Zadeva je res domiselna, ni kaj.........bom to temo, kr "deklci" priporocil..........(SRY Matej, ampak spet sn se spozabil..........bom drugic bolj pazil....

ops: ), kr on ma to veselje nekaj "mrdat" po avti.......Glede "kiksa" pa........vsak enkrat zajebe, eni pac nucamo mal dalj casa da skapiramo...........sicer pa na odpadu, se tud najde kaksen rezervni "spegl".......Sam se to: negdo je omenjal, kako si spegl narazn spravil........(pr petkah nikol nisn bil pozoren, kak je to skup zmrdano, ampak ce je res zajebano...........ce malce napises.........se noben verjetn nebo branil kakega nasveta......ane pubeci?

Aja pa kolko te je ta "zadevscina" prisla..........materijal seveda........
Glede vezave LED diod............ker uporabljas 12V napajanje...ajde pri napolnjenem akumulatorju in altinatorju imas nazivno 13.8V..........to da si uporabil 1Kohm upore ni slaba ideja..........(ampak glej frko........moj brat (on in elektrika.....kot - in +) je na ATXu (tomos) uporabil za styling LED diod kr 220ohm upore.......(seveda rdece mocno svetilnostne LEDike) in stvar seka........sicer mu je ze ena crknila

.....ampak se vidi na dalec da "svetijo".....

Ocitno ni tak zabit kot izgleda (ne ti, ampak moj brat).........Zakaj si pa po 2 led diodi zvezal zaporedno in ju nato opremil z preduporom mi pa tudi ni jasno............V taksnem primeru, kot si ga ti naredil, bi jaz na tvojem mestu zvezal vsporedno vse LED diode in jih na anodi (+) ali katodi (-) zavaroval z preduporom (kaksnega bi vzel..........hmmm tak na blef nebi vedel.......ampak po preprostem matematicnem izracunu od 200-1000Ohm (Saj LED diode delujejo tudi na 12V, preizkuseno in preverjeno.........o zivljenski dobi in barvi svetlobe, pa nebi razpravljal.......

ops: (navadna zelena LED dioda.......do 4V (zelena barva.........do 6V rumena barva........8V rdeckasta barva(oranzna?)........10V......violcnordeca barva(rdeca?)..........12Vviolcnomodra barva.....svetla na 12V cca 10 sekund, predno je sla......v PM).......glede moci predupora 1/8W (navadni....ne glih oni "mini" tanki)bi zadostovalo za vse LEDike.....zakaj ti tako komplicirano govorim............Ce malce zracunas stroske, bos ugotovil, da lahko prisparas morda na uporih za kako dodatno LED diodo..........

in styling se lahko nadaljuje......
Bom raje koncal.....kot pa da koga se razpizdim........da prevec gobezdam......... :P
73 de S56ZWH.....radioamater in stromar........no ce mi rata maturo naret...elektrotehnik......
PS: kako pa jih imas zvezane? No mislim, ali svetijo kot zmigavci, ali pozicijske.........Ce razkiras nekaj 100 SIT za dva releja (negirana.......prevaja ko ni vklopljen, prekine ko je vklopljen........) in ju vezes na zmigavce...........ti bodo LEDike svetle ravno obratno, kot zmigavci in tako jih bos imel socasno za zmigavce in pozicijske................, vendar rabis v tem primeru dodatn kabel od akumulatorja (toplo svetujem vmes varovalko), ki ti bo napajal LED diode, ko zmigavci nebodo delovali..........., no od akumulatorja ravno ne rabis, pozicijske ali kratke luci bodo zadostovale, ker pa so LEDike zelo varcne.........niti nebo nobene razlike pri luceh..............(vem, kaki shit je akumulator na R5................Cb postaja dela cca 10min na sprejemu, pa ze vzigas avto na potisk..(ma Matej...alias "deklca" izkusnje z tem)........

), da bi kaj "brlele"........da bi pa uporabil cenejso verijo kaksnega IC74XX pa......prevec dela z tiskanino, je pa malenkost ceneje......... Tako bi lahko tudi zmigavce predelal, da bi svetli kot pozicijske luci, ko bi pa vklopil zmigavec, pa bi se po "taktu" luci ugasale...........(ravno obratno......)......Kaj bi pa na to policaji rekli? Prevec me sprasujes.........veseli glih nebi bli..........vsaj meni se zdi