johnyr je napisal/-a:Klical sem na to firmo http://www.aw-design.si/ in mi je reku da se sprednjo sme temniti do 10 ali 15 % ( nisem sigurn ) ampak da je treba dat stekl dol in je zaradi tega cena toliko večja. Že prej sem enkrat nekje bral da obstajajo posebne folije, ki jih je dovoljeno lepiti na sprednje steklo. Glede na to da delajo z 3M folijami mu vrjamem, da je to možno. Če mi ne vrjamete ga lahko pokličete. Sam bi dal gor refleksne folije, tako da zatemni tev odznotraj ne bi bila tako huda.
dobek je napisal/-a:jovo: ampak nasi se bolj sklicujejo na TUV kot na ostale slo zakone, mam obcutek
TUV pa pravi, da ne sme bit na sprednji sipi nobene zatemnilne folije. ceprav sem v eni reviji nasel finto, ki jo TUV dovoljuje...ampak ne se smejat...barvanje stekla
Jovo je napisal/-a:No tkole piše uradno v zakonu:
Na podlagi 192. člena zakona o varnosti cestnega prometa (Uradni list RS, št. 30/98 ) izdaja minister za znanost in tehnologijo v soglasju z ministrom za notranje zadeve:
12. člen : Zatemnjevanje stekel in svetlobnih naprav na vozilu
(1) Vetrobransko steklo in prednja bočna stekla (pri vozniku in sovozniku) ne smejo biti zatemnjena bolj, kot to določajo homologacijski predpisi. Izjema je le ozek pas na zgornjem robu vetrobranskega stekla, ki je namenjen zaščiti pred soncem.
(2) Druga stekla na vozilu so lahko zatemnjena do te mere, da prepuščajo še najmanj 30 % svetlobe.
(3) Predpisanih svetlobnih naprav na vozilu ni dovoljeno zaslanjati, jim zmanjševati svetilnosti ali jim spreminjati barve oddane svetlobe.
Potem takem velja za vetrobransko enako kot za stranski
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 48 gostov