Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

6killer
Nov uporabnik

Kraj: okolica Maribora (JN76TL)

Napisal/-a 6killer So maj 15, 2004 2:48 pm

Zadeva je res domiselna, ni kaj.........bom to temo, kr "deklci" priporocil..........(SRY Matej, ampak spet sn se spozabil..........bom drugic bolj pazil.... :oops: ), kr on ma to veselje nekaj "mrdat" po avti.......Glede "kiksa" pa........vsak enkrat zajebe, eni pac nucamo mal dalj casa da skapiramo...........sicer pa na odpadu, se tud najde kaksen rezervni "spegl".......Sam se to: negdo je omenjal, kako si spegl narazn spravil........(pr petkah nikol nisn bil pozoren, kak je to skup zmrdano, ampak ce je res zajebano...........ce malce napises.........se noben verjetn nebo branil kakega nasveta......ane pubeci? :D Aja pa kolko te je ta "zadevscina" prisla..........materijal seveda........
Glede vezave LED diod............ker uporabljas 12V napajanje...ajde pri napolnjenem akumulatorju in altinatorju imas nazivno 13.8V..........to da si uporabil 1Kohm upore ni slaba ideja..........(ampak glej frko........moj brat (on in elektrika.....kot - in +) je na ATXu (tomos) uporabil za styling LED diod kr 220ohm upore.......(seveda rdece mocno svetilnostne LEDike) in stvar seka........sicer mu je ze ena crknila :lol: .....ampak se vidi na dalec da "svetijo"..... :D Ocitno ni tak zabit kot izgleda (ne ti, ampak moj brat).........Zakaj si pa po 2 led diodi zvezal zaporedno in ju nato opremil z preduporom mi pa tudi ni jasno............V taksnem primeru, kot si ga ti naredil, bi jaz na tvojem mestu zvezal vsporedno vse LED diode in jih na anodi (+) ali katodi (-) zavaroval z preduporom (kaksnega bi vzel..........hmmm tak na blef nebi vedel.......ampak po preprostem matematicnem izracunu od 200-1000Ohm (Saj LED diode delujejo tudi na 12V, preizkuseno in preverjeno.........o zivljenski dobi in barvi svetlobe, pa nebi razpravljal....... :oops: (navadna zelena LED dioda.......do 4V (zelena barva.........do 6V rumena barva........8V rdeckasta barva(oranzna?)........10V......violcnordeca barva(rdeca?)..........12Vviolcnomodra barva.....svetla na 12V cca 10 sekund, predno je sla......v PM).......glede moci predupora 1/8W (navadni....ne glih oni "mini" tanki)bi zadostovalo za vse LEDike.....zakaj ti tako komplicirano govorim............Ce malce zracunas stroske, bos ugotovil, da lahko prisparas morda na uporih za kako dodatno LED diodo.......... :D in styling se lahko nadaljuje......

Bom raje koncal.....kot pa da koga se razpizdim........da prevec gobezdam......... :P

73 de S56ZWH.....radioamater in stromar........no ce mi rata maturo naret...elektrotehnik......

PS: kako pa jih imas zvezane? No mislim, ali svetijo kot zmigavci, ali pozicijske.........Ce razkiras nekaj 100 SIT za dva releja (negirana.......prevaja ko ni vklopljen, prekine ko je vklopljen........) in ju vezes na zmigavce...........ti bodo LEDike svetle ravno obratno, kot zmigavci in tako jih bos imel socasno za zmigavce in pozicijske................, vendar rabis v tem primeru dodatn kabel od akumulatorja (toplo svetujem vmes varovalko), ki ti bo napajal LED diode, ko zmigavci nebodo delovali..........., no od akumulatorja ravno ne rabis, pozicijske ali kratke luci bodo zadostovale, ker pa so LEDike zelo varcne.........niti nebo nobene razlike pri luceh..............(vem, kaki shit je akumulator na R5................Cb postaja dela cca 10min na sprejemu, pa ze vzigas avto na potisk..(ma Matej...alias "deklca" izkusnje z tem)........ :cry: ), da bi kaj "brlele"........da bi pa uporabil cenejso verijo kaksnega IC74XX pa......prevec dela z tiskanino, je pa malenkost ceneje......... Tako bi lahko tudi zmigavce predelal, da bi svetli kot pozicijske luci, ko bi pa vklopil zmigavec, pa bi se po "taktu" luci ugasale...........(ravno obratno......)......Kaj bi pa na to policaji rekli? Prevec me sprasujes.........veseli glih nebi bli..........vsaj meni se zdi :cry: :cry: :cry:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So maj 15, 2004 3:18 pm

B3NZ0 je napisal/-a:
lisko1 je napisal/-a:Sam morte gledat sam levo stran :))) ker na levi strani sem rahlo zajebu.....

A pol je bolš da sam zajebano stran gledamo? :) lp

U fak rahlo zajebu :oops: desno stran morte gledat samo :P :lol:
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So maj 15, 2004 3:28 pm

6killer je napisal/-a:Zadeva je res domiselna, ni kaj.........bom to temo, kr "deklci" priporocil..........(SRY Matej, ampak spet sn se spozabil..........bom drugic bolj pazil.... :oops: ), kr on ma to veselje nekaj "mrdat" po avti.......Glede "kiksa" pa........vsak enkrat zajebe, eni pac nucamo mal dalj casa da skapiramo...........sicer pa na odpadu, se tud najde kaksen rezervni "spegl".......Sam se to: negdo je omenjal, kako si spegl narazn spravil........(pr petkah nikol nisn bil pozoren, kak je to skup zmrdano, ampak ce je res zajebano...........ce malce napises.........se noben verjetn nebo branil kakega nasveta......ane pubeci? :D Aja pa kolko te je ta "zadevscina" prisla..........materijal seveda........
Glede vezave LED diod............ker uporabljas 12V napajanje...ajde pri napolnjenem akumulatorju in altinatorju imas nazivno 13.8V..........to da si uporabil 1Kohm upore ni slaba ideja..........(ampak glej frko........moj brat (on in elektrika.....kot - in +) je na ATXu (tomos) uporabil za styling LED diod kr 220ohm upore.......(seveda rdece mocno svetilnostne LEDike) in stvar seka........sicer mu je ze ena crknila :lol: .....ampak se vidi na dalec da "svetijo"..... :D Ocitno ni tak zabit kot izgleda (ne ti, ampak moj brat).........Zakaj si pa po 2 led diodi zvezal zaporedno in ju nato opremil z preduporom mi pa tudi ni jasno............V taksnem primeru, kot si ga ti naredil, bi jaz na tvojem mestu zvezal vsporedno vse LED diode in jih na anodi (+) ali katodi (-) zavaroval z preduporom (kaksnega bi vzel..........hmmm tak na blef nebi vedel.......ampak po preprostem matematicnem izracunu od 200-1000Ohm (Saj LED diode delujejo tudi na 12V, preizkuseno in preverjeno.........o zivljenski dobi in barvi svetlobe, pa nebi razpravljal....... :oops: (navadna zelena LED dioda.......do 4V (zelena barva.........do 6V rumena barva........8V rdeckasta barva(oranzna?)........10V......violcnordeca barva(rdeca?)..........12Vviolcnomodra barva.....svetla na 12V cca 10 sekund, predno je sla......v PM).......glede moci predupora 1/8W (navadni....ne glih oni "mini" tanki)bi zadostovalo za vse LEDike.....zakaj ti tako komplicirano govorim............Ce malce zracunas stroske, bos ugotovil, da lahko prisparas morda na uporih za kako dodatno LED diodo.......... :D in styling se lahko nadaljuje......

Bom raje koncal.....kot pa da koga se razpizdim........da prevec gobezdam......... :P

73 de S56ZWH.....radioamater in stromar........no ce mi rata maturo naret...elektrotehnik......

PS: kako pa jih imas zvezane? No mislim, ali svetijo kot zmigavci, ali pozicijske.........Ce razkiras nekaj 100 SIT za dva releja (negirana.......prevaja ko ni vklopljen, prekine ko je vklopljen........) in ju vezes na zmigavce...........ti bodo LEDike svetle ravno obratno, kot zmigavci in tako jih bos imel socasno za zmigavce in pozicijske................, vendar rabis v tem primeru dodatn kabel od akumulatorja (toplo svetujem vmes varovalko), ki ti bo napajal LED diode, ko zmigavci nebodo delovali..........., no od akumulatorja ravno ne rabis, pozicijske ali kratke luci bodo zadostovale, ker pa so LEDike zelo varcne.........niti nebo nobene razlike pri luceh..............(vem, kaki shit je akumulator na R5................Cb postaja dela cca 10min na sprejemu, pa ze vzigas avto na potisk..(ma Matej...alias "deklca" izkusnje z tem)........ :cry: ), da bi kaj "brlele"........da bi pa uporabil cenejso verijo kaksnega IC74XX pa......prevec dela z tiskanino, je pa malenkost ceneje......... Tako bi lahko tudi zmigavce predelal, da bi svetli kot pozicijske luci, ko bi pa vklopil zmigavec, pa bi se po "taktu" luci ugasale...........(ravno obratno......)......Kaj bi pa na to policaji rekli? Prevec me sprasujes.........veseli glih nebi bli..........vsaj meni se zdi :cry: :cry: :cry:

Uh si zakompliciru tole:))) Btw sem jaz tud štromar..... matura še pa bom tehnik. Tko da glede vezave in čipov in ostalga sranja ni panike:)
So pa rumene visokosvteleč 1.2-voltne (zato tudi 1kohm pred upor). Vezane dve vzporedno pa pol na upor pa zato ker je blo enostavneje nardit (upor pa tud pride 10 sit tko da ni panike) poleg tega jih najdeš u vsakem odpadnem vezju sam znad se morš.
Petka ma špegl natakjen not na takih kremplih. Lepo pazljivo ga morš ven vleč pa ne premočno ker rad pokne (tko kot je men :oops: ) sam tko kot si reku...... odpad pa te fore.... ga za kako pivo dobim ( btw včer mi je na odpadu reku za jurja cel špegl znotri nastavljiv)
Drgač pa o poziciji nisem razmišljal kaj ker potem bi avtek že zgledu kot novo letna jelka..... to pa li ni lih moj namen bolj se mi gre za uporabnost ker namreč nimam žmigavcev u blatnikih in je od strani avtek mal težje videt ( sploh žmigavce) zdej na ogledalih se pa lepo vidjo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

6killer
Nov uporabnik

Napisal/-a 6killer So maj 15, 2004 3:47 pm

Ja kot si rekel, da so 1.2V, vendar ce si stromar tud ves, da imajo "koleno" oz. tocko, kjer "vzgejo" vecina silicijevih diod pri 0.7V. torej gledano iz tega zelo lepo svetijo tudi pri 1.6V.......ce pa das kaj vec gor.......pa za svetilnost tud ni slabo, le zivljenska doba se skrajsa.........(povsem razumljivo)......... no jaz sem pac taksen, ko nekaj vidim, malce pogledam..........in tko zadevo zakompliciram, da.....(brez komentarja...........ce se bo morda ze letos, morda pa tud kasneje.......okoli naganjal kak avto, ki bo zgledal kot "novoletna jelka", te sn to jaz........BTW: ne vozit preblizu.......kr baje prevec rad lamam avte..........(saj sn ga sam enkrat.........ampak kot pravijo: dober glas seze v deveto vas, slab pa devetkrat dlje...........zato mi pa doben ne da volana v roke :cry: ))...res vun rata novoletna jelka....... :P . Glede cen uporov pa........cca 10SIT.......madonca ze dolgo nisn bil dolgo na "shopingu" v CIPu ali HTEju.......mislim da nazadnje..........ko sem kupoval materijal za zakljucno nalogo v 3. letnem programu....pred 2 letoma........da so se zadeve tako "podrazle".....takrat je upor stal (navadni mislim da 1/8W) cca 3.5SIT za komad..........No ce bi uporabil za vsak "zmigavec" samo 1 upor, bi pri tem uporabil samo 2, za ostalih 6 (saj si napisal da si uporabil 8 uporov na 16LED diod (8+8) ane?) pa to ja dobis se eno LED diodo zraven........ (po koliko so? Mislim da rdece cca 50SIT kom..........)bi bla ena rdeca glih, glih dosti za dodatno stop luc.............HI :D :D :D :D :D :D :D (verjemi bi bil as z "mini" dodatno stop lucjo)

73 de S56ZWH............(bom raje tiho.........je bolj pametno)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So maj 15, 2004 3:50 pm

6killer kaj z mb si? Na serš hodiš? :P priji dans kaj na srečanje pogledat pa boma zakomplicirala kaj :P
Slika

6killer
Nov uporabnik

Napisal/-a 6killer So maj 15, 2004 4:30 pm

Jap SERS....natancneje 5c................koji me poznajo me poznajo kot Johnny (nekateri v zaljivem kontestu kot Johnny B............ampak tisti so itak malce glupi..............JJM), sicer pa kot Johnny Camicasee (oseba ki ima samomorilska nagnjenja, do te mere, da hoce pokoncati z sabo tudi druge(japonski samomorilski piloti v WW2)), zakaj? Ce si prebral o avtih pa meni........te ves...........Jesenski sportni dan 26.9. lani se je koncal zelo zalostno ze med voznjo na vzpenjaco............bili prevez zagreti za "pohod" na pohorje, pa so nas mogli policaji narazn spravit...........(razbiti 3 avti.......). Ce pa ti tud hodis na SERS, pa ti je verjetn znano, da so se samo 3 dnevi pouka(ce si zakljucni letnik), eni pa smo se stari "gresniki" pri MGR (germ), DIS (referat treba napisat pri waldhuterju-no tak nekak(v glavnem pri "frajkinclerji"), ANJ in MAT.............torej.........jas pridno pisem referat o uporabi mikrokontrolnika v PSK karticah..... in nimam cajta okoli lutat :cry: morda drugic................, tebi bi tudi priporocal malce zvezke odpreti.............kr v cetrtek je sportni dan (pridem brez avta.........), v petek pa caga pod pohorjem...............nevem, ce pridem te, pridem defenitivno brez avta, ker alkohol pa volan ne gresta skup, vsaj pri meni ne............sem pac sebicna p*****a, ampak ce jas sam povoham alkohol, voznik pa nazgan, jas ne vozim, pa magari vozniku pol papire vstran poberejo..........ko napiha, ampak tega se drzim..........
No tisto o kompliciranju........morda gdaj drugic, pri "piki" v senci ob hladnem pivcu za zivce..............

73 de S56ZWH (sers je edina ustanova, kjer zivali mucijo ljudi...........)

6killer
Nov uporabnik

Napisal/-a 6killer So maj 15, 2004 4:40 pm

PS: kaj ce v cetrtek spricam sportni dan, a tudi dobim neopravicene ure? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

73 de S56ZWH (tip ki sprica pouk ze celo leto, pa se sedaj nima niti ukora razrednika..............razredna pa bi mogla biti v cetrtek, ko je sprtni dan............., morda pa bom "dobil" kaksno pohvalo o neopravicenih izostankih kr na dom, priporoceno.........kaj ves...... :lol: :lol: )

PS: glej moj plan..........ce ne dobim nobenega popravnega, v cetrtek spricam sportni dan, ga pijem, v petek ga pijem, v soboto, ceprav bom zgledal kot nazgani angora zajc z :shock: , ga pijem.........mal za veselje, mal za zdravje, ce bom se v nedeljo sposoben pit, ga bom pil, cene, se grem z gromozansko kuzlo (macek je presvoh za 3 dni zretja)ucit za maturo...............................................................................................madonda ze spet samo gobec vrtim, pol se bom pa doma sam ucil, ko ga bojo drugi zrli........ :x

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So jun 19, 2004 6:04 pm

Oki lisko se je spet lotil "traktorčka :) In sicer zdej so plastike u barvi avta (lajsne ob robu strehe, ogledala, zadnje plastike nad in pod lučmi).
Digitalc pa mi je crknu......... :cry:
Če bo mi ga ratal zdej popravt drgač pa........ bojo slikce ko bo možnost :)
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So jun 19, 2004 6:26 pm

Hocemo slikce :D :twisted:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So jun 19, 2004 6:51 pm

No pa še očitn se spoznam neki na elektroniko......... mi je ratal fotkota popravt, čeprav sem optiko mal zjebu ampak je za preživet :P
No eto slikce:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe So jun 19, 2004 7:29 pm

Not bad.

LP Joseph

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Ne jun 20, 2004 4:22 pm

Skratka zlo pozitivno, lisko zacel neki strihat na avtu :lol: :lol:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jun 20, 2004 4:58 pm

Ej naj se pošpila mal u photoshopu pa naj še odbijače poštriha pa kljuke pa šipe zatemnit pa spustit ga
Prosim
Pa zadnjo slikco predelajte (pridejo šipe, kljuke, odbijač, pa nizžji avto) do izraza :)
Slika

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Ne jun 20, 2004 5:29 pm

Slika
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Ne jun 20, 2004 7:14 pm