Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Re: BMW e36 320i Coupe by Tomas (posledice zime)

Napisal/-a C4V4L13R Ne apr 07, 2013 9:32 pm

Rok uporabe je dve leti in pol. Slišal sem pa od večih že, da se ga dobi že od 35 EUR naprej liter.
Bom povedal, ko ga dobim :tomidelej:

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Po apr 08, 2013 2:09 pm

Wurth rust converter se dobi čisto enostavno, cena je pa res taka, tudi sam sem dal 42eur za liter. Edino glede roka uporabe ne bo držalo, uporaben je največ 1 leto po odprtju, vsaj tako je pisalo na embalaži mojega.

Kje so odtočne luknje v prtljažniku? To mora biti vse zamašeno. Edina luknja je v steni prostora za akumulator, skozi katero se iz akumulatorja porine cevka, ki odvaja hlape ven iz avta v prostor med karoserijo in odbijačem proti tlom. Sklepam, da ti te cevke nimaš in ti zato vse rjavi zaradi akumulatorja.

Drugače pa še malo bolj zbrusi, potem pa najprej čez z Dinitrol RC900 pa bo.
Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Po apr 08, 2013 7:53 pm

Dobil Würth. Svež in res je, z rokom uporabe 1 leto (na njihovi spletni strani piše sicer 60 mesecev).

Odtočna luknja je pa ena na dnu prostora za rezervo (manjša, neočitna, s spodnje strani sicer prikrita z bodyjem) in ena očitno narejena pri prostoru za akumulator. Sicer je skozi taka gumijasta cev oz. vodilo, ampak vseeno je okoli lepo zarustalo. Verjetno bom obe zamašil :tomidelej:

Nabavil sem tudi že dihtmaso, kit in šprickit, tako da upam, da ga v tem tednu popolnoma pripravim za barvanje. Nabavit moram še barvo, lak in body :tomidelej:

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Po apr 08, 2013 9:36 pm

Če ne boš speljal iz akumolatorja cevke ven iz avtomobila, ti bo hitro spet zarjavelo.
Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Sr apr 10, 2013 10:28 pm

Evo. Vse zbruseno in namazano z Wurthom. Jutri dihtmasa pa kit. Barvanje pa v naslednjem tednu :)

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Ne apr 14, 2013 9:32 pm

Nekaj dela od prejšnjega tedna...

Würth:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Havba je že zadihtana:
Slika

In zadnji robovi tudi:
Slika

Luknje v podnu:
Slika

Kar se je dalo, je tudi že v šprickitu. Slikal nisem vsega:
Slika
Slika
Slika

Popravljen odbijač:
Slika

V vse robove sem z notranje strani dal tudi dihtmaso. Ta teden še dokončno vse v šprickit, nabava barve, laka in bodyja. Koloteki in pragovi se bodo pobarvali v črn body, odbijači in letvice pa z bumper sprayjom. Barvala se bo tudi sprednja maska in pa cel odbijač (tudi srebrn del) pa verjetno bom tudi stranska ogledala porihtal, ker so podrsana. Kupil sem tudi polituro za aluminij in krom za ledvičke in robove felten :)

Potrebno bo še nekaj stvari verjetno pri sestavljanju. Upam, da bo ta teden končno zrihtano:tomidelej:

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R To apr 16, 2013 8:48 pm

No, tako. Včeraj in danes se je nekaj malega še brkljalo, jutri pa upam, da se že začne barvat :pivo

Zgornji del sprednjega odbijača v šprickitu:
Slika

Tudi blatnika in maska:
Slika
Slika
Slika

In seveda zadnje obrobe ter pragovi:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Še vzglavniki za zadaj. Sem jih probal primerjat in ni tako grozne razlike, tako da morda jih celo vgradim...ne vem še:
Slika

Deli, ki sem jih naročil na Makomi:
Slika
Torej poleg ličarskih popravkov se bo zamenjalo še nekaj razpadlih delov, potrebno je zrihtat ročno in ko se bo menjalo olje, bomo menjali še tesnilo pokrova ventilov, saj že kar konkretno solzi - olja mi do sedaj motor ni pil oz. max 0,5-1l na 15.000 kilometrov, sedaj pa ga je zmanjkalo nekaj več - prepričan sem, da je za to krivo tesnilo, saj je tam okrog motor precej masten.

Zanimivo mi je, da takratka prestavna ročica (shortshift) ni več dobavljiva:confused:crazy To se moram še pozanimat, ker bi res raje imel takratko... Vprašal sem še za plastične čepe in imajo vse na zalogi, katere rabim, tako da :pivo

Mislil sem naročit še nalepke za na pragove, ampak so tako objestno drage, da me je minilo:jok To morda kdaj v prihodnosti...

Še nekaj materiala za barvat:
Slika
Body sem vzel v spreju zaradi lažjega nanašanja in bolj gladkega končnega izgleda. Namreč, ko sem popravljal pragove, so mi zelo grdo ratali z namensko pištolo, tako da sem se tokrat raje odločil za spray. S tem bodyjem bom pošprical tudi koloteke in notranje dele blatnikov ter maske, zato sem jih vzel več

In pa še Nexenke, ki prav pokorno čakajo na styling 29 za poletje :pivo
Slika

Za Nexen sem se odločil, ker imajo v testih zavidljive rezultate. Za mojih 15k na leto pa me obraba in poraba toliko ne motita. Mislim, da dve moji sezoni mora zdržat vsaka guma, kaj več pa povem ob koncu te. Če zdržijo vsaj nekje 30.000 kilometrov so za moje pojme best buy (posebno ob vsaj 20% nižji ceni od vseh ostalih -solidnih- v tej dimenziji)

Potrebno bo zrihtat še en ABS senzor, ker mi sveti lučka, v planu je tudi preoblačenje povešenih tapet. Po barvanju se bo seveda cel avto spoliral :tomidelej:

Tako...po vsem, kar sem do sedaj že naredil, kar še delam in kar je še v načrtih, sem trdno prepričan, da je e36 zelo dober avto. Tudi zgodovina mojega, ki je bila že nekajkrat preverjena, je po moje kar dobro znana in vse drži. Avto je v zelo dobrem stanju, glede na 36-ke, ki sem jih videl in glede na svojih 20 let, ki jih ima že na grbi.
:pij:

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Re: BMW e36 320i Coupe by Tomas (obnova in osvežitev)

Napisal/-a C4V4L13R So nov 23, 2013 1:44 am

Dolgo nisem obnovil tele teme, je pa bil do-dobra osvežen moj avtič. No, kar se tiče karoserije, na koncu jo je v roke dobil tapravi mojster, tako da sta pobarvana oba zadnja boka in prva blatnika. Praktično je vsa rja odpravljena, zamenjana so tesnila okoli oken. Naredil se je en malo večji servis - poleg olja in filtrov se je menjalo še tesnilo pokrova ventilov, glavni cilinder sklopke, fedrci ročne zavore in zaščitna pločevina zadnjih diskov. Vmes je razpadel izpuh, tako da se je na račun tega še malo osvežil izgled.

Prej (po razpadu):
Slika

Sedaj:
Slika
Slika

Torej, gre za inox, dvojni izhod fi60. Zvok skoraj originalen, nič preglasen. Sicer sem prej želel bolj globok zvok, sedaj je bolj rezek. 6-valjnik pride bolj do izraza, kar mi je po svoje še bolj všeč. Izgled skoraj original 325 oz 328, tako da sem super zadovoljen :pivo

Zamenjal sem tudi prestavno ročico za original usnjeno. Cena (pre)visoka :/:o:/ , ampak vse za voljo dobrega počutja :DDD

Ob tej priložnosti morda še kakšna beseda več okoli gum: V glavnem, brez pripomb. Guma je suverena, drži vrhunsko v vseh pogojih. Lahko primerjam s Falken, ki sem jih vozil na Astri. Nisem je uspel spravit na rob obupa, pregrel je še nisem, tako da kar se tiče povprečnega uporabnika, gre za vrhunski izdelek. Obraba zadovoljiva, glede na to, da delam malo kilometrov. Moram poudariti, da gre za zelo udobno, tiho in mehko gumo - slednje se malo pozna, tako da ne škodi malo več pritiska v njej. V glavnem, naslednjič grem sigurno po to gumo (za tako ceno seveda)

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Re: BMW e36 320i Coupe by Tomas (obnova in osvežitev)

Napisal/-a sasocar123 So nov 23, 2013 6:52 pm

Lepo si ga zrihtu 8) .. Jaz sem imel pa N6000 na prejšnjem audiju v istih dimenzijah kot ti, pa me v mokrem niso najbolj prepričale . .Sicer je pa res za ta denar to to..

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Re: BMW e36 320i Coupe by Tomas (update: izpuh)

Napisal/-a C4V4L13R Ne nov 24, 2013 10:10 pm

Evo, nekaj svežih fotk:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Re: BMW e36 320i Coupe by Tomas (update: izpuh)

Napisal/-a C4V4L13R Pe dec 27, 2013 3:07 pm

Prodan!
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost