Takole da nadaljujem danes kot sem obljubil
Najprej ena prigodica, ki se mi je zgodila sedajle doma, pa sem že zagnal paniko
Ugasnem avto v garaži, zaklenem avto, pogledam še malo avto, pa vidim da informacijski zaslon potovalnega računalniko še vedno sveti. Sem si mislil, sj bo za 10 sekund ugasnil. Pa ni
grem zapret vrata dovoza, pridem čez minutko nazaj, zaslonček gori.. odklenem avto, zaklenem nazaj, ekranček še vedno sveti.. čakam minutko.. še vedno sveti. panika
hitr na net, privat sporočilo uporabniku speadfreak, ki imajo isto fiesto, kaj naj storim. Vmes preberm knjižico (RTFM!!), kjer lepo piše, da zaslonček ugasne šele nekaj minut po zaklepu vozila
jaz pa sem mislil da mi bo akumulator čez noč pobralo
@ speadfreak ignoriraj sporočila
ops:
Gume imam zimske Fulda Kristal Montero 2 dimenzije 175/65 R14, letne gume pa so Bridgestone Turanza dimenzije 195/50 R15
Slika platišč z letnimi gumami (komej čakam pomlad):
Potovalni račiunalnik je sila zanimiva stvarca: lahko izberem kako mi utripajo smerniki, katera vrata se naj odklenejo, ko pritisnem daljinca.. in še in še (no tok veliko ne)
Ročica potovalnega računalnika:
@ simply in 4vale6: za porabo še ne morem nič kaj komentirat. Po prevoženih 100km mi je padla povprečna poraba iz 37,6 l/100km pred avtohišo, po 30 prevoženih kilometrih na 9,1 l/100km sedaj pa je prišla na 8,3 l/100km. Seveda bo številka še padala sam je treba mal kilometrov nabrat. Mašinca zelo lepo svileno teče (navajen sem bil polota), menjalnik odlično prestavlja. Več kot 2500 obratov danes še nisem vozil.
@ Gregec2: tudi men je zlo všeč barva
ops: ja za letos edini plan je menjava avtoradia. Vse pohvale gredo ozvočenju. Kljub originalnim 4im zvočnikom špilajo odlično (spet: navajen sem bil dveh zvočnikov v polotu), basi so dovolj globoki. Razmišljam da bi zamenjal za orginal Ford avtoradio, ki podpira mp3 formate, da ne bi pokvaril izgleda armatruke. Ali pa kakšen noname touchscreen avtoradio do okoli 400€. Ja pa še en plan je: avtomatski vklop luči. To zelo pogrešam, sploh nisem navajen prižigat luči
Ves ostali denar, ki bi ga lahko vložil v avto pa bo šel za en roadtrip po Evropi. Zelo rad se vozim, sedaj imam ziher avto, dovolj močan za normalno vožnjo, s klimo, tako da bo treba iti malo na popotovanje
Plani v prihodnjih letih pa bi bili:
ST odbijači ter ST feltne. Pač vizualno bi rad ustvaril Fiesto ST. Vendar se mi zdi da se ti plani ne bodo uresničili, važno da me avto spravi iz A do B, ves extra denar pa bo šel za dopuste ter popotovanja. Tak sem :P
Še nekaj slik:
Števci:
Notranjost:
Aux-in vhod:
Mam pa eno veliko grajo Forda!
Razumem da je potrebna opozorilna lučka za nizke temperature. Vendar ne RDEČE barve poleg ostalih kontrolnih lučk! Če je temperatura med 0 in 3 stopinjami celzija sveti rumeno (oranžno), če pa je zunaj minus pa sveti rdeče! Danes sem nekajkrat cviknil, ko sem pogledal na števce! rdeča lučka! potem se pa spolnem da je snežinka
Ta teden še skočim po okrasne pokrove platišč. Original so 22€ komad, šparovih ne mislim kupovat, sem pa našel v Celju trgovino kjer je replika fordovega pokrova 8€ komad. Bom šel pogledat kako zgledajo. Vseeno pa sem rajši brez kot pa da dam 15€ za hofer tuning komplet!
Pa še ena za na konec:
Lep pozdrav vsem, pa hvala za lepe želje!