Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Re: VW Polo 6R 1.2 TSI R-line

Napisal/-a srcnik Sr maj 02, 2012 8:13 pm

maniaxxx je napisal/-a:

Sej to pravim da je imel tudi moj polo, imitacijo zapore difa če smo že tako natančni z izrazi in verjemi da se je njeno delovanje dobro čutilo skoraj vsak dan, zdaj pa, ali jaz čudno vozim ali ima polo slabo podvozje ne vem, vem samo, da mi je tudi vključevanja ESP bilo malodane vsakodnevni pojav, prav tako kot pri astri H pred njim.

To, da ti čudno voziš je že počasi dejstvo ;)

On topic:

Lepo zrihtan polo, res škoda, da niso original temnjena zadnja stekla, ker tisto s folijami ni nikol čist u nulo, če ne prej, pa po parih letih... :(

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr maj 02, 2012 9:05 pm

Lep samo lepši mi je brez r-line dodatkov. Mi je z boavista kompletom feltn hudejši. Drugače pa srečno vožnjo.

lp

p.s. si še na Viru?

peterbalazic
Novinec

Kraj: Vir-Domzale

Napisal/-a peterbalazic Sr maj 02, 2012 9:44 pm

hahehihoh je napisal/-a:Ta polo pa je res luškan. En redkih VW-jev (razen passata cc), ki mi je - ob primerni opremljenosti in feltnah ustreznih dimenzij - všeč! Kako se obnese motorizacija? ;)

zaenkrat po prvih 1000km se obnese super, poraba se giblje od 6.3 do 6.5, je pa parkrat šel že tudi v rdeče številke :D

King1 je napisal/-a:Lep samo lepši mi je brez r-line dodatkov. Mi je z boavista kompletom feltn hudejši. Drugače pa srečno vožnjo.

lp

p.s. si še na Viru?

tudi meni ni napačen Polo z Boavista paketom, ampak hotel sem nekaj kar bo "iztopalo" kajti polotov z boavisto je malo morje na cesti, z paketom R-line pa se trenutno vozita samo 2 po SLO, moj in še eden iz okolice Moravč! :D

p.s. sem še na viru ja :)
Das Auto

peterbalazic
Novinec

Napisal/-a peterbalazic Sr maj 02, 2012 9:46 pm

whiTTe je napisal/-a:Čestitke za nakup. Morm rečt, da mi je novi polo eden najlepših malih avtomobilov kar jih trenutno ponuja slovenski trg. Sploh pa snezno bela barva. Mogoče ALU platišča v kakšen temnejši odtenek v paketu z ogledali pa bo še lepši. Samo mnenje sm napisal k druga pa itak nimas kj spreminjat na zunanjosti seveda razn kaksen cm bol v podn kot si omenil. Drugace te pa redno srecujem v Mengšu. :) se večkrat mimo mene voziš...:)

tenks :D

hm...v Mengšu nevem če sem bil 2krat odkar imam ta avto, vem pa da se po Mengšu vozi stroj, ki sliši na ime POLO GTI :D

LP Pero
Das Auto

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Napisal/-a whiTTe Sr maj 02, 2012 10:12 pm

Mozno da si bil parkrat sam v kratkem intervalu in je pol izpadlo "redno"... A je GTI rdece barve?

peterbalazic
Novinec

Napisal/-a peterbalazic Sr maj 02, 2012 10:20 pm

whiTTe je napisal/-a:Mozno da si bil parkrat sam v kratkem intervalu in je pol izpadlo "redno"... A je GTI rdece barve?

tudi to možno

drugače pa jaz vem za belega, 3-vratnega, da je iz Mengša

v okolici Domžal pa se vozi še od kolega GTI, 5-vraten bel in s panoramsko streho...

LP
Das Auto

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Napisal/-a whiTTe Sr maj 02, 2012 10:29 pm

Aaa tako... Pol se pa rdeci samo mimo pelje. Bom pa pozoren na tega belega 3 vratnega iz Mengsa. Kaj pa ozvocenje? Bos ostal na originalu al bos kj nadgradil? Vem da je ze original dosti mocno in glasno ampak vseeno ce si audiofil slisis malenkosti pri visji glasnosti.

Lp Jimmy

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr maj 02, 2012 11:01 pm

En bel GTI je ponavadi parkiran v Mengšu pred Mercedesom.

Sem te pa danes videl na obvoznici v Kamniku.
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če maj 03, 2012 1:06 pm

maniaxxx je napisal/-a:Sej to pravim da je imel tudi moj polo, imitacijo zapore difa če smo že tako natančni z izrazi in verjemi da se je njeno delovanje dobro čutilo skoraj vsak dan, zdaj pa, ali jaz čudno vozim ali ima polo slabo podvozje ne vem, vem samo, da mi je tudi vključevanja ESP bilo malodane vsakodnevni pojav, prav tako kot pri astri H pred njim.

Za ASR in ESP se vklaplja enaka lučka. Dvomim, da se je tebi ESP ves čas vklapljal, ker le ta se vklopi ko avto zanese, kar se pa ne dogaja kar tako ves čas med vožnjo, precej večkrat se zgodi, da ti zdrsnejo samo gume, takrat se pa vklopi ASR (pri avtih z XDS pa se lahko vklopi še slednji, tako da malo pribremza eno od pogonskih koles oz. tisto ki ima slabši oprijem). Amapk kako si ti lahko imel elektronsko zaporo difa, če VW (kot pravi tattoo, pa tudi google) v 1.2 TSI sploh ne vgrajuje tega? :)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če maj 03, 2012 1:35 pm

lizard je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Sej to pravim da je imel tudi moj polo, imitacijo zapore difa če smo že tako natančni z izrazi in verjemi da se je njeno delovanje dobro čutilo skoraj vsak dan, zdaj pa, ali jaz čudno vozim ali ima polo slabo podvozje ne vem, vem samo, da mi je tudi vključevanja ESP bilo malodane vsakodnevni pojav, prav tako kot pri astri H pred njim.

Za ASR in ESP se vklaplja enaka lučka. Dvomim, da se je tebi ESP ves čas vklapljal, ker le ta se vklopi ko avto zanese, kar se pa ne dogaja kar tako ves čas med vožnjo, precej večkrat se zgodi, da ti zdrsnejo samo gume, takrat se pa vklopi ASR (pri avtih z XDS pa se lahko vklopi še slednji, tako da malo pribremza eno od pogonskih koles oz. tisto ki ima slabši oprijem). Amapk kako si ti lahko imel elektronsko zaporo difa, če VW (kot pravi tattoo, pa tudi google) v 1.2 TSI sploh ne vgrajuje tega? :)

Oprosti ampak mislim da vem, kdaj se esp vključi, kdaj pa asr, pa tudi vem, kako se obnaša avto, ko "zagrabi" elektronska špera ( avto potegne V ovinek ), tako, da moj je očitno to imel....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če maj 03, 2012 2:13 pm

maniaxxx je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:

Oprosti ampak mislim da vem, kdaj se esp vključi, kdaj pa asr, pa tudi vem, kako se obnaša avto, ko "zagrabi" elektronska špera ( avto potegne V ovinek ), tako, da moj je očitno to imel....

Najverjetneje gre za sistem EDS (http://www.volkswagen.de/de/Volkswagen/ ... n/eds.html), ki je pri Polu serijski (http://www.volkswagen.si/files/si/downl ... icni_1.pdf).
Elektronska zapora diferenciala XDS, ki pa je nadgradnja EDS (http://www.volkswagen.de/de/Volkswagen/ ... n/xds.html), pa je dejansko le pri Polu GTI.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če maj 03, 2012 2:31 pm

Ker imam ravno čas, pa da enkrat za vselej razčistimo...

Tvoj avto je imel tako kot vsi običajni Poloti poleg ESP (Elektronische Stabilisierungsprogramm), ABS (Anti-Blockier-System) in ASR (Antriebs-Schlupf-Regelung) tudi EDS (Elektronische Differenzialsperre). EDS je nadgradnja ESP in ASR in pomaga samo pri lažjem speljevanju (deluje samo do 40 km/h) na podlagah z različnim oprijemom in sicer tako, da zavira tisto kolo, ki nima oprijema in se vrti v prazno! ;)

NI pa tvoj model imel imitacije zapore diferenciala (kar se pri VW imenuje elektronska prečna zapora diferenciala (XDS)), ki pri višjih histrostih in pri "športni" vožnji zavira notranje kolo v ovinku in tako pomaga držati začrtano smer v ovinku. Ta elektronska prečna zapora diferenciala (XDS) je (serijsko) na voljo samo pri GTI-ju, pri ostalih različicah pa ni na voljo niti serijsko, niti za doplačilo! In tako kot je že lizard povedal, tega imitiranja zapore diferenciala (XDS) niti pod razno ne opaziš...pa sem vozil in GTI-ja in običajne Polote! :lol:

P.S.: Zanalašč sem poleg vseh kratic navajal tudi originalne nemške izraze, da se bo sploh vedelo iz kje izvirajo posamezne kratice...

P.S.S.: Vidim, da me je že chan prehitel...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Jamaican_Lion
Nov uporabnik

Napisal/-a Jamaican_Lion Če maj 03, 2012 2:41 pm

Congrats za zasvinjano temo

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če maj 03, 2012 3:13 pm

No važno, da smo razčistili (hvala za dodatno razlago tattoo) :) V bistvu torej gre v obeh primerih za elektronsko zapiranje difa, le da je XDS precej bolj napreden (in novejši) kot EDS oz. deluje tudi pri višjih hitrostih. Upam, da Peter ni preveč jezen zaradi debatice.

peterbalazic
Novinec

Napisal/-a peterbalazic Če maj 03, 2012 9:42 pm

lizard je napisal/-a:No važno, da smo razčistili (hvala za dodatno razlago tattoo) :) V bistvu torej gre v obeh primerih za elektronsko zapiranje difa, le da je XDS precej bolj napreden (in novejši) kot EDS oz. deluje tudi pri višjih hitrostih. Upam, da Peter ni preveč jezen zaradi debatice.

ni panike če debata teče na normalnem nivoju, brez nekega kreganja, pa da lahko zveš nekaj novega, npr. da ima XDS samo GTI.

LP Pero
Das Auto

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To avg 28, 2012 8:18 pm

Tattoo- je napisal/-a:

Ker imam ravno čas, pa da enkrat za vselej razčistimo...

Tvoj avto je imel tako kot vsi običajni Poloti poleg ESP (Elektronische Stabilisierungsprogramm), ABS (Anti-Blockier-System) in ASR (Antriebs-Schlupf-Regelung) tudi EDS (Elektronische Differenzialsperre). EDS je nadgradnja ESP in ASR in pomaga samo pri lažjem speljevanju (deluje samo do 40 km/h) na podlagah z različnim oprijemom in sicer tako, da zavira tisto kolo, ki nima oprijema in se vrti v prazno! ;)

NI pa tvoj model imel imitacije zapore diferenciala (kar se pri VW imenuje elektronska prečna zapora diferenciala (XDS)), ki pri višjih histrostih in pri "športni" vožnji zavira notranje kolo v ovinku in tako pomaga držati začrtano smer v ovinku. Ta elektronska prečna zapora diferenciala (XDS) je (serijsko) na voljo samo pri GTI-ju, pri ostalih različicah pa ni na voljo niti serijsko, niti za doplačilo! In tako kot je že lizard povedal, tega imitiranja zapore diferenciala (XDS) niti pod razno ne opaziš...pa sem vozil in GTI-ja in običajne Polote! :lol:

P.S.: Zanalašč sem poleg vseh kratic navajal tudi originalne nemške izraze, da se bo sploh vedelo iz kje izvirajo posamezne kratice...

P.S.S.: Vidim, da me je že chan prehitel...

Hvala za razlago, ne vem kje sem prebral da sem imel xds, ampak očitno sem se motil oops. Se je pa vsekakor opazilo delovanje EDS, ESP in ASR.

Pa da razčistimo od kod pri meni tako pogosto vklapljanje teh sistemov, verjetno se ni nihče vprašal po kaki cesti se vozim vsak dan. Na tej cesti imam eno kombinacijo blagega levega ovinka, ki se nadaljujej v bolj oster desni, kjer je asfalt noro spolzek, vse skupaj poteka v hrib in se da tu zelo zabavno preizkušati lego na cesti..oziroma delovanje vseh teh sistemov. Pa sploh ni potrebna hitrost kaj veliko nad omejitvijo, sploh pa če je mokro...

Toliko o tem :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Sr sep 05, 2012 8:55 am

kako se polo kaj drži?
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov