Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
ALLi^
Nov uporabnik

Moj prvi avto: VOLVO S40 1.8 16v

Napisal/-a ALLi^ Ne jun 17, 2007 8:49 pm

Prvo kot prvo en velik pozdrav vsem članom foruma avtomobilizem.com :D

Kot velik navdušenec nad avtomobilizmu sem se odločil tudi sam pridružiti vašemu forumu.
Menim, da se mi kot novincu spodobi, da prvič predstavim svoj avto.

Torej predstavljam, vam svoj prvi avto: VOLVO s40 . Kot prvo naj povem, da sem z avtom zelo zadovoljen (razen nekaj malenkosti pri zunanjosti - npr. fletne :x), kajti zelo dobro služi svojemu namenu - primerna konjenica za koliko toliko užitkov na cesti, varnost, ubobje - skratka zelo dober zame, voznika začetnik.
Še nekaj osnovnih podatkov o vozilu:
Prostornina motorja: 1800 ccm
Moč: 85 kW/ 116 hp
Letnik: nisem prepričan vendar mislim, da 1998 :oops:
Pospešek: cca okoli 10 sek do 100 km/h
Max hitrost.: cca. 205 km/h

Avto zaenkrat še nima nobenih predelav. Na wishlisti predelav so mi v prvi vrsti predvsem nove feltne (trenutne so mi prav OGABNE :oops: ) in temnenje šip.

Sedaj pa še nekaj (amaterskih :D ) slik:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vesel bom kakšrnih koli kritik, pohval, pripomb, komentarjev
PS: Za vse ki vas zanima, ne nisem iz Lj, sem daaalečč od ljubljane - prekmurje (samo avto (je) bil iz lj)

HAVE FUN :D:D:D
Zadnjič spremenil ALLi^, dne Ne jun 17, 2007 10:50 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Ne jun 17, 2007 8:54 pm

Felgne so res čisto mim. Probaj dobiti originalne volvo prav za ta model. Imajo ravne krake. Jih ima stric na svojemu gor pa zelo lepo izgleda. Mislim pa da so 6 krake. Bom probal najti sliko.

Čestitam za nakup. Avto pa le ni tako divji, kot bi si človek mislil.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO Ne jun 17, 2007 8:55 pm

pozdrav!
moj sošolec tudi ma S40, mislim da celo isti letnik, sigurno pa je enak po motorju..
razlika je edino v tem da on nima alu feln, ampak radkape :)
pelje se pa solidno :)

btw. s keroga konca prekmurja si? gorički ali nižiši(markovsko) :)

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Ne jun 17, 2007 8:58 pm

pozdravljen, zgleda lep

jaz mislim da to ni premočan avto za začetnika, če maš saj nekaj v glavi

platišča boš menjal?

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Ne jun 17, 2007 9:04 pm

Sej te felge so originalne, ali pač?

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Napisal/-a urbn Ne jun 17, 2007 9:05 pm

Zdravo ! Men se tale Volvo zdi zelo lep in tud fajn za prvi avto :D tko da velik srečnih kilometrov :vrum
Lp

Uporabniški avatar
ALLi^
Nov uporabnik

Napisal/-a ALLi^ Ne jun 17, 2007 9:28 pm

Tnx, tnx...
Erixon: Jap, vem FELENE so OGABNE, amapk j*beš so stock :( :D in trenutno jih še ni bilo priložnosti zamenjati (trenutno mi je malo škoda dati 1000€ za flene n stuff, kajti denar gre v pomembnejše namene...) Dotačas pa boje ok.

Drugače pa ja, se strinjam, avto sploh NI divji (zame celo prelen :oops: ) vendar vseeno nudi še nekaj užitko pri vžnji, npr: z visokimi obrati :oops: :oops: :P
Tu sem mislil predvsem na to, da ima veliko ljudi opazke in pripombe, da je vse kar je nad 100 hp "premočno" za voznike začetnike. :roll: :roll:
Jaz temu absolutno nasporotuje, kajti če voziš z glavo pomoje nič ni premočno (razen bugatti-ja) :lol: :lol: :lol:

CePo: Jap bolj iz nižinskega dela... :)
Zadnjič spremenil ALLi^, dne Ne jun 17, 2007 9:33 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Napisal/-a CePO Ne jun 17, 2007 9:30 pm

ma 100 konjov je nekak minimum, če hočeš imeti poleg vsega še kakšo klimo ki zamori motor...
jaz vozim clioja 1.6 16V z avtomatsko klimo+avtomatskim menjalnikom pa včasih tistih 107 konjev kar prav pride :)

Uporabniški avatar
ALLi^
Nov uporabnik

Napisal/-a ALLi^ Ne jun 17, 2007 9:35 pm

jap se strinjam... če prav sem še 18 letni mulo vedno vozim z glavo (torej brez alkoloha, brez riskantnih prehitevanj v škarje, brez frajerišenja pred kolegi itd... ) :lol: :lol: tako da ni blemov...

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Kraj: Medvode

Napisal/-a GregaST Ne jun 17, 2007 10:16 pm

Tale avto je res špica. Upam da ga ne boš zaje.. pa dajal gor kakšne plastike in podobne smeti ker boš uničil popoln avto. Samo feltne zamenjej in konec!

Veliko varnih kilometrov!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jun 17, 2007 10:20 pm

kr luštn avtič. pa d res neb kkšne "npotrebne" plastike gor daju. mašina je pa lih taprava - ne premal, ne preveč.
Slika

Uporabniški avatar
ALLi^
Nov uporabnik

Napisal/-a ALLi^ Ne jun 17, 2007 10:38 pm

Brez skrbi ... ne bo nobene plastike ... Edino feltne pa kakšno temnenje ... in nič drugega ... pa še to bo temeljito premišljeno.
Drugače sem pa zeloo velik nasportnik rižanja.... tako da no panic... Sovražim preveč plastike in neokusno kičanje avta... :evil: :evil: :?
jp mašina je tudi kar cool (čeprav bi lahko bila tudi več :oops: :oops: :oops: )

Ko se bo približal nakup feln, se bom definitivno posvetoval z vami na forumu :D Ker nekateri imate res okus za to... svaka vam čast... Drugače pa tak samo za razmislek:
nekaj sem razmišljal v smeri zatemnjene šipe + črne felne ?!

have fun :D :D :D

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne jun 17, 2007 11:23 pm

Tista kao antena na sredi strehe pa ni original ane? Pa Volvo napis pod levo lučjo je že kdo prej odstranil, ali pa je bil popravljan? Saj original felne so čisto vredu, tem bi pač lahko dal barvo obnovit.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
ALLi^
Nov uporabnik

Napisal/-a ALLi^ Po jun 18, 2007 1:40 pm

sebaveh je napisal/-a:Tista kao antena na sredi strehe pa ni original ane? Pa Volvo napis pod levo lučjo je že kdo prej odstranil, ali pa je bil popravljan? Saj original felne so čisto vredu, tem bi pač lahko dal barvo obnovit.

Hm... antena mislim da ni orginalna, volvo napis pa mislim, da je bil odstranjen.
Drugače pa sebaveh imaš zelo všečen avto... Ful se mi dopadejo luči in gril... to so stock? mogoče veš, če se dajo dobit take tudi za moj letnik? Pa bi šel tak gril na mojega? ...

Cepo: Ti si iz Renkovcev, to tistih poleg Turnišča ali?

Drugače pa glede felne... ve kod za kakšne dobre "krakaste" (npr. 5 ali več) v črni barvi?

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Napisal/-a CePO Po jun 18, 2007 2:21 pm

ALLi^ je napisal/-a:[.

Cepo: Ti si iz Renkovcev, to tistih poleg Turnišča ali?

tak je.. če poznaš slučajno?
eni me poznajo tudi pod peco :)

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 Po jun 18, 2007 2:40 pm

ALLi^ je napisal/-a:
sebaveh je napisal/-a:Tista kao antena na sredi strehe pa ni original ane? Pa Volvo napis pod levo lučjo je že kdo prej odstranil, ali pa je bil popravljan? Saj original felne so čisto vredu, tem bi pač lahko dal barvo obnovit.

Hm... antena mislim da ni orginalna, volvo napis pa mislim, da je bil odstranjen.
Drugače pa sebaveh imaš zelo všečen avto...

Drugače pa glede felne... ve kod za kakšne dobre "krakaste" (npr. 5 ali več) v črni barvi?

se vidi da je iz slovenske bistrice da ima všečen avto

:D
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson Po jun 18, 2007 2:44 pm

Zelo lep in dober avto. Ko sem kupoval avto sem gledal med tem in passatom. No nakoncu sem se odlocil za passata, vem pa da je vozna v tem avtu zelo dobra (saj za moje pojme)!
Po pameti!
Aja..Ce imas pamet je vseeno kako mocan je avto!

Lp
Passat 1.8T ---> BMW 523i

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po jun 18, 2007 2:57 pm

tole je odlična zadeva, sicer pa so se ti tele feltne oluščile, se mi zdi. drugače bi zgledale čist ql.

Jaz imam 460ko 1.8, pri hiši je že 12 let, redni servisi, še zmeraj leti in redko kaj crkne, res super avto, le malo veliko pije za plitev dijaški žep :lol: . Volvo je pač avto, ki ga imaš dalj časa in ne menjaš na dve leti, kakor kakšna mala jajčka.

drugače pa vabljen na www.vozimvolvo.si

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Po jun 18, 2007 3:00 pm

Lep Volvo! Probaj dobit od 2,0T modela felne 16 cola, pa si zmagal, meni so bili ti avti vedno všeč.

Btw. Pozdravljen na forumu :D

Uporabniški avatar
DeLux
Novinec

Kraj: 1230

Napisal/-a DeLux Po jun 18, 2007 3:02 pm

Super avto za prvo prevozno sredstvo :D Čuvaj ga !
Slika
http://www.suzuki-klub.com SUZUKI KLUB SLOVENIJA
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov