Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Moja Astra GTC

Napisal/-a martin_krpan Ne jul 16, 2006 11:54 am

Da še jaz predstavim moj avto. Gre za Opel Astro GTC 1.9 CDTI Cosmo s 120 konji.
Je MY 2006, letnik 2006, dobil sem jo februarja. Ima precej opreme: 4 zračne blazine, ESP, biksenonske žaromete, avto klimo, radio/CD/MP3, multifunkcijski volan, potovalni računalnik + check control, Light&Sight paket (senzor za dež, samozatemljivo notranje vzratno ogledalo,...) 16'' alu platišča, gretje sedežev, parkirne senzorje, športno podvozje,...

Do sedaj sem vgradil še:
kromirana ohišja vzratnih ogledal ter alu pedala (oboje iz uradnega Oplovega seznama dodatne opreme)
alu okvir za registrske tablice

Imam še precej zamisli, ki upam, da jih bom realiziral in vas sproti obveščal.

Evo še sličice. Avto resda ni bil opran in tudi vremenske razmere niso optimalne, prav tako sem šele včeraj kupil digitalca :lol: , zato fotke niso najbolj kakovostne.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Komentarji, predlogi in pripombe zaželjeni. Pa ne se bat, nobenega ne bom prijavil moderatorjem :P
Zadnjič spremenil martin_krpan, dne Ne okt 26, 2008 5:51 pm, skupaj popravljeno 12 krat.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Ne jul 16, 2006 12:01 pm

Poštena Astrica 8) , jst bi raj dau tablce z okvirjev-osebno mi je lepše,drgač pa lepo

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne jul 16, 2006 12:02 pm

Zlo lepa Astra men je sploh zdajšna Astra zelo lepa tut rdeča barva ji full sede.
Jst ti predlagam sam čipanje,prizemljitev,temnenje in pa ene krasne 18" pa si zmagal.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

_CoS_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _CoS_ Ne jul 16, 2006 12:10 pm

Hudaaa :shock:
edini styling.. 18 al pa še bolš 19col od vectre OPC pa na podn in si zmagu do konca 8) ne rabš več rihtat :D no..se strinjam s @seatom

kaj pa maš kej u planu? če se da zvedt :D
kle je fotka feltn.. men so svinsko hude!!

Slika
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Ne jul 16, 2006 12:38 pm

_CoS_ je napisal/-a:Hudaaa :shock:
edini styling.. 18 al pa še bolš 19col od vectre OPC pa na podn in si zmagu do konca 8) ne rabš več rihtat :D no..se strinjam s @seatom

kaj pa maš kej u planu? če se da zvedt :D
kle je fotka feltn.. men so svinsko hude!!

Hvala vsem za pohvale.
Moji načrti: če bo vse po sreči, bom že poleti vgradil usnje. Sedeži so namreč serijsko v kombinaciji skaj/tkanina, namesto tkanine pa bom naročil belo usnje (da se sklada z belimi šivi na skaju). Tudi volan, ročna in menjalnik bodo v črno-beli kombinaciji.

Glede platišč: trenutno imam serijska SPORT platišča. Pri nakupu sem jih dobil brez doplačila namesto COSMO platišč, ker bolj pašejo kupejevski liniji GTC. Če bi vzel petvratno, bi obdržal COSMO platišča (ima jih brat na svoji Astri, tudi njo bom enkrat predstavil). Pogoj za izbor teh platišč pa je doplačilo za športno podvozje.

Definitivno gredo v prihodnosti gor večja platišča a žal vas moram razočarati, samo 17''. Stroški povezani z osemnajstkami bi pomenili velik finančni zalogaj. Prav tako je pomembno to, da je to moj edini avto, ki ga dnevno uporabljam. Že vožnja v službo in nazaj je dolga 120 km, avto vozim skozi vse leto, tudi po makadamu in luknjastih cestah in ne želim s stylingom izgubiti na funkcionalnosti.

Ostale zamisli pa bodo morale še počakati.
Kobilica:

BOZL4
Novinec

Napisal/-a BOZL4 Ne jul 16, 2006 3:21 pm

avto je zelo lep mogoce kaksno colo vecje gume pa je to to :-P ne vem pa zakaj bos dal usnje noter polet bo ja noro vroc sedez :shock:
how will we ever know, if we never try!!!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne jul 16, 2006 4:22 pm

huda je :shock: z večjimi feltnami bo pa še bolj ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Ne jul 16, 2006 4:52 pm

eclipse_R je napisal/-a:huda je :shock: z večjimi feltnami bo pa še bolj ;)

lp
x2

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Ne jul 16, 2006 5:47 pm

BOZL4 je napisal/-a:avto je zelo lep mogoce kaksno colo vecje gume pa je to to :-P ne vem pa zakaj bos dal usnje noter polet bo ja noro vroc sedez :shock:

Brat si je dal sedeže v usnje pa pravi, da ni problemov poleti. Čeprav mu je avto pred službo parkiran cel dan na soncu.
Kobilica:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Po jul 17, 2006 4:14 pm

Še nekaj detajlov:
Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Po jul 17, 2006 4:20 pm

Astra kot astra pac .. sicer je ze v osnovi hud avto ... korm mi na avtu itak nikol ni bil pretirano všeč samo na rdečega pa sploh ne paše .. sem vido tud v živo zaj en dan pa morem rečt da mi je res mimo.
Slika

Uporabniški avatar
m_z
Novinec

Napisal/-a m_z Po jul 17, 2006 5:08 pm

hudo zgleda - sosed ma črno z 18" iz dodatne opreme in priznam da je tista še hujša - kar me pa na vsakem avtu moti - tudi na tvojem:
"Avtohiša MOSTE" na zadku - res da sm pikolovski, ampak jst bi reku prodajalcu da naj tisto grdo nalepko odstrani preden pridem avto prevzet, ker drugače ga na bom kupil pri njih... 8)
...:::Cavallino Rampante:::...

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po jul 17, 2006 5:55 pm

seat je napisal/-a:Zlo lepa Astra men je sploh zdajšna Astra zelo lepa tut rdeča barva ji full sede.
Jst ti predlagam sam čipanje,prizemljitev,temnenje in pa ene krasne 18" pa si zmagal.

jaz sem kar z seat-om strinjam, edino krom špegli tako kot je CockroaC pa po mojem okusu ne pašejo gor.
Slika

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Po jul 17, 2006 6:50 pm

Zanimiv, lep. Oblika je že v osnovi dovolj ekstravagantna, če lahko tako rečem. Dej mu še šipe zatemnit, pa ene lepe 17 colarce, če si veliko na cesti. Usnje ti odsvetujem (je seveda krasno, posebej, če je belo), če nimaš hlajenja sedežev. Ne vem, če ti lahko dam primerjavo; doma mam usnjeno sedežno in poleti, ko je v stanovanju dokaj toplo, ne zdržim dolgo sedet, ker se tako preklemansko segreje...si ne predstavljam tega v avtu (brez hlajenja).

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Po jul 17, 2006 7:04 pm

CockroaC je napisal/-a:Astra kot astra pac .. sicer je ze v osnovi hud avto ... korm mi na avtu itak nikol ni bil pretirano všeč samo na rdečega pa sploh ne paše .. sem vido tud v živo zaj en dan pa morem rečt da mi je res mimo.

Sem opazil, da večina uporabnikov Avtomobilizem.com ne čisla preveč kroma na avtih. Saj tudi jaz nisem kak krom-fanatik. Vendar ima Astra (vsaj paketa Elegance in cosmo) že serijsko precej kroma. Prav tako se spodnji rob zunanjega ogledala konča v višini stranske kromirane letvice ob steklih, zato kromirano ohišje zelo paše na avto, ne glede na zunanjo barvo. Dovolj pove že to, da tovarna sama ponuja kromirana ohišja med dodatno opremo.
Drugače pa sem videl že kakšen ducat Aster s kromšpegli. Mojim kolegom je ta dodatek všeč, meni pa še bolj. So pa okusi na srečo različni.

m_z je napisal/-a:hudo zgleda - sosed ma črno z 18" iz dodatne opreme in priznam da je tista še hujša - kar me pa na vsakem avtu moti - tudi na tvojem:
"Avtohiša MOSTE" na zadku - res da sm pikolovski, ampak jst bi reku prodajalcu da naj tisto grdo nalepko odstrani preden pridem avto prevzet, ker drugače ga na bom kupil pri njih... 8)

glede napisa AH Moste se 100% strinjam, a sem to pozabil omeniti pri naročilu avta :oops:

seat je napisal/-a:Zlo lepa Astra men je sploh zdajšna Astra zelo lepa tut rdeča barva ji full sede.

Večja platišča grejo gor, nižal ga ne bom, ker sem doplačal za športno, znižano podvozje. Glede čipa: trenutno sem z zmogljivostmi zelo zadovoljen. Ob športnem podvozju dobiš na armaturi stikalo SPORT s katerim se vključi športni modus. Takrat postane stopalka za plin odzivnejša in postane prehitevanje mačji kašelj. Z avtom ne podiram hitrostnih rekordov, pomembno mi je samo, da ima dovolj moči in navora za varna prehitevanja, za kar mi trenutno 120 konj zadostuje.
O temnenju stekel razmišljam, vendar mi to ni prva prioriteta. Najprej usnje! :yum

dejvi je napisal/-a:Zanimiv, lep. Oblika je že v osnovi dovolj ekstravagantna, če lahko tako rečem. Dej mu še šipe zatemnit, pa ene lepe 17 colarce, če si veliko na cesti. Usnje ti odsvetujem (je seveda krasno, posebej, če je belo), če nimaš hlajenja sedežev. Ne vem, če ti lahko dam primerjavo; doma mam usnjeno sedežno in poleti, ko je v stanovanju dokaj toplo, ne zdržim dolgo sedet, ker se tako preklemansko segreje...si ne predstavljam tega v avtu (brez hlajenja).

Kot sem že napisal, ima brat usnje v avtu, pa ga nič ne moti. Pred leti sem sam vozil Seat Ibizo z naknadno vgrajenim usnjem, pa mi poleti ni bilo kaj bolj vroče. Večji problem je zima, za to pa imam pa gretje sedežev :EE
Usnja ne bom naročil samo zaradi večjega udobja, ampak tudi da malce polepšam notranjost.
Kobilica:

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Po jul 17, 2006 7:23 pm

Če ti je že všeč usnje pol bi ti priporočal raje kako kombinacijo, usnje/alcantara je boljše za sedet pa še lepo izgleda.
Slika

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Po jul 17, 2006 10:11 pm

končno ena pametna cockroac :lol: alkantara po sredini ob strani pa usnje je zmagovalna kombinacija.

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX To jul 18, 2006 9:58 am

ej ka je astra čisto serijska, tisti mp3 al ka je bil tam notri slikan ko je my number one pa range 230 km ka je tisto serijsko?
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To jul 18, 2006 12:11 pm

ja.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan To jul 18, 2006 5:32 pm

AVX je napisal/-a:ej ka je astra čisto serijska, tisti mp3 al ka je bil tam notri slikan ko je my number one pa range 230 km ka je tisto serijsko?

Ne, radio je sicer serijski, doplačal pa sem za boljši radio z možnostjo predvajanja MP3jev ter potovalni računalnik + check control (te prek ekrana obvesti, če ti pregori kakšna žarnica ali če ti zmanjka olja oz. tekočine za pranje stekel - meni sploh ni treba odpirat motornega pokrova :lol: ). Do dodatnih podatkov potovalnega računalnika (povprečna hitrost, poraba,...) prideš s pritiskom na drsnik na levi strani volana.

Brez tega je ekran manjši in prikazuje manj podatkov (samo radijsko postajo, uro in zunanjo temperaturo).

Najdražji radio aparati s satelitsko navigacijo pa imajo barven zaslon.
Kobilica:
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov