3.5 litra / 100 km je ob primerno vdrževanem motorju, minimalni dimenziji gum in ugodnih vremenskih razmerah mogoč, vendar zelo zahteven dosežek. Če se naš član foruma vozi naprimer 50-100 km daleč v službo sredi noči tja in zgodaj zjutraj nazaj in ne pelje več kot 80 na uro, mogoče trditev 3.5 povprečne zdrži vodo, drugače pa je ta poraba skoraj nemogoča - morda se je zatipkal in je mislil napisati 4.5 litra, kar pa je čisto realen podatek. Za brata te ibize, WV Pola 1.4 TDI bluemotion podatek pravi, da ima povprečno porabo okoli 4 litre
http://www.um.co.za/specifications/volkswagen_polo_1_4_tdi_(2003).aspx v na relacije. Meni dosedaj še nikoli ni uspelo priti niže od deklarirane relacijske porabe, četudi sem za potrebe testa naredil tudi kakšen izjemen poizkus. Npr. povprečna poraba 1.9 TDI motorja na relacije naj bi bila 4.5 litra (v razredu Golfa). Kljub vožnji 80 - 100 km /h 90% poti po avtocesti celoten tank v zavetrju za tovornjakom, ni šlo podreti rekorda - uspelo mi je priti na 4.72 l / 100km.
Edino kar mi še pade na pamet je, da mu potovalni računalnik laže - spomnim se lansko leto, ko sem babici na Roglo peljal plinsko jeklenko z maminim Touranom. Od tam do Celja je od oka 50 km. Domov sel šel ob 23 uri, torej res sredi noči in sem celo pot z rogle imel v prestavi - torej nobenih pospeševanj, do vznožja hriba je BC kazal trenutno porabo 0.0 l / 100km. Nato sem vozil po regionalni cesti z res skoraj nič zaviranji in maximalno hitrostjo 75 km na uro. Domov sem prišel s 3.8 litra / 100km. Pa še danes močno dvomim, da je bila poraba res le toliko...