Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
colecutter
Nov uporabnik

Moj Renault Clio 3 RS197

Napisal/-a colecutter To apr 28, 2009 5:05 pm

Po priporočilu našega forumskega kolega AudiQUATTRO-ta sem se odločil, da tudi jaz predstavim svoje vozilo. Izkoristila sva lep dan in posnela par fotk mojega, njegovega avta in nekaj skupnih...te pridejo na vrsto drugič.
Specifikacije avta ljubitelji avtomobilizma verjetno že poznate, zato ne bom izgubljal besed glede tega. V moji lasti je zdaj že malo več kot pol leta, tako da sem se ga že kar navadil, čeprav me zna še vedno presenetit in seveda vedno znova priklicat nasmeh na obraz.
Nad vozilom sem navdušen, sploh nad lego, ki je daleč najboljša od vsega, kar sem do zdaj vozil. Verjamem, da so zunaj tudi boljši stroji, ampak za ta denar mislim, da je konkurence malo manj. Verjamem, da bi bil s turbino še večja bomba, zato se mi zdi škoda, ker jo niso vključili v ta paket, ampak tudi tako je hiter, prehiter za naše luknjaste ceste ter radarje v grmovju.
Vozilo je trenutno še v originalu, druga so le platišča, ki pa sem jih zaradi dokaj dobre ponudbe preprosto "moral" kupit. Ker so 18" se nekaj voznih lastnosti izgubi, ampak ni krize. Ok če bi pa želel nekaj hitrejšega pa mora seveda ostat v 17" pa po možnosti lažja kvalitetna platišča z dobrimi gumami + seveda potem naslednja stopnja predelava podvozja z dobrim kompletom vzmeti in amortizerjev.
Mogoče v prihodnosti, če bo avto ostal doma, seveda po preteku garancije.
Priponke
1.jpg
2.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
99.jpg
Zadnjič spremenil colecutter, dne Pe maj 08, 2009 5:21 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To apr 28, 2009 5:08 pm

Osebno najbolj huda barva za RS-a 8) feltne pa niso po mojem okusu, vendar sam da teb sede..

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo To apr 28, 2009 5:10 pm

lep RS :tomidelej: ..felne maš podobne kokr js :P sam jih moram še zrihtat(ena je bla počena) :roll: čuvej ga pa veliko varnih km!! lp

Racingcars
Nov uporabnik

RS

Napisal/-a Racingcars To apr 28, 2009 5:20 pm

Zelo lep RS, feltne so hude, sam mislim, da bi ga mogu vseeno spustiti, bi hujši zgledov :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ To apr 28, 2009 5:21 pm

Končno.

Platišča so še kar, čeprav za moj okus preveč klasična in prav nič "racing". Mogoče ta kombinacija malo bolj pomirja policaje.

Zaključek izpušnih cevi je pa ok, so to samo nastavki ali drug zadnji lonec? Imam sam nekaj podobnega v planu, ampak zelo podobno originalu, če ne celo enako razen fi cevi, ki mora bit večji.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
colecutter
Nov uporabnik

Napisal/-a colecutter To apr 28, 2009 5:35 pm

_Pancho_ je napisal/-a:Končno.

Platišča so še kar, čeprav za moj okus preveč klasična in prav nič "racing". Mogoče ta kombinacija malo bolj pomirja policaje.

Zaključek izpušnih cevi je pa ok, so to samo nastavki ali drug zadnji lonec? Imam sam nekaj podobnega v planu, ampak zelo podobno originalu, če ne celo enako razen fi cevi, ki mora bit večji.

Tudi jaz sem zagovornik racing videza, že zato, ker se nekaj performanca izgubi zaradi 18", ampak to bo prišlo kasneje na vrsto. Platišča so "podedovana" z drugega RS-a za dokaj ugodno ceno in sem izkoristil priložnost nakupa. Sem bil zelo blizu pred kratkim, da bi original sesul, tako da imam sedaj vedno na voljo dvojna platišča.

Glede nastavkov...smo iskali nek optimalni fi, ki bi šel lepo skozi odprtine difuzorja in smo se potem odločili za te nastavke. Ob straneh vse lepo in prav, zgoraj pa pride nastavek že zelo blizu plastiki. No boš videl, ko boš poskušal različne variante.

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ To apr 28, 2009 5:40 pm

Imaš zunanji fi 70mm ali celo kakšen mm več?
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To apr 28, 2009 5:45 pm

ta clio mi je pa res všeč.. sploh barva ;)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
colecutter
Nov uporabnik

Napisal/-a colecutter To apr 28, 2009 5:49 pm

_Pancho_ je napisal/-a:Imaš zunanji fi 70mm ali celo kakšen mm več?

:D hehe, zunanji fi je malenkost več kot 80, notranji pa enak originalnemu zaključku, je treba v živo vidt(sej veš, da je tut avto lepši v živo kot na slikah :P ), po mojem mnenju nam je kar lepo uspelo...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To apr 28, 2009 6:00 pm

Zlo lep RS z najlepšo barvo :twisted:

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek To apr 28, 2009 6:45 pm

lep :shock:
en klub-ena čast________nk maribor

Uporabniški avatar
Mr. andrew
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr. andrew To apr 28, 2009 7:02 pm

lep lep :) ... sam feltne mi ne potegnejo, drugač pa barva je neki posebnga ;) :)

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre To apr 28, 2009 8:34 pm

huud :shock: barva mu ful pase, feltne so mi pa tud kr usec :)
Slika

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 To apr 28, 2009 8:38 pm

hud zgleda
GQ

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 To apr 28, 2009 8:56 pm

Lep je ampak feltne bi jaz dal druge. Tudi te niso napačne :-P

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny To apr 28, 2009 9:16 pm

Res dobro izgleda. Meni je pa všeč, da niso kake bolj "racing" felgne gor.

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 To apr 28, 2009 10:43 pm

zelo lep, edino felne niso v skladu z avtom!

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši To apr 28, 2009 11:31 pm

Nor avtek :D ..sej glede feln pa si tak napisal da je bla dobra ponudba in da si jih skoraj moral vzet ;) ..menjaš pa pe jih lahko vedno :)

Uporabniški avatar
colecutter
Nov uporabnik

Napisal/-a colecutter Sr apr 29, 2009 12:04 am

gaši je napisal/-a:Nor avtek :D ..sej glede feln pa si tak napisal da je bla dobra ponudba in da si jih skoraj moral vzet ;) ..menjaš pa pe jih lahko vedno :)

Točno tako :D , sicer so mi najbolj všeč ultraleggera 17", ampak to bi potegnilo za sabo tudi nižanje, ker drugače ne bi izgledalo dobro. V tem primeru bi dobil na racing videzu in performancu, slabost pa je, da je veliko avtov na teh oz-jkah. Prav zato sem tudi objavil te fotke, da folk vidi alternativo in sem tudi rekel kolegu, da bo verjetno kar nekaj folka proti malo bolj umirjenemu izgledu RS-a.
Je pa zanimivo, da so te feltne in verjetno nekoliko tudi gume pripomogle k večji stabilnosti avta v vožnji pri visoki hitrosti in zaviranju iz nje. Prej je imel avto malce nestrpno rit, kar pa se je sedaj umirilo, pri polnem zaviranju je veliko bolj stabilen, o obnašanju v ovinkih pa težko govorim, ker gume niso ravno ne vem kaj in bi moral za primerjavo prvo montirat kakšne boljše. Opazil sem le, da je treba pri sukanju volana skozi ovinke vložiti precej več moči kot prej. Pa še ena stvar, za montažo teh platišč na RS-a nisem potreboval distančnikov, ker so se že pred mano pošteno pomatrali, da so našli primerne :P

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr apr 29, 2009 5:50 am

@colecutter: si ti iz lj? ker enega modrega rs-a videvam včasih v lj ( okolica mojega kraja)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost