Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Ne maj 22, 2005 12:08 am

Sonny je napisal/-a:sem glih razmišljal kaki avto ima Norden, da take meče ven

Mr.Twister : kako je pa v primerjavi z Abarthom. vem da gre Astra bolje saj ima 30KM več ampak tako splošni občutek ? lega, pospeški, udobje ?

Močnejši, ampak to ni point tukaj. No, ko nekdo omenja Abartha. Pri stilu abarth je isti problem kot pri tej astri. 2,4 motor, 170 konjev, avto pa ne gre nikamor, samo žre bencin in to je to.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne maj 22, 2005 12:12 am

Norden je napisal/-a:

Mr.Twister : kako je pa v primerjavi z Abarthom. vem da gre Astra bolje saj ima 30KM več ampak tako splošni občutek ? lega, pospeški, udobje ?

Močnejši, ampak to ni point tukaj. No, ko nekdo omenja Abartha. Pri stilu abarth je isti problem kot pri tej astri. 2,4 motor, 170 konjev, avto pa ne gre nikamor, samo žre bencin in to je to.

Se kr strinjam, po Astri GSI so Opli postali nekam leni,glede na to kaj vsebujejo.
Slika

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Ne maj 22, 2005 6:48 am

Fora je v tem, da ima ta avto za svoje konje in maso nekam slabe performance.
In defnitivno potrebuje chipanje.
Halo, 200 konjev in turbina???? Pa še navor se mi zdi nekoliko preslab, če pogledamo prostornino in moč motorja ter obenem vemo, da mu pomaga turbina.

Jest pa mislim da je vse to odraz velke teže. ovi avtomobili so nabiti z elektriko, raznimi senzorji za zdrsavanje, pretiravanje in nevemšekajvse... Tako da je tistih 7,8s do 100 kar v redu. Predvidevam da gre avto ko enkrat spelješ in daš v 2. presatvo začne trgati in pospeševati kot nor. Če pa ne pol pa ni turbo :twisted: . Sicer bi pa bilo zelo zanimivo gledati GTC vs. GSI l.93 na dragu. Tukaj bi se pokazalo kako avto pospešuje.

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Ne maj 22, 2005 10:24 am

Norden je napisal/-a:Fora je v tem, da ima ta avto za svoje konje in maso nekam slabe performance.
In defnitivno potrebuje chipanje.
Halo, 200 konjev in turbina???? Pa še navor se mi zdi nekoliko preslab, če pogledamo prostornino in moč motorja ter obenem vemo, da mu pomaga turbina.

kakšno težo pa ima ta astra?
da z 200HP ne gre nikamor :?

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Ne maj 22, 2005 10:38 am

killah bee je napisal/-a:
Norden je napisal/-a:

Se kr strinjam, po Astri GSI so Opli postali nekam leni,glede na to kaj vsebujejo.

kaj vem, morda jim gre pa za zanesljivost glede na to, da opel spet prihaja konkurenčno na trg ali pa zadostiti kakim ekološkim normativom. Saj FSI 2.0T od audija ima tudi "samo" 200KM pa tudi FWD ni preveč nagnjen k velikemu št. konjev, razen če ti ni samo za meriti koliko časa porabi od 100-200.
Že pri samo 170KM ti veselo asr skoz notri skače do konca druge, na avtocesti pa prav tako, če ne paziš, imaš hitro potovalno 180 brez kakršnegakoli naprezanja mašine. Vse te 147, astre, stiloti, clioti niso glih namenjeni za precej čez 200 KM saj se s tem žrtvuje udobje (in gume). pa tudi na napačni strani imajo pogon ter ljudje, ki jih kupujejo, ne želijo non-stop paziti da ne kopljejo lukenj po cesti in čutijo vsak kamen pod ritjo. kompromisi so težki ampak imajo premišljeno ozadje. da ti nonstop sveti asr pa tudi ni preveč uživantsko, ko veš da je nekaj med tvojim inputom in tem kako se avto dejansko obnaša.
type-r tukaj malo izstopa ampak je zato neudoben in špartanski v primerjavi z "šibko" konkurenco, res je pa da gre ko svinja. ampak če imaš denar ali si kupiš nekaj konkretnega ( 4x4 ali RWD ) sicer pa nima smisla jokati da ti vidiš drugačno namembnost teh hot-hatchov. In je point kaki avto imaš , da ti 200KM v taki kištici ni nič , moraš imeti res makino ali pa nisi peljal GTC-ja. Tako, da take megalomanske perspektive so precej neobjektivne...
Pri Abarthu pa ni tak problem v konjih, avto dobro vleče , ampak mašina je težka in imaš hitro understeer. Abarth je bolj GT in ne tipični hot-hatch, kot je že bilo zapisano in v tem je odličen. Res pa ni čistokrvni naslednik abarth značke za to mu pa manjka konjev in "duha".
In itak si vedno lahko vse te turbače čip-aš ,to pa je potem že bang for the buck ( le zakaj ima golf 300kmh na števcu ) ampak pogon je vseeno kriza.

fiat gt
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fiat gt Ne maj 22, 2005 10:45 am

Jaz sem bil na testni voznji...z tako astro GTC....avto definitivno gre,sam se vedno bi clovek reku da bi mogla it bolje, se prodajalec je rekel da jo teza juga,zato pa ima dobro lego na cesti.....in da obvezno chipat, reku je da ne pomaga 200PS,sej gre,samo poglej npr calibro 10 let in vec starejsi avto-motor-2.0 16v turbo ,konji so tm-tm ,navor pa ima calibra vec...in celo secundo bolje pospeske do 100km/h in ni toliko vazno , k usak rece waw 200 ps ...vazna je razmerje teza/ konji.....

Evo cist navaden primer: astra GTC ima 7.8 do 100....pa 200PS, punto gt ima 7.9 do 100 in 136PS.......torej?

Avto ima pa res super lego na cesti pa tut udobna je........

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Ne maj 22, 2005 12:05 pm

Za naše ceste je ta avto prehiter. Sploh če pomisliš na kazni. Je pa zanimiv met kej tajga v garaži doma.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
Narodnjak
Nov uporabnik

Napisal/-a Narodnjak Po maj 23, 2005 6:47 am

Lepa!
Sm isto tako črne barve že vozu.
Vidljivost čez zadnjo šipo je katastrofa :P

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Po maj 23, 2005 7:26 am

K je že lih debata o abarthu. Moj frend ga ima. Avto mi je sicer všeč lično narejen, notranjost ql, ampak sem bil neprijetno presenečen nad pospeški. Avto ne vleče tako kot bi pričakoval, menjalnik je počasen. Name ni naredil vtisa. Poleg tega pa ga dost popije. Vizuelno mi je pa super.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po maj 23, 2005 7:55 am

Narodnjak je napisal/-a:Lepa!
Sm isto tako črne barve že vozu.
Vidljivost čez zadnjo šipo je katastrofa :P

Pr ferariju tut, pa se še nihče ni prtožu...

Uporabniški avatar
anel18
Novinec

Kraj: Postojna

Napisal/-a anel18 Pe maj 27, 2005 1:39 pm

Lep avto, še poštimat pa bo. Ko si napisal čip, koliko boš povečal moči?
anlee

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe maj 27, 2005 2:43 pm

Folk tale astra je fenomenalen avto, prepeljal sem ravno takšno in lahko rečem za to klaso več kot kapo dol. Lega je bomba, motor zelo suvereno vleče, elektronsko podvozje je pojem zase...mene je prepričala, pa nikoli nisem gledal Ople ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
.:alex:.
Novinec

Napisal/-a .:alex:. Pe maj 27, 2005 3:30 pm

tole je pa v radomljah :twisted:
opekarniška ulica
lep avto a stilota ste že prodal

Uporabniški avatar
Mister Twister
Novinec

Kraj: kamnik

Napisal/-a Mister Twister Pe maj 27, 2005 7:51 pm

Čip bo iz 200 na 235 KM

Kar je INFINITI napisal je vse res, res se ga čez ovinke ZLO ZLO lepo pelje :D

Alex ma tut prav, samo stilo se še zmerom prodaja :?

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So maj 28, 2005 12:35 pm

Jst sm šou tut probat GTC, k so mel testne vožnje. Se že lepo vsedem v avto, ga lepo vžgem...o pišuka kaj je to zeen traktor. Itak, da je bil dizl. Sem vprašov če majo bencinarja pa ga niso mel. Tko da sm šel karavanko probat. 1.6 pa neki čez 100 konjev. Ni šlo čist nikamor.

@ Infiniti ti pa kr priznej, da ko si vidu moj bolid, si si mislu o pišuka lej kok lep OPEL
:P in si si ubodu Opla. :pivo
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po maj 30, 2005 9:41 am

Samotar je napisal/-a:Jst sm šou tut probat GTC, k so mel testne vožnje. Se že lepo vsedem v avto, ga lepo vžgem...o pišuka kaj je to zeen traktor. Itak, da je bil dizl. Sem vprašov če majo bencinarja pa ga niso mel. Tko da sm šel karavanko probat. 1.6 pa neki čez 100 konjev. Ni šlo čist nikamor.

@ Infiniti ti pa kr priznej, da ko si vidu moj bolid, si si mislu o pišuka lej kok lep OPEL
:P in si si ubodu Opla. :pivo

:lol: :lol: ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
HyundaiGTI
Novinec

Kraj: Še sam ne vem dobr

Napisal/-a HyundaiGTI Po maj 30, 2005 11:50 am

Jp tale stroj sem pa videl v soboto na letališki v BTC-ju je prov lep strojček.

P.S. a mu poka iz avspuha ko zamenja????
Ej štef pazi s kom dirkaš !!!

Uporabniški avatar
Mister Twister
Novinec

Kraj: kamnik

Napisal/-a Mister Twister Po maj 30, 2005 4:10 pm

Samo ko je mašina ogreta :lol:

Pa že serijsko ma zlo lep in glasen zvok

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Po maj 30, 2005 5:02 pm

Zelo lep avto nimam kaj rečt, pa mislim da mora biti tudi zelo dober za peljat kar se pa pospeškov tiče pa se najbrž ne čutijo tolk ker je avto dobro izoliran in nič ne piha tako kot pa pri starih gti-jih ko se ti zdi da gre avto po zraku ko tolk piha, ker namreč prejšnji teden sem vozil bmw 645i ki ima 333 km in sem mislil, da bo to šlo po zraku, ampak sem bil presenečen avto je po števcu res vlekel kot nor sam občutek v avtu pa je bil kot bi stal.

lp
kris

Uporabniški avatar
HyundaiGTI
Novinec

Kraj: Še sam ne vem dobr

Napisal/-a HyundaiGTI Po maj 30, 2005 7:06 pm

Mister Twister je napisal/-a:Samo ko je mašina ogreta :lol:

Pa že serijsko ma zlo lep in glasen zvok

Ja, pol je bil ta avto lep stroj ni kej reč
Ej štef pazi s kom dirkaš !!!
Vrni se na Galerija