Da malo osvežim temo!
Včeraj je minilo točno dva meseca kar imam avto doma, tako da lahko napišem malo statistike, ki je zanimala nekatere (poraba, vožnja itd.)
Torej v 59ih dneh sem prevozil do danes malo manj kot 4000km, točno pokaže slikica (3888)
Avto dela kot urca, do sedaj še nobenih napak. Imam enega majhnega črička v armaturki, s komer pa sem se spoprijateljil in je sedaj že tišji

takoj ko pa prižgem radio pa se ga ne sliši več (radio je glasnejši). Moram pa povedat, da sem s tem avtom sedaj pogost gost na bencinskih črpalkah! Pa ne zaradi porabe, ki je po potovalnem računalniku 7,1 ampak zaradi majhne posode za gorivo. Lučka za pomanjkanje goriva se prižge že pri 100km do spraznitve po potovalnem računalniku. Ker me ta lučka moti, grem vedno tankat ob prvi priliki, in mi do sedaj še ni uspelo natankati več kot 35litrov goriva, v povprečju tankam okoli 33l

V polota sem jih že 43l pa se lučka še ni prižgala

Tako da sem za teh 3888 natočil že 9x v dveh mesecih in za teh približno 300l goriva je poraba tudi na roke izračunana 7,1l (skoraj poln tank goriva je še v avtu). Poraba je verjetno malce večja, ker se z avtom vsak dan vozim vsaj 15km po avtocesti s hitrostjo +-140km/h. Poraba bi se dala zmanjšati, vendar jaz ne gledam toliko na porabo, ampak da se peljem. pač tankam takrat ko je prazen :P
No, ker pa je bil danes lep dan, sonček, in ker je bil avto že kar lepo usran:
Sem se ga odločil oprat. Najprej znotraj, malo posesat, očistit predpražnike:
potem pa zunaj. Malo s šamponom:
To pa je očiščena fiesta:
Kot zanimivost pa naj povem to: zadnjič se pripeljem domov v gosti megli, zato sem imel prižane sprednje meglenke. Ko sem avto postavil v garažo sem ugasnil luči v nekem čudnem zaporedju (še pri prižganem avtomobilu), verjetno sem najprej ugasnil luč, potem meglenko, tako da se mi je na zaslonu napisalo: COMING SAFE MODE ON. Nisem vedel kaj je to, a ko sem priđel iz avta sem ugotovil: Nič drugega kot coming home, torej spredje luči gorijo še nekaj sekund. UAU
Nasplošno sem z avtom zelo zadovoljen, če kdo razmišlja o nakupu takšnega vozila (novega ali rabljenega) mu lahko avto priporočam. Pa še ena slikca iz malo lepšega okolja, ko pa pridejo letne gume gor (dans sm jih že mal probval

)

mogu bi ga znižat
Ko pa bodo letne gume na avtu, pa malo lepše poslikam avto, na kakšni lepi lokaciji, z fotoaparatom (te so z mobitelom

)
Lep pozdrav vsem!