Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Sr dec 05, 2007 4:40 pm

čare je napisal/-a:
JEREMIJA79 je napisal/-a:
Nejko87 je napisal/-a:avto šparovček, nezahteven....
kuri tako malo da ne smeš povedati v debatah saj ti vozniki dizlov ne vrjamejo

Seveda kuri mal če ma uplinjač velik kot zippo drugače pa bomo vidl kaj bo kolega ČARE povedal on ga je imel.Drugače pa moje mnenje da je avto luštkan sam varen pa res ni. :D

Kolega čare bo povedu sam eno NIKOL VEČ AX-a bil je lep dokler si ga gledu od zgoraj,ko si počepnil je bil poden pri zadnjih zicih sestreljen,žrl je 1 liter olja na 1000 km (ja tisoč) žrl je vodo da o 9-ih litrih mestne porabe za 680 kilsko kanto ne govorim,armatura je bla popokana kot da bi se nekdo onegavil gor,.Edina stvare ki je bla dobra so ble 3 mesce stare prevleke narejene po meri pa še te sem pol z avtom vred prodal za 160000 sit 6 let nazaj (hvala bogu da obstajajo taki ljudje ki avta niti ne gledajo niti ne probajo in ti celo v 3-h dneh vrnejo tablice)
Če za avto vsaj malo skrbiš ti to tudi vrača, če pa delaš z njim kot da bi ga namerno hotel uničit potem pa seveda da pride do teh stvari. Noben avto ni neuničljiv. Si mel očitno to srečo da si kupil takega..."lepo ohranjenega in vzdrževanega" ;)

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr dec 05, 2007 4:46 pm

drmocar je napisal/-a:
čare je napisal/-a:
JEREMIJA79 je napisal/-a:
Nejko87 je napisal/-a:avto šparovček, nezahteven....
kuri tako malo da ne smeš povedati v debatah saj ti vozniki dizlov ne vrjamejo

Seveda kuri mal če ma uplinjač velik kot zippo drugače pa bomo vidl kaj bo kolega ČARE povedal on ga je imel.Drugače pa moje mnenje da je avto luštkan sam varen pa res ni. :D

Kolega čare bo povedu sam eno NIKOL VEČ AX-a bil je lep dokler si ga gledu od zgoraj,ko si počepnil je bil poden pri zadnjih zicih sestreljen,žrl je 1 liter olja na 1000 km (ja tisoč) žrl je vodo da o 9-ih litrih mestne porabe za 680 kilsko kanto ne govorim,armatura je bla popokana kot da bi se nekdo onegavil gor,.Edina stvare ki je bla dobra so ble 3 mesce stare prevleke narejene po meri pa še te sem pol z avtom vred prodal za 160000 sit 6 let nazaj (hvala bogu da obstajajo taki ljudje ki avta niti ne gledajo niti ne probajo in ti celo v 3-h dneh vrnejo tablice)
Če za avto vsaj malo skrbiš ti to tudi vrača, če pa delaš z njim kot da bi ga namerno hotel uničit potem pa seveda da pride do teh stvari. Noben avto ni neuničljiv. Si mel očitno to srečo da si kupil takega..."lepo ohranjenega in vzdrževanega" ;)

Tko k je Čare pazu na avto ti ne paziš na svojga tiča. ;)

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr dec 05, 2007 5:55 pm

JEREMIJA79 pa čare, nimam nč proti vama... ampak če s meu en zgonen j**c niso vsi taki...
glede usega me lohk prepričujeta.. sam glede ax-a ne...
ax je bomba avtočk. ne kur nič, crkuje nič, udoben je pa bolj kot večji avti tistega časa...
tko da glede tega se pa nebomo kregal...
+ ma kr neki folka dobre iskušne z njim... niti za enga še nism slišu drgač..
tle jih je sicer sam 5 http://www.avtomobilizem.com/znamke/citroen/ax

drugače pa... avtor teme... barve so... kaj naj rečem.. am rahlo na kič uleče?
drgač pa lepo da si se lotil..
lp
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Sr dec 05, 2007 6:04 pm

JEREMIJA79...hehe, narobe si me zastopu. Nism nč govoru čez čare-ta, saj ga tudi ne poznam. Verjetno pa tudi ni bil prvi lastnik in je verjetno prejšnji lastni lepo skrbel zanjga ;) O mojmu tiču pa raj nebi, če te pa zanima kako jest skrbm za avto si ga pa lahko ogledaš v galeriji.

Myster, teb pa velik srečnih kilometrov. ;)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr dec 05, 2007 8:23 pm

ne ne sej ni panike sej kakšnga GTI-ja bi še mel al pa enga tazga rally-ja se tud neb branu sam j*** ga kot si reku kaj so prej delal z avto mne ve nihče men se ga pa ni splačal rihtat ker mi tud ni bil neki posebej všeč ampak ker sem ga pač dobil sem ga eno leto vozil

Misko89
Nov uporabnik

Napisal/-a Misko89 Po dec 24, 2007 6:27 pm

Daj malo več povej o plehu če zelo rjavi ker kupujem en poceni avto pa se mi to ne zdi slabo.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Po dec 24, 2007 6:50 pm

misko... ma ax je tanajbolš avto od teh "cenenih" avtomobilov... ga mamo mi, teče brez problemov že okrog 15 let. nimaš kej falit če ga vzameš.
glede pleha pri nas - naš ax ni garažiran, vsaki dan je zunaj na dežju, soncu, snegu oz. izpostavljen je vsem vremenskim razmeram, pa niti pikice rje.. toliko o tem

Uporabniški avatar
peciin
Nov uporabnik

Napisal/-a peciin Po dec 24, 2007 7:21 pm

Jas mam ax caban 1.1 i letnik94. Gre nenormalno!! Sploh pospeški. Meni osebno malo začenja rja na zadnjih vratih ampak res malo. V ovinke se fejst nagne ampak se še kar drži ceste. Če boš kupoval starejše, poglej avto od zadaj 2-3 m če zadnja kolesa ravno stojijo. Moj ax ima zjeban zadnji most. Ko pa sem šel k mehaniku pa je rekel, da je to značilno za ax-e, tako da na to bodi pozoren. Drugače pa super avtek!!!

Matjaž87
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Matjaž87 Po dec 24, 2007 7:33 pm

No bom še jaz povedu neki glede porabe, imam peugeot 106 1.1 60km furgazer moja poraba po mestu dinamična vožnja 7-8 litrov odvisno od noge, relacijo sem prišov tudi na 5.2 litra sam to je konstantna vožnja cca 100kmh. Fotr je mev pa 1.1i 55km pa lepa mestna vožnja 6.7l. Porabo pa merim tko da grem na črpaloko polnim polno dam na nulo števec pol pa špet na črpalko pa polno pol se pa deli s kilometri pa maš točno porabo kokr je pač možna. Tankam pa na agipu ponavdi 98.Tko da kdor reče da ma porabo 5l vozi relacijo ali pa laže! Pa dejte se zresnit če bi bla tok majhna poraba bi mel vsi ax-e . Mašine so pa pri ax-u in pri p106 enake, 106 ma pa 780kg tko da je tut teža tm-tm.
Če mi pa kdo ne verjme mu pa lahko poslikam tovarniške podatke o porabi.

Z 106 glede pleha je pocinkan ali galvanizeran nekako zaščiten, vglavnem mam eno leto staro poškodbo na avtu kjer je brez barve pa še ne rjavi. Drugače pa podvozje tu pa tm kakšna pikica rje , sam se moraš uležt pod avto da vidiš pa mam 93letnik pa garažiran. Drugač pa ax najbrž podobno.

LP

Uporabniški avatar
peciin
Nov uporabnik

Napisal/-a peciin Po dec 24, 2007 7:43 pm

Poraba je pri meni 6-7 litrov. Ga vredu teram ;)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po dec 24, 2007 8:30 pm

hmm...kakor vem (oz. kr dobr vem) peugeot 106 ma skor eno tono.AX pa 760 kil (tako piše v kartončku.recimo 200 kil lažji.se kr pozna pri porabi.s tem za AX 155 gume so že široke (145 je normala), ti pa imaš vsaj 165 če ne več.AX je tudi ožji (ne dosti) tako da je tudi manj upora. in še nekaj: ta AX, če bi bral ima 1.1 I motor torej (60 konjev).motor veliko lažje poganja tiste 760 kil, kot eno tono.
pa razglej se malo po cesti.jih še dosti srečaš.na avto.net jih imaš včasih (ko jih neki pikne) tudi po 3 strani.avta pa ne furajo vsi radi, ker je prelahek in tehnološko zastarel (tanek pleh in korozija-ta bol redka).je pa med bencinarji toliko zanesljiv, kot so (v tistih cajtih) VW golf 2 dizl (vsaj govori se tako).

žal pa tega AX je že zdavni šel naprej.nekdo je reku da bi ga rad imel, pa se je potem prodal.
če bi naredili kakšen AX 2, ki bi bil tako majhen in poskočen (nekoliko bolj varen in trden), se ga nebi branil
lahk se ta tema zaklene
Lep pozdrav :)

Matjaž87
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Matjaž87 Po dec 24, 2007 8:49 pm

Jaz vem sigurno da ma 780 kg ker tko piše v prometni :roll: ma tri vrata,drugač mam pa tud 145 gume gor tko da neb kej novga odkrival. Res pa je da sem spregledu i, sam še zmer nima zato tolk manjše porabe.
lahko se tema zaklene

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To dec 25, 2007 1:47 am

prijatelj ima P106 z 1.1I mašino SX oprema.Letne gume ima 185 pa ob normalni vožnji mu je kuril 8 litrov.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe jan 04, 2008 11:05 am

če mate fergazarje jih pelte nastavit, menjajte sveče in pa zračni filter,
če mate pa injection pa testirajte lambdo, menjite sveče pa filter.
če ax kur 7 litrov je nekaj narobe.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe jan 04, 2008 11:35 am

No, jaz kot bivsi lastnik 89 TRE lahko potrdim Čaretove besede.

- Armatura popokala "desert style"
- zglobi so kriz...menjal dvakrat
- pri 110 K km mi je sel regulator vziga
- pločevina = kot pri pivskih piksnah. Pogledas ga postrani pa se udre...
- rja nad blatniki, v prtljazniku, dno vrat
- puscal vodo pri zadnjem steklu zadaj
- star je imel mestne porabe med 9 in 10 L (nastavljen vplinjac,nove svecke, nov filter)

Me je pa kljub temu ocaral = avto s karakterjem. Pa bognedaj se zaletet z njim. Vame je se je pri malce nespretnem parkiranju naslonil sosedov Punto pa sem imel malodane totalko ;)

No, njegove odlike so vseeno okretnost (moj je imel suh 675 kg), zmogljivosti (za 55 konjev) in majhna poraba goriva na voznjah izven mest...

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty So jan 05, 2008 3:11 pm

Kva ste tecni s tem ax... Isti j**c k vsak avto tistega casa in tega razreda. Sploh danes si niti dva nista vec enaka, en je z njim lahko zadovoljen drugi pac ne.

Ce ne drugega je meni grd ko smrt, vsaka petka al pa uno bols zgleda...

Lp
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So jan 05, 2008 3:22 pm

Nejko87 je napisal/-a:ax je bomba avtočk

Ja je če so tvoje zahteve(šotor razpet na mopedu).Naj ti Čare pove ko se je zaletel vame(Fiat uno),jaz sem imel malo udrt bok njemu je pa pol avta falil... :EE

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So jan 05, 2008 3:27 pm

je ker edin un bok pr teb je bil zdrav če bi ti priletel v vrata bi ti ga prepolovil :D

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So jan 05, 2008 3:45 pm

čare je napisal/-a:je ker edin un bok pr teb je bil zdrav če bi ti priletel v vrata bi ti ga prepolovil :D

He he :rofl

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward So jan 05, 2008 4:15 pm

saj glede na napisano je avto kul, ampak izgled pa... :bonk
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost