Dean je napisal/-a:Sorry, zmoto sem se - oni UNO s 105 KM ma 8.3 do 100, oni s 115 KM pa ma 7.7 s, no se je vseeno - oni s 115 nima sans
Dean je napisal/-a:Ja B-Stard, ves kaj malo si se zmoto, Uno Turbo s 115 Km ima serijsko 8.3 sek do 100...., gre pa slabse kot Renault 5 GT Turbo.... moja ima serijsko 120 KM in tovarnisko 7.6 do 100 in ce bi mel Uno res 7.3 bi mogo it mimo mene, pac pa ni tako - serijski 115 KM nima sans, jaz pa sem osebno mojo 5-ko spravo na 7.44 s, ko sem mel turbino na okoli 150 al 160 KM, pa se je bol spipal - takrat pa nisem meril, niti nisem mel casa, ker mi je takoj ko sem jo stisno vtrgalo puso............
UnoTurbo je napisal/-a:Dean je napisal/-a:Ja B-Stard, ves kaj malo si se zmoto, Uno Turbo s 115 Km ima serijsko 8.3 sek do 100...., gre pa slabse kot Renault 5 GT Turbo.... moja ima serijsko 120 KM in tovarnisko 7.6 do 100 in ce bi mel Uno res 7.3 bi mogo it mimo mene, pac pa ni tako - serijski 115 KM nima sans, jaz pa sem osebno mojo 5-ko spravo na 7.44 s, ko sem mel turbino na okoli 150 al 160 KM, pa se je bol spipal - takrat pa nisem meril, niti nisem mel casa, ker mi je takoj ko sem jo stisno vtrgalo puso............
No to je pa problem pr 5ki. Če je serijska se še neki matra delat, čim pa kej odpreš in dodelaš, je pa.... na cesti. Znanec ima tudi 5ko turbo odprto mislim da na 1.3 bara, poraba da glava peče, sej avto gre, ampak tko cca par kilometrov jo lahko stiska do konca. Pa če greva iz Lj do postojne, verjem da boš ti pr postojni že generalko delal, ko se bo unotova mašina še vedno lepo vrtela na 7500 v peti. Tko da... tiste 3 desetinke gor al dol.. Tko na grobo, sej veš.. malček prepozno spelješ, preveč gasa, pa je turbač poravnan z 5ko. Govoriva seveda o serijskih avtih. No verjetno tudi veš da ima uno i.e., 5ka uplinjač, uno IHI turbino, 5ka Garret, uno hladilnik olja in intercooler, 5ka sam pred kilerjem za motor speljano cev za hlajenje olja in majhen itercooler, da ne govorimo o zasnovi motorja. Pri 5ki se pri ca 6500 počasi že vse konča. No uno pri 7k še prav lepo vleče. Tko da.... Technotov uno ima cca 140KM na grobo, pa bo motor še lep čas delal.. tebi pa je pri cca 150KM šlo vse v franže.. Ti si imel prirastka moči cca 30KM, uno pa cca 35KM pa še vedno dela BP.
No ni tole provokacija.... sam realnost... Kakorkoli obadva sta strupa in stroja svoje dobe...
LP
Punto_GT je napisal/-a:Poglej te si tukaj kaj dela uno turbo![]()
![]()
, hehe....
http://www.powerontheroad.com/filmati/uno%20pisello.mpg
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov