Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
yugo tuner
Novinec

Kraj: Gornji Grad

Yugetina---UPDATE (3.10.2006)

Napisal/-a yugo tuner Če mar 02, 2006 12:10 pm

Zdravo! No da vam predstavim še svojo gnilo gajbo. Gre za Yugota koral 55 let.89 80.000km (1. lastnik moj star ata).Kljub temu da ima avto komaj 80.000 je skos fural na kratke razdalije,neogret je zdaj potreben male generalke.(tesnila,semeringi štelanje fergazerja,predvžiga, ventilov) Batnih obročkov verjetno nebom menjal,ker avto ne pije olja :shock: :lol: . Zdaj ko pride pomlad imam namen nanovo pobarvat prednjo havbo oba sprednja blatnika cel zadnji del...ubistvu vse razen strehe :P Nekaj sem že barval lani,ko smo popravljali rjo,samo takrat sem se šele učil barvat,tako da sem pobarval brez šprickita,predebelo,zatečena barva,i.t.d. uglavnem grdo :x Zdaj se bom bolj potrudil." Obnoviti" moram še ene stare 13"litke in dat nanje nove gume. Mogoče bomo rezali tudi fedre( al pa pridejo notr apex-obvisno od financ) doma imam že tudi zadnjo listnato vzmet od 101-nke. Zakital bom sprednji znakec,stranske znakce in zadnje znakce dol potrgal,potrgal bom tudi stranske lajšte,zatemnil smerokaze in "rikverc" luč. Najraje bi nanj nataknil tudi kakšne 14 col felge,.. Samo avta nimam namen peljat na LPP,verjetno bo to moj prvi avto do naslednjega februarja(poteče registracija) pol bomo pa vidli,mogoče pade Punto 2-ka. :twisted:

"AVTOAKUSTIKA" radio Panasonic na CD-je 4 * 40w
Slika

Slika

malo za šalo malo za res:
Slika

yugo on 16" (felge so od a3 zravn prislonjene :lol: )
Slika

zadnje felge imajo gor 145 zimske gume in so gor na avtu samo "za hec"
:? Slika
Slika

Takole mislim zatemnit žmigovce:
Slika
Avto je trenutno grd,zato ga hitro skritizirajte :P
Več slikic med "obnovo" ki se bo začela takoj ko bo 15 stopinj plusa zunaj ;)

LP, Žan
Zadnjič spremenil yugo tuner, dne To okt 03, 2006 9:27 pm, skupaj popravljeno 4 krat.

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Če mar 02, 2006 12:25 pm

Zakaj bi kritizirali, avto je pač tak kot je, uštimaj ga tolk da bo varen in se voz dokler ne našparaš za novejši avto ... Yugo je bil tud moj prvi avto in sem z njim zelo zadovoljen, s tem da sem ga spustu čist u podn, mel 13col original ene fiatove 4 krake feltne v beli barvi kot avto in temnjene rikverc ter žmigavc del zandjih luči... Bil zelo lep ampak kaj ko je bil 45 :oops: To so bli cajti :P
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan Če mar 02, 2006 12:38 pm

Še nekaj denarja daj zraven pa celega pobarvaj. Jaz bi ga v drugo barvo spremenil. Pol daj gor raje 14 col feltne, pa ene 175 - 185 široke gume. Če ga misliš tako lepo porihtat se ti ga ne splača prodajat za 150k ker dosti več pa verjetno nebi dobil zanj. Škoda se mi bi ga zdelo da bi ga en norc kupu pa razbil v enem mesecu.

Uporabniški avatar
yugo tuner
Novinec

Napisal/-a yugo tuner Če mar 02, 2006 12:43 pm

andrazzupan je napisal/-a:Še nekaj denarja daj zraven pa celega pobarvaj. Jaz bi ga v drugo barvo spremenil. Pol daj gor raje 14 col feltne, pa ene 175 - 185 široke gume. Če ga misliš tako lepo porihtat se ti ga ne splača prodajat za 150k ker dosti več pa verjetno nebi dobil zanj. Škoda se mi bi ga zdelo da bi ga en norc kupu pa razbil v enem mesecu.

Ja, nekaj takega imam v mislih,pobarval bom ubistvu celega,samo na isto barvo,ker se ne mislim zajebavat z notranjostjo. Barval bom pa sam doma-s pomočjo bratranca(ličarja) :) bomo videli kako bo izpadlo :P Iščem tudi kakšne 14 col felge od kakšnega fiata.
Potek barvanja bom sproti poslikal in prilepil na forum!

hvala za pohvale in LP
Žan ;)

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če mar 02, 2006 1:09 pm

Sej ni grd, noter je sploh ohranjen. Upam da ti projekt uspe.
Slika

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a dgreso Če mar 02, 2006 4:08 pm

lep je! veseli me da se tut taki avti pojavljajo! malo sprememb pa bo čist cool!

Lp

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če mar 02, 2006 4:28 pm

tale jugec si je že zdavnaj zaslužil počitek.
naj ti dobro služi. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Kraj: Prevalje (Brazil)

Napisal/-a simke Če mar 02, 2006 7:09 pm

:)
NEVER GO TO WAR WITH A COUNTRY WHOSE NATIONAL HOLIDAY CELEBRATES A DEFEAT IN 1389

Uporabniški avatar
Gagi84
Stalni uporabnik

Kraj: Podpec

Napisal/-a Gagi84 Če mar 02, 2006 9:12 pm

Lepo da se še kkšn spravi rihtat to legendo. Dobr ga postimi da bo pasa za oci ;) U podn ene felge 14" pa 185\50 gume gor gvx odbijace pa bo ze taprava zadeva

Uporabniški avatar
yugo tuner
Novinec

Napisal/-a yugo tuner Če mar 02, 2006 9:16 pm

Fabrizio je napisal/-a:tale jugec si je že zdavnaj zaslužil počitek.
naj ti dobro služi. ;)

Jap, jaz sem tudi lani tako mislil,preden smo popravili rjo,je biu že fejst najeden, z bratrancem sma prešvasala pleh --darovalec je bil golf 3 8) tako da če ga bom prodajal bom na avto.net napisal:" večk kot pol karoserije volkswagnove" :P

tako da zdaj avto nima nič rje,rabi "samo" novo barvo in generalko.(besedo-samo- sm dau pod narekovaje :lol: )

Še delo:
1. izrezan pleh
Slika

Slika

2. švasanje-mision imposibile ( z elektrodami) :P
Slika

še malo:
(ne gledat gum)
Slika

Uporabniški avatar
pery
Stalni uporabnik

Kraj: cerknica

Napisal/-a pery Če mar 02, 2006 9:39 pm

u matr sam ta jugec je biu res mision imposible ;) dobr sta ga uštimala! :clapclap
Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Če mar 02, 2006 10:02 pm

lep yugo ;)

ma si me spovnu na cajte k sm mel še jest yugota ma ga včasih kr pogrešam mal upam da go boš še vozu in lepo poštimov 8)

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Če mar 02, 2006 10:30 pm

Samo nekaj: švasaj z aparatom na plin in potegni cel švas in ne samo napikat pleh gor. Ker ti bo ob prvem dežju žal.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
yugo tuner
Novinec

Napisal/-a yugo tuner Pe mar 03, 2006 9:41 am

Evo včeraj sem zatemnil zadnje rikverc in smerokaze.

POSTOPEK:

pripomočki:
- spray mototip za zatemnitev
- križni izvijač
- selotejp (pozor: pri odstranjevanju selotejpa mi je bilo žal da nisem uporabil "abdektraka" :oops: )
- yugo (lahko je 45 ali 55 (po želji)) :lol:

Slika

še spray od blizu:
Slika

Nato odmontiramo steklo luči, steklo lepo očistimo abdekamo tisti del,ki ga ne želimo pobarvati zalepimo z posebnim trakom (jaz sem kar z selotejpom). Nato špricamo z razdalije 20 cm v plasteh.Pobarvamo eno plast,počakamo minuto,dve, nato pobarvamo naslednjo plast do želene zatemnitve. Barvamo ZUNANJI del stekla.Več kot 3 plasti ni priporočljivo ,ker potem se skozi vidi samo nitka žarnice :?
Pustimo da se posuši (čez noč),odstranimo lepilni trak in luč namontiramo.
Slika

še rezulltat:

prej:
Slika

potem:
Slika
Slika

Še svetilnost:
Slika

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Pe mar 03, 2006 9:54 am

LEP!!! ne ful je lep! samo ne ga prevec pimpat da nebo riž!

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Pe mar 03, 2006 10:00 am

Drager je napisal/-a:Samo nekaj: švasaj z aparatom na plin in potegni cel švas in ne samo napikat pleh gor. Ker ti bo ob prvem dežju žal.

A si mel v mislih CO2 a avtogen, zaradi tega ker ne moreš kar tako vleči vara sploh pa na gnilem plehu. Če popikaš enega zraven drugega je 100% v redu lče zaščititi moraš kot je treba.
Je pa res znanstvena fantastika švasat na elektrode in se zajebavat, hvalabogu imam doma CO2 in ni panike narest celga hudiča 8)

Yugo tuner: a si zadaj pri amortizerjih že kaj razkopal :? , tam ponavadi ravno ne cvetijo preveč yugoti :P , kaj pa vrata spodaj - a so cela, drugače pa kar tako naprej

Uporabniški avatar
yugo tuner
Novinec

Napisal/-a yugo tuner Pe mar 03, 2006 10:07 am

subi92 je napisal/-a:
Drager je napisal/-a:Samo nekaj: švasaj z aparatom na plin in potegni cel švas in ne samo napikat pleh gor. Ker ti bo ob prvem dežju žal.

A si mel v mislih CO2 a avtogen, zaradi tega ker ne moreš kar tako vleči vara sploh pa na gnilem plehu. Če popikaš enega zraven drugega je 100% v redu lče zaščititi moraš kot je treba.
Je pa res znanstvena fantastika švasat na elektrode in se zajebavat, hvalabogu imam doma CO2 in ni panike narest celga hudiča 8)

Yugo tuner: a si zadaj pri amortizerjih že kaj razkopal :? , tam ponavadi ravno ne cvetijo preveč yugoti :P , kaj pa vrata spodaj - a so cela, drugače pa kar tako naprej

Ja, tam ko sma pikala z elektrodami je bil res mision imposibile,drugega ni blo na voljo,pol sem pa pokital iz obeh strani zalil z bitumnom pa še zdaj ne kaže znakov rjavenja.

Pri blatnikih je blo še slabše-čist je biu gnil,tam zma vrezala pleh ven,notr našvasala 3 cm debelo plato med amortizerjem in steno čez to pa sma našvasala še pleh od golfa3 lepo zakitala iz obeh strani in premazala z ferosanom pol pa še z bitumnom. Škoda da nimam slik med delom. Bom jutri poslikal rezultat. Ne rjavi pa čisto nič. ;) pa je že eno leto od tega-vozim pa se po soli,snegu , dežju. malo je začela rja vdarjati ven tam pri robovih blatnikov,zaradi tega ker nisem vredu pobarval.

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Pe mar 03, 2006 10:26 am

Ali ga boš kaj spustil :D , zadaj samo zbiješ vn orig. vijake pod listnato vzmetjo in daš daljše tre podaljšane s podloškami podložene, spredi pa za kake 2 obrata požagaš fedr. V kolikor bi več morš še velo skrajšat ;)

Uporabniški avatar
yugo tuner
Novinec

Napisal/-a yugo tuner Pe mar 03, 2006 10:39 am

subi92 je napisal/-a:Ali ga boš kaj spustil :D , zadaj samo zbiješ vn orig. vijake pod listnato vzmetjo in daš daljše tre podaljšane s podloškami podložene, spredi pa za kake 2 obrata požagaš fedr. V kolikor bi več morš še velo skrajšat ;)

Bom ga spustil 100% v aprilu-maju ko naredim izpit,grem z direktno v zidani most k sošolcu,ki je spustil že veliko yugecev,in z njimi dirkal po mobikrogu. Malo sem v skrbeh zaradi sprednjih feder.Mogoče bom kupil kar nove apex-e.

A še maš kakšno slikco svojega yugota?

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Pe mar 03, 2006 11:00 am

yugo tuner je napisal/-a:A še maš kakšno slikco svojega yugota?

Morm najdt ene par slik in jih vržt na skener 8) , pol jih pa prpopam.
A veš kaj se splača tud dat na yugota glede na to kako mehak je spredi med amortizerji in če si kej bl agresiven na ovinkih. Tisto kletko spodaj ki je privijačena na nosilce stabilizatorja in pri rokah - se ogromno pozna, saj se avto v nasprotnem primeru ful krivi v ovinkih.

Da pa ne bo pomote ti nočm neki kvasit ker yugo ne bo nikol raketa, razen s kakšnim hujšim motorčkom :twisted: , od npr. yugo floride bi blo fajn vržt motor notr, ... pa gas do daske 8)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov