov).

Jaz bi na tvojem mestu razmislil o Sharanu / Alhambri, ker je možno doplačat za bočne AirBage v naslonjalih sedežev v 2. vrsti, zraven pa dobiš še zategovalnike zadnih pasov, tega pri fordu ne moreš dobit.

Perko
Nov uporabnik

Napisal/-a Perko Po apr 09, 2012 8:18 pm

Hvala Red Baron, bom odprl novo temo, a ne bomo smetili tukaj.
Še enkrat, tale ford rula...

bolan
Nov uporabnik

Napisal/-a bolan To apr 10, 2012 3:49 am

Gricko je napisal/-a:lep avto, vendar eno vprašanje.

Glede na titanium opremo , kakor vem, imajo vsi novi ESP serijsko, sem pa opazil kar nekaj novih avtov (tudi tvoj če se ne motim), da nimajo tipke za izklop ESPja ( ASR sistema).
Ta tipka se nahaja na sredinski konzoli - leva tipka - in bi morala biti razdeljena ( ena tipka za ESP, druga tipka za prednje senzorje), na sredi imaš varnostne utripalke, desna tipka pa je zopet razdeljena na prednje in na zadnje ogrevano steklo

Kakor pa vidim pri tebi (leva tipka), imaš le tipko za vklop prednjih senzorjev...... imaš mogoče kje drugje tipko za izklop ESPja (ASRja) ali ta avto ne vsebuje ESPja?

Ker po mojem, če avto ima ESP, mora imeti ASRpodsistem izklopljiv in še nisem videl avta z ESPjom, ki nebi imel ASRja izklopljivega.....torej predvidevam, da če ni tipke, potem tudi ESPja ni.....kar pa mi je zelo čudno?

ESP se da izklopiti v meniju, ki ga upravljaš s tipkami na volanu. Imaš na levi strani za glasnost in pretikanje pesmi naprej/nazaj, na desni strani pa se pride v meni in potovalni računalnik, in se v meniju da izklopi ESP. Malo dlje traja, kot če bi bila tipka na armaturki, vendar klikneš mislim da dvakrat in je že tudi izklopljen.

Lp, Bojan.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov