Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Moby
Novinec

My Ford Focus

Napisal/-a Moby Pe sep 27, 2002 9:41 pm

Ja...gledam vaše konjičke, vsi lepi obdelani, izpiljeni..uhh..lepo res.No jst sicer mam novega štirikolesnika vendar ni nič posebaj predelan ali dodelan je čist serijski vendar imam žilico, da bi nekaj spremenil/dodelal.Imam Ford Focus-a letnik 2002 Trend verzija.Zakaj Focus ? Avto mi je že nekaj časa zelo všeč to je bil tudi eden najbolj trdnih razlogov zakaj focus ;).Glede moči motorja sem ga mogoče malo pofiksal imam namreč 1.6 literski agregat z 100 kobilami sam sem pa hotel 1.8, ki je ima 115 KM.Priznam zaradi $$$ sem vzel 1.6 pa tudi pri registraciji bi se mi poznalo...pa še kje.Namreč nisem poln zlatega cekina ;] kot nekateri.Za dodatno opremo sem vzel Xeonske luči (ki so bile takrat dokaj ugodne 100K sit), 205 gume ter avtomatsko klimo z potniškim računalom "kao".Čez nekaj časa pa sem kupil tudi Pioneer DEH-M7400MP avtoradio.Sem zadovoljen in avto služi svojemu namenu...but....rad bi ga dodelal dal spojlerje gor..itd, sj je luštkan avtoček vendar gume glede na to da so 205/50 R16 nikakor ne zgledajo tako...ne vem al je problem v felgah ki so originalne fordove al mi je nekdo stisnil kolesa bolj not kr men se nč kej široke ne zdijo :) (al se pa res preseravam).Avto baje naj bi mel malce drugačno podvozje kot ima osnovni model...jst tega nisem opazil, no ja razen malce trdih fedrov, ki pridejo na svoje v kakšnih luknah na cesti vendar se izkažejo na kakšnih lepih dolgih ovinkih, ki focusa res lepo držijo na cesti.Lučke...no comment res odlične in svetilnost zelo dobra, notranjost ok lepo narejena z dokaj dobrimi materiali.Oky...kr baje naj bi bil ta del za predstavitev svojih konjičkov sem ga tudi jaz predstavil na hitro seveda :) za smetanco pa sm dodal še nekaj slikic (ne preveč kakovostnih vendar bo za videt)

http://freeweb.siol.net/stankope/image/ ... cus_01.jpg
http://freeweb.siol.net/stankope/image/ ... cus_02.jpg
http://freeweb.siol.net/stankope/image/ ... cus_06.jpg
http://freeweb.siol.net/stankope/image/ ... cus_10.jpg
http://freeweb.siol.net/stankope/image/ ... cus_15.jpg

Če imate kakšne ideje kaj/kako naredit polepšat ta avto kr z besedo na dan.Drugače pa mi pišite stanko.petric@siol.net

Pa lep pozdrav do naslednjič

-Moby-

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Re: My Ford Focus

Napisal/-a Sierrator So sep 28, 2002 1:34 pm

Ampak zakaj ljudje tako radi 1.6 litrske focuse kupujete?
Res mi ni jasno, kajti 1.8 litrski je samo enih 35-40 tisoč SIT dražji.
Bi raje kje drugje prihranil. Mogoče pri kolesih. Te lahko tudi naknadno menjaš, motorja pa ne. No, to je moje mnenje.
Potem je pa človeku žal. En dan sem vozil enega takega 1.6 in ni šel nikamor. Res!! Ko sem začel enega prehitevati, me sploh ni spustil mimo.

Sicer pa, če rabiš kose za focusa polepšat pojdi do kake trgovine, kot je recimo A3M ali pa v kakšno tujo.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
Metal
Novinec

Kraj: Beyond Realty

Napisal/-a Metal Po sep 30, 2002 6:08 pm

Slike niso izvirne.
Zadnjič spremenil Metal, dne Pe jul 20, 2007 9:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Moby
Novinec

Napisal/-a Moby Po sep 30, 2002 6:18 pm

Izvirne v kakšnem pomenu ?

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Po sep 30, 2002 8:20 pm

Razlika med 1,6 in 1,8 v pospeških je tako majhna , da se lahko samo izmeri (ne verjamem da lahko občutiš razliko 0,1 sek 0-100km/h)
Focus 5V 1,6i/16V zetec SE 10,4s 0-100km/h
Focus 5V 1,8i/16V zetec E 10,3s 0-100km/h

1,8 motor ima "luknjo" v krivulji navora med 2500 in 4000 obr/min in
to takšno , da je navor pri 3400 obr/min skoraj identičen pri 1,6 in 1,8 motorju.
Predvidevam , da je to vzrok zelo izenačenega časa pri pospeševanju kljub 15 KM močnejšemu 1,8.

Uporabniški avatar
Metal
Novinec

Napisal/-a Metal To okt 01, 2002 7:24 am

Zadnjič spremenil Metal, dne Pe jul 20, 2007 9:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Moby
Novinec

Napisal/-a Moby To okt 01, 2002 8:02 am

Bandit:
Glede na to na vsi nimamo digitalcev, ki delajo lepe sličice in, da smo nekateri še začetniki na področju fotografiranja in obdelave grafike bodo za začetek tudi te slike, ki sem jih objavil dobre.Moja digitalna škatlca, ki vsega max. zmore 640*480 itak ne more delat lepih slik.Sicer pa nisem se nikakor hotel primerjat z kakšnimi stylingi ali tuningi...kot že rečeno je avtomobil čist serijski.A vseeno komentarji so dobrodošli :)

Uporabniški avatar
Metal
Novinec

Napisal/-a Metal To okt 01, 2002 8:06 am

Ehm..nisem te želell užaliti.
Zadnjič spremenil Metal, dne Pe jul 20, 2007 9:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Tarzan
Novinec

Napisal/-a Tarzan To okt 01, 2002 8:35 pm

bandit, glede na tvoj vpis da njegove slike niso izvirne sem pričakoval da si ti predstavil svojega konjička na zeo izvirennačin predvsem z zelo bogato zbirko slik iz zanimivih pogledov, zato sem šel pogledati pod rubriko galerija in sem opazil tvojo rubriko o bmw-ju, napisal si da si ga razbil in dodal nek link za katerega sem sklepal da bodo na njem tvoje slikce, a ko sem odprl stran so bile na njem slike bmwja, ki ni imel slo-registracije, in iz tega zklepam da to niso tvoje slike se pravi niso avtentične (nisi ti avtor).

mislim da je moby zelo lepo predstavil svojega konjička, dodal neaj slik, in na kratko povedal kašen je, kaj je dobrega kaj je slabega in njegove načrte za prihodnje.

ni se ti treba mučiti z iskanjem rubrike v kateri bi bil moj konjiček, kajti ga nimam v lasti in zaradi tega ne bom pastal kakih drugih urljev, ampak ko bom kupil svoj avto, bom sigurno tukaj naredil njegovo predstavitev in upam da bo vsaj približno tako dobra kot moby-jeva.

LP

[Sporočilo uredil/a Tarzan na dan 01.10.2002 ob 20:40 GMT]
Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov