Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če dec 09, 2004 2:37 pm

ClioFan je napisal/-a: Sem pa spadajo stvari, ki se tebi zgodijo (nesreča zaradi tuje krivde, loto, itd.)

Matr, LOTO, dobr da si me spomnu, ka sm pozabu vplačat.
http://www.raceland.si

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Če dec 09, 2004 2:56 pm

ClioFan je napisal/-a:No mislu sm v istih okoliščinah. Ali pa tako si zamisli, da bi čas prevrtel nazaj, bi se z današnjimi izkušnjami sicer drugače odločil, vendar pa v okoliščinah in izkušnjah v trenutku odločitve bi se odločil isto in to za mene ni svobodna volja, če si produkt okoliščin, ki se ti zgodijo v življenju.

Ce bi cas prevrtel nazaj in obdrzal dosedanje okoliscine, bi bilo vseeno drugace, saj ljudje okoli tebe ne bi bili isti, kot so danes. Ce bi tudi njihov cas prevrtel nazaj, bi se vedno nasel kaksen vzrok, ki bi botroval drugacnemu razpletu okoliscin. Klonirani osebki ne bodo nikoli popolnoma enaki "originalu", ravno zaradi vpliva okolja.

Nikjer ne pise, da bi bil produkt okoliscin, pac pa da okoliscine, poleg tvojih odlocitev vplivajo na potek dogodkov. In tako je, saj si venomer obkrozen z okoliscinami in s tem tudi odlocitev drugih soljudi. Usoda je le opij ljudstva in nic drugega. In ravno to je problem, o katerem govorim ze vseskozi. Okoliscine lahko bistveno spremenijo potek, ne glede na tvoje odlocitve in s tem posledicno tudi ravnanje.

Uporabniški avatar
TopGear
Nov uporabnik

Napisal/-a TopGear Če dec 09, 2004 2:56 pm

ja pa ne mors z mobitelom, se nismo u kameni dob!fak! citiraj mi stavek iz AM kjer pise kako so merili case?
JohnyR je napisal/-a:
TopGear je napisal/-a:ti pa ziher nisi sov z tem cliotam 1:13 xxx. Ze magazinovci so sli z 1:15, pa so mački taki ... dej si raje uradn casomerilec, ne pa da po svoje stopas, sploh pa ne z mobitelom LOL!

Ne govori če ne veš.

Pa dobro preberi članek v AM, da boš videl kako so oni čas merili.

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če dec 09, 2004 3:05 pm

TopGear je napisal/-a:
JohnyR je napisal/-a:
TopGear je napisal/-a:ti pa ziher nisi sov z tem cliotam 1:13 xxx. Ze magazinovci so sli z 1:15, pa so mački taki ... dej si raje uradn casomerilec, ne pa da po svoje stopas, sploh pa ne z mobitelom LOL!

Ne govori če ne veš.

ja pa ne mors z mobitelom, se nismo u kameni dob!fak! citiraj mi stavek iz AM kjer pise kako so merili case?

Lej, oni so verjetno merili z kakšnim boljšim sistemom, kot ga premore mobilnik, ampak ni fora v tem.

Meritve z mobitelom so za desetinke sekunde dovolj natančne, sploh če meriš par krogov zapored.

Pri AM gre za to da niso napisani najboljši časi, ampak časi osebe ki je vozila določen avto 3 ali 4 kroge, kar pa pomeni da to ni realen čas posameznega avta.

Lahko mi vrjameš, da ponavadi ni dovolj niti 20 krogov vožnje da dokončno skapiraš kera linija avtu najbolj paše.
Razlog za to je pa kompleksen, vendar dokaj enostaven: Vsak avto ima svoje podvozje, menjalnik prestavno razmerje, motor optimalno področje delovanja, ...
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
TopGear
Nov uporabnik

Napisal/-a TopGear Če dec 09, 2004 3:31 pm

ne vem,zlo dvomim da bi z mobitelom tok natancno lohk cas meril, dobr pustmo uradne naprave, ker ni zihr da se bo tist ko ti meri tok natanco zmeri ustavu stoparco. o drugem se pa strinjam, podvozje,linija in vse glede kar se tice voznje
JohnyR je napisal/-a:
TopGear je napisal/-a:
JohnyR je napisal/-a:

Ne govori če ne veš.

Lej, oni so verjetno merili z kakšnim boljšim sistemom, kot ga premore mobilnik, ampak ni fora v tem.

Meritve z mobitelom so za desetinke sekunde dovolj natančne, sploh če meriš par krogov zapored.

Pri AM gre za to da niso napisani najboljši časi, ampak časi osebe ki je vozila določen avto 3 ali 4 kroge, kar pa pomeni da to ni realen čas posameznega avta.

Lahko mi vrjameš, da ponavadi ni dovolj niti 20 krogov vožnje da dokončno skapiraš kera linija avtu najbolj paše.
Razlog za to je pa kompleksen, vendar dokaj enostaven: Vsak avto ima svoje podvozje, menjalnik prestavno razmerje, motor optimalno področje delovanja, ...

ClioFan
Nov uporabnik

Napisal/-a ClioFan Če dec 09, 2004 3:37 pm

gerchy je napisal/-a:Ce bi cas prevrtel nazaj in obdrzal dosedanje okoliscine, bi bilo vseeno drugace, saj ljudje okoli tebe ne bi bili isti, kot so danes. Ce bi tudi njihov cas prevrtel nazaj, bi se vedno nasel kaksen vzrok, ki bi botroval drugacnemu razpletu okoliscin. Klonirani osebki ne bodo nikoli popolnoma enaki "originalu", ravno zaradi vpliva okolja.

Človek kaj ti ni jasno, VSE BI BLO ISTO. Kok ti naj napišem, da boš razumel. Glej danes se boš recimo odločil, ali boš plačal loto listek ali ne. Na tebe oz. tvojo odločitve bo vplivalo vse kaj si kdajkoli prebral, jedel, videl, slišal (Čisto vsako sekunda tvojega življenja) in kako se boš odločil je odvisno od vsake sekunde, ki so je preživel v svojem življenju. Recimo, da predvidevam, da ne boš vplačal, saj ne verjameš v usodo.... No in če bi lahko ta poskus od rojstva do trenutka odločitve ponavljal v nedolgled V ISTIH POGOJIH, OKOLIŠČINAH, bi se vedno enako odloči. Kar bi pomenilo, da NI SVOBODNE VOLJE. Ja zdj boš pa reku: "Zdj ti bom pa dokazu, da mam svobodno voljo in bom vplaču listek, sam zato, ker si reku, da ga ne bom." Vndar pa bi to naredil samo zaradi dejavnika, mene, oz. mojega komentarja. Če se boš dost poglobil v to, boš uvidel, da imam prav.... ;) Jst sm biu tud prepričan, da imam možnost svobodnega odločanja, vendar nimam...

gerchy je napisal/-a:Nikjer ne pise, da bi bil produkt okoliscin, pac pa da okoliscine, poleg tvojih odlocitev vplivajo na potek dogodkov.

Poglej piše, tam pod mojim prispevkom :lol: :lol: :lol: Drugač a more kje pisat, al morjo po televiziji pa u cajtngih objavt ??? :lol: :lol:

gerchy je napisal/-a: Usoda je le opij ljudstva in nic drugega.

Ja na nek način je to obrambni mehanizem, lahka pa tudi rečeš nepojasnjen del tvoje prihodnosti. Izbira besede je tvoja.

gerchy je napisal/-a:In ravno to je problem, o katerem govorim ze vseskozi. Okoliscine lahko bistveno spremenijo potek, ne glede na tvoje odlocitve in s tem posledicno tudi ravnanje.

No sj sm vedu, da boš potem razumel, da ni važno ali divjaš po cesti, ali voziš počasi. :lol: :lol: :lol:

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Če dec 09, 2004 3:43 pm

Okoliscine, da! In to pomeni nepredvidljive situacije in s tem odlocitve tretje osebe. Kar lahko skupaj privede do nevarnih situacij.

Se o enakih pogojih: dovolj je, da ob vseh identicnih dogodkih in okoliscinah samo veter zapiha malce mocneje, pa se bo kompleten potek odvil drugace.

Menim, da moras nazaj v solo, predvsem pa kaksno knjigo v roke. :D
To bi bilo celo nadvse koristno, saj bi obenem manj ogrozal varnost ostalih udelezencev ... :D

Nepojasnjen prihodnost? Usoda torej - ta izraz je za slabice ... :P

P.S.: mocno spominjas ne enega uporabnika, ki je klatil podobne neumnosti in bil sila preprican vase in v svoje zmogljivosti. Cez mesec dni je odletel s ceste in k sreci priznal, da je bila krivda na njegovi strani. In se vecja sreca je bila, da je odletel le s ceste v jarek in ne v kaksno drugo vozilo. :roll:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 09, 2004 4:00 pm

ClioFan je napisal/-a:Jst sm biu tud prepričan, da imam možnost svobodnega odločanja, vendar nimam...

In kaj te je prepričalo v nasprotno...kaka hudo dobra razlaga? Kaka teorija...teh teorij je itak miljon...po eni si ti in vse okol mene samo slikice v moji glavi in dejansko ne obstajate...ja seveda...
pa dejte nehat s to filozofijo srat...to so razglabljali v "kameni dobi" :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

ClioFan
Nov uporabnik

Napisal/-a ClioFan Če dec 09, 2004 4:29 pm

gerchy je napisal/-a:Se o enakih pogojih: dovolj je, da ob vseh identicnih dogodkih in okoliscinah samo veter zapiha malce mocneje, pa se bo kompleten potek odvil drugace.
:roll:

Ti pa maš trdo glavo a.... VSE ISTO do sekunde. Sam zdej boš pa napisu kaj pa če se v desetinki kej spremeni, al pa si boš že kej zmislu :lol: :lol: :lol:

gerchy je napisal/-a:Menim, da moras nazaj v solo, predvsem pa kaksno knjigo v roke. :D
To bi bilo celo nadvse koristno, saj bi obenem manj ogrozal varnost ostalih udelezencev ... :D

Ne morm, ker še nism nehu v šolo hodit.

gerchy je napisal/-a:Nepojasnjen prihodnost? Usoda torej - ta izraz je za slabice ... :P

Zakaj ne greš za vedeževalce, če poznaš prihodnost ??? No vsaj zgleda tako iz tega komentarja

gerchy je napisal/-a:P.S.: mocno spominjas ne enega uporabnika, ki je klatil podobne neumnosti in bil sila preprican vase in v svoje zmogljivosti. Cez mesec dni je odletel s ceste in k sreci priznal, da je bila krivda na njegovi strani. In se vecja sreca je bila, da je odletel le s ceste v jarek in ne v kaksno drugo vozilo. :roll:

Sm že, pa še bom.... IN KAJ HOČEŠ S TEM POVEDAT??? Sm kdaj napisu, da se mi ne more zgodit, usoda pač, če ne to pa kej drugega. Sam po tvoje se ti to ne more zgodit, saj ni nepojasnjene prihodnosti in na vse lahko vplivaš s svojo svobodno voljo. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Sam neki povej, ti je sploh kej v veselju v življenju, razn tipkanja po tipkovnici.

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Če dec 09, 2004 5:25 pm

ClioFan je napisal/-a:Ti pa maš trdo glavo a.... VSE ISTO do sekunde. Sam zdej boš pa napisu kaj pa če se v desetinki kej spremeni, al pa si boš že kej zmislu

V cem je torej poanta drugacnega odlocanja pri istih pogojih?

ClioFan je napisal/-a:Zakaj ne greš za vedeževalce, če poznaš prihodnost ??? No vsaj zgleda tako iz tega komentarja.

Ocitati ti moram nedoslednost, saj tega nisem nikdar trdil. Se vedno pravim, da si ti tisti, ki odlocas o dogodkih (skupaj z okolico), za razliko od tebe, ki trdis, da v kolikor ne bos dozivel izleta s ceste, ti bodo ukradli mobitel ... :D Ni to napovedovanje prihodnosti? :evil:

ClioFan je napisal/-a:: Sam neki povej, ti je sploh kej v veselju v življenju, razn tipkanja po tipkovnici.

Seveda. Veliko stvari. Ampak ogrozanje sebe in drugih v prometu vsekakor ne. ;)

Uporabniški avatar
lipnik[b]
Novinec

Kraj: Kašarija

Napisal/-a lipnik[b] Če dec 09, 2004 6:31 pm

ClioFan ... ne zen si prevec k srcu ... jes sm dav uzadno gor en filmčk k sm ga mal z rocno uleku so koj zcel pluvat da nej ne ogrozam folka pa to an ... sam pa dobr vem da sm iz avta točn tok vidu pa tok pelov da neb ogrozov ne sebe pa ne druge.
Folk, če ga kdaj mal prtisneš pa koga prehtiš še ne pomen da maš samomorilska nagnenja!!! ni treba metat use u isti koš!!!
Nekateri znajo vozt in so tut če vozjo mal hitrejš bol varni vozniki kot nekateri ki vozijo po predpisih. je pa se neki-> da ponavad tisti ki mislijo da vozijo po predpisih še najman poznajo cestno prometne predpise.
Ti kar lepo še hodi na mobikrog ... dirkališča so odlična za nabiranje izkušenj ... katera ti lahko na cesti rešijo zivljenje.

Po pamet ... pa tok gasa kukr ga znate, ne tok kukr ga upate --> ne preko svojih zmožnosti!
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če dec 09, 2004 6:44 pm

Pizzda ste težki, še en post s tole vsebino, pa gremo k Radikoviču. :?

Uporabniški avatar
lipnik[b]
Novinec

Kraj: Kašarija

Napisal/-a lipnik[b] Če dec 09, 2004 6:52 pm

Pug! je napisal/-a:Pizzda ste težki, še en post s tole vsebino, pa gremo k Radikoviču. :?

ja sam neki pa je na teh "off topic" izjavah: treba se je it na dirkališče zdivjat ... bol varno --> go to Mobikrog :twisted:
Slika
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če dec 09, 2004 8:04 pm

TopGear je napisal/-a:ja pa ne mors z mobitelom, se nismo u kameni dob!fak!

BEBO!!!
1. Ja nismo v kameni dobi zato uporabljamo kar mobitele.
2. A mobitelu kako drugače teče čas? A gre prepočasi?
3. Človeški refleksi so hitri. Dvomim, da se je tisti, ki je meril zmotil za več kot pol sekunde.
Poskusi kdaj kaj štopat. Mislim, da boš pokapiral, da ni tako težko meriti točno. Torej trdiš, da kdor štopa nekaj na roke ne meri točno? Pismo kako so včasih narobe merili. Ali samo trdiš, da če meriš z mobitelom, da si socialc ker nimaš za štoparico? :roll: Uporabljam PC in PS2 ker nimam za tetris. :roll:

Kar se tiče citiranja. Ne da se mi iskati ampak itak nisem siguren, če sploh kaj piše kako so merili. Vsekakor so pa merili natančno. Vem samo, da imajo celo en program na notebooku kjer ti na stotinke meri koliko je šel avto v kateri prestavi. ;) Torej čisto nenatančno a? :roll:

Gerchy in ClioFan vidva se pa umirita ker se mi je kar bledlo ko sem bral vajne filozofije. Mimogrede. Poskušajta si predstavljati (razmerje) kolikšen je človek v primerjavi z celim vesoljem. In kolikšno to sploh je. :P
Gerchy ti si pa napisal le en lep replay, ki je lepo argumentiran. Ostalo je pa po principu prehitra vožnja=nesreča. Ni tako! ClioFan ti je poskušal razložiti, da gre v Nemčiji promet hitreje pa zato ni večjih nesreč. Problem je kot so že napisali KULTURA. Ker se potem najdejo takšni prepoteneži kot si ti in zanalašč pospešujejo ko jih kdo prehiteva, da ti "naženejo strah v kosti" izpadejo pa budale. Lahko je reči, da je krivda le prehitra vožnja. Kaj pa alkohol, neurejeno cestišče (kakšni smrtonosni drogovi ob cesti, udarne jame, ki se jim poskušaš izogniti nakar odletiš s ceste...). Pa mularija ki dobi avtomobile od staršev (VAG, BMW) in jih ne zna spoštovati, in obvladati (ne vsi ampak je pa kar nekaj takih). Če me spomin ne vara je bilo že kar nekajkrat v časopisu članek: Sin ni več obvladal očetovega BMWja z katerim je divjal vsaj 120 (čez naselje) in se razbil. Ja ravno z takšnim BMWjem kot ga imaš v podpisu. :twisted:

Mah saj nima veze itaq sem že preveč napisal. Vsaj filozofiral nisem.

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Če dec 09, 2004 8:29 pm

Pugi, zaklepaj, ce ne bom jaz ... ocitno so tukaj ljudje prekratke pameti, da bi dojeli bistvo debate.

Prepotentnez sem, ker me je strah, kdaj se mi bo kak nadebudnez prbil v rit ali v bok. Da, lep dokaz, da je tukajsnja kultura bore nicelna ter da je povprecna starost uporabnika nekje 20 let z nickoliko prevozenimi kilometri.

Nikjer ni pisalo, da je krivec (pre)velika hitrost, pac pa da je eden izmed poglavitnih razlogov. Seveda je tezava v slabih cestah, slabi prometni signalizaciji, ampak yaradi tega je se bolj pomembno hitrost prilagoditi. In s prilagojeno hitrostjo je manj moznosti za kakrsnekoli incidente na cestah! In koga omenjas kot mularijo, daj, zaupaj nam, koliko si star?

Nikjer nisem niti zapisal, da sem proti hitri voznji, ce je le-ta kontrolirana in podkrepljena z vsaj nekaj izkusnjami, predvsem pa tam, kjer je moznost ogrozanja sebe in drugih minimalna! In ce ljudje vozijo tako neumno, kot govorijo tukaj, potem se ne cudim, da je stanje na nasih cestah tako katastrofalno!

P.S. Princip je hitra voznja - vec moznosti za nesreco, hitra voznja v mestih in naselju (kot kaze posnetek) - se vec moznosti za nesreco.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če dec 09, 2004 8:35 pm

Eh waaay offtopic. Zaklepam bre. Radiković! 8)
Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov