Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Kraj: Celje

KIA Pro_Cee'd 1.6 CVVT SportPack

Napisal/-a N3kliknM3 Če sep 10, 2009 9:45 am

Naj še predstavim svojega.

Kupljen je iz posebne ponudbe (iz zaloge), zato je bil dobavljiv tudi z 1.6 motorjem z vso možno opremo (ki jo ima drugače menda samo 2.0 motor) plus ene par dodatkov, ki niso bili serijsko dosegljivi. Imam ga teden dni in sem nad njem naravnost navdušen.
Mogoče bi lahko dali edino kakšne "bonbončke" kot so pri VW Golfu V - odpiranje stekel z daljincem.
Drugače je pa avto bomba, sploh v beli barvi pridejo oblike najbolj do izraza. Presenečen sem nad kvaliteto in designom, ogromen korak naprej za Kio kot je že bilo velikokrat omenjeno. S prihajajočim "faceliftom" bodo še tiste malenkosti poštimali (volan, osvetlitev armaturke, ...), vendar je tudi ta super.

Še slike:

Slika
Slika iz strani.

Slika
...in še od spredaj.

Slika
Slika notranjosti. Vidi se, da zaradi gretja sedežev ni usnjene obrobe na sedežih. Po resnici povedano, jih tudi ne pogrešam.

Slika
Sredinska konzola ima tukaj še dodatna gumba za gretje levega in desnega sedeža, kar je zelo uporabno v mrzlih dneh.

Slika
USB vhod je super dodatek. Iskal sem čimmanjši USB ključek, in našel tole:
Prenosni USB disk Kingston DataTraveler Mini Slim 8GB. Sam imam sicer 4GB, ki je bil v Harvey Norman za 9,98€ in se obnese odlično!

Slika
Tudi samozatemnitveno vzvratno ogledalo pride ponoči zelo prav.

Slika
Ob nerednem dežju pa še senzor za dež, ki skrbi za to da ti ni potrebno venomer nastavljati hitrost brisanja brisalcev.

Slika
Električno zložljiva ogledala zaenkrat še ne uporabljam. Mogoče kdaj na parkingu ali pa čez čas, ko ga bom začel prati v avtopralnici.

Slika
Odmrzovalec oz. grelec sprednjega vetrobanskega stekla, ki ga še nisem preizkusil, niti pogledal v navodila kako točno naj bi delovalo vse skupaj. Bo še čas za to...

Oprema - iz uradne strani http://www.kia.si:
VARNOST: varn. zračni blazini na vozn. in sovozn. strani (sovozn. z možnostjo izklopa), stranske varn. zračne blazine, stranske varn. zračne zavese,
ABS zavorni sistem z EBD, ESP, zavorni diski na vseh kolesih, elektronska blokada motorja proti kraji vozila (imobilizator), avtomatsko zaklepanje
vozila pri hitrosti nad 40km/h, prekinitev dovoda goriva v primeru trka, samodejno odklepanje vozila v primeru trka, varn. pasovi z zatezniki,
opozorilnik za nepripet pas na prednjih sedežih, opozorilnik za nepripet pas na zadnjih sedežih (ne pri 1.4 benc. motorju), prednji in zadnja meglenka,
3. zavorna luč.

UDOBJE: samodejna klimatska naprava, daljinsko centr. zaklepanje z alarmom, progresivni servo volan nastavljiv po višini in globini, usnjen volanski
obroč, usnjena prestavna ročica, ročica ročne zavore ter talna konzola prevlečeni z usnjem, oblazinjenje sedežev v kombinaciji tkanina/usnje, merilec
zunanje temp., potovalni računalnik, el. pomik prednjih stekel z varn. funkcijo, parkirni senzorji zadaj (4x), športna notranjost, kovinske obrobe stikal
na volanskem obroču in menjalni ročici, kovinske notranje vratne kljuke, športni izgled stopalk, senčnik z ogledalom in osvetlitvijo na vozn. in sovozn.
strani (razen pri 1.4 benc. motorju), el. pomična in ogrevana vzvratna ogledala, predal na sovozn. strani z osvetlitvijo, osvetlitev prtljažnika, stikala
avdio naprave na volanskem obroču, radio + CD/MP3 predvajalnik + USB in iPod priključek, 4 zvočniki + visokotonska zvočnika, sredinski naslon za
roko z dvodelnim predalom med prednjo vrsto, zadnja klop zložljiva in deljiva v razmerju 60:40, voznikov sedež nastavljiv po višini, prednja sedeža s
podporo v ledvenem delu, aktivni vzglavniki (spredaj), ISO FIX za pritrditev otroškega sedeža, sistem proti praznjenju akumulatorja pri zaklenjenem
vozilu, kovinski gumbi za upravljanje radia, držalo za pijačo (zadaj), reostat (nastavitev jakosti osvetlitve armaturne plošče), bralna lučka, strešni
predal za sončna očala, opozorilnik nivoja čistilne tekočine za vetr. steklo, pepelnik.

ZUNANJOST: tonirana stekla, 17-palčna alu platišča s pnevmatikami Michelin 225/45 R17, zadnji brisalec in grelec, kljuke vrat v barvi karoserije,
vzvr. ogledali v barvi karoserije, dodatno zatemnjena zadnja stekla, projekcijski žarometi s črnimi obrobami.

DODATNO v TX opremi: el. zložljiva stranska ogledala, predelna mreža v prtljažnem prostoru, tepihi.

DODATNO izven redne ponudbe pa je še: senzor za dež, gretje sedežev, odmrzovanje oz. gretje vetrobanskega stekla, hidrofobična stekla, samozatemnitev vzvratnega ogledala.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če sep 10, 2009 9:56 am

škoda da nisi pogledal za ključkom a-data c902 :P jas ga mam, samo je problem ker je premali in ga zgublam redno :D hehe

super avto ta kia... vendar ena izmed 1234567890 ;)

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Napisal/-a N3kliknM3 Če sep 10, 2009 10:32 am

Hehe, zanimivo:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist ... 2_mini_8GB
http://www.akcija.si/izdelek/73432/USB- ... -Data-C902

Res je majhen, še tanjši od onega, pa še cenejši. Mogoče si ga pa še nabavim. Hvala za info! :)

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Če sep 10, 2009 10:51 am

Veliko opreme ja. Samo edino kar mi ni všeč, ker se jih je po cesti toliko razpaslo, da kar glava boli. Dokaz, da očitno res vredu avto :D Kar posledično pomeni cenejši rezervni deli, čez nekaj let :D Barva mi je tudi všeč, bela tem kiam res pristaja. Edino kar bi še naredil, bi ga spustil dol za 3,5 cm, pa bi bil bomba.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Če sep 10, 2009 11:31 am

Brez pripomb :D Lepa je ;)
Fahren bis der Arzt kommt!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če sep 10, 2009 11:39 am

Super! Tak paket opreme bi moral bit za slovenijo. Vsa oprema razen usnja, ki čez par let postane kot, da bi ga iz tazadnje povlekel. :D

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Če sep 10, 2009 11:42 am

lepa srečno vožnjo :D :D

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če sep 10, 2009 11:44 am

hud avto s hudo opremo
Slika

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Če sep 10, 2009 12:20 pm

Mene zanima kako bo s temi avtomobili po preteceni sedem letni garanciji in kaksne bodo cene :lol: ...

"Odmrzovalec" prednje sipe pa pomojem deluje tako, da preprosto nasopa klimo na vetrobran ;) . Vsaj tako je pri petnajst let starem Safranu :lol: ...

Lp
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
mare rc
Novinec

Napisal/-a mare rc Če sep 10, 2009 1:10 pm

lep avto,vendar ko si napisal da ga bos pral v avtopralnici,ne recem pozimi da ti sol malo spravi s podvozja,drugace je pa lastna roka,pa karcher zakon.res imam avto ki ga sam perem,in kolegovega, ki ga pere v avtopralnici.tiste krtače niso tako mehke kot izgledajo,kvecjemu ti rise po avtu delajo.če pa seveda doma nimas prostora je pa to drug problem.
M a R e

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a _IceMan_ Če sep 10, 2009 2:39 pm

mare rc je napisal/-a:lep avto,vendar ko si napisal da ga bos pral v avtopralnici,ne recem pozimi da ti sol malo spravi s podvozja,drugace je pa lastna roka,pa karcher zakon.res imam avto ki ga sam perem,in kolegovega, ki ga pere v avtopralnici.tiste krtače niso tako mehke kot izgledajo,kvecjemu ti rise po avtu delajo.če pa seveda doma nimas prostora je pa to drug problem.

x2

Sploh pa, da bi novi avto vozil v avtopralnico-->No way :lol:

Drugače pa zelo lep avto. Le tako kot jih je že dosti reklo, da jih je že preveč na cestah in v tej barvi. Pa varno vožnjo. Lp

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Če sep 10, 2009 3:59 pm

mare rc je napisal/-a:lep avto,vendar ko si napisal da ga bos pral v avtopralnici,ne recem pozimi da ti sol malo spravi s podvozja,drugace je pa lastna roka,pa karcher zakon.res imam avto ki ga sam perem,in kolegovega, ki ga pere v avtopralnici.tiste krtače niso tako mehke kot izgledajo,kvecjemu ti rise po avtu delajo.če pa seveda doma nimas prostora je pa to drug problem.

Ja avtopralnica dela mikroskopske rise. Sicer na nobeni barvi se to ne pozna tako zelo, kot na črni. Sam sem delal v avtopralnici, vendar se jih veliko ni pritoževalo glede tega. Prišel tudi gospod z avtu, ki je bil star 3 dni. Sem pa imel prakso, ko je pozimi grelec ne hal delovati. Sporočim jaz to šefu, je rekel. Eh ti kar delaj sej bo voda ko jo bo šprical sproti odmrzovalo. Hvala bogu, da sem vsaj jaz toliko bil pameten, da sem vsaki stranki rekel, da tisti dan pere na lastno odgovornost. Prvi avto seveda črn ni da ni. Šampon je kar primrznil na avto, pol upam da veste kakšno katastrofo je naredila krtača.

Rajši priporočam pranje doma z uporabo dveh veder ;) Saj mislim, da je že napisano tukaj, kako to zgleda, da bo vaš avto ostal brez risov, čim dlje.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Če sep 10, 2009 4:26 pm

Lep!
Bo ostal serijski?
Slika

dox
Novinec

Napisal/-a dox Če sep 10, 2009 4:49 pm

lep! samo znižaj pa ene lepe felne pa je to to

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Napisal/-a N3kliknM3 Če sep 10, 2009 8:05 pm

Saj prvih par let ga bom itak na roke pral, tud sam vem kako škodo lahko naredi pralnica... :) Ampak čez čas, kakšnih 5-7 let pa dvomim da bom še tolk zagnan.

Drugače bo pa avto ostal serijski, razen samo platišča (gume ostanejo v vsakem primeru) najbrž zamenjam ob priliki za kaj takšnega:
Platišče DOTZ Hanzo Black matt/polished 17"

Na belem Audi TT izgledajo ubijalsko:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... fb56e36af5

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Če sep 10, 2009 8:13 pm

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če sep 10, 2009 8:18 pm

Moras se zavedat da so oblikovno drugacna kia ter tt in moje mnenje je da na ki-ji ne bojo lepe predvsem ne 17col ki bodo zgledale kot 16.
Kar se tice pralnice osebno nimam prostora zato grem na omv na rocno pralnico kupis zeton in operes avto.
Pa se kar se tice ceeda vsec mi je oprema skoda da nimajo xenona,ter mocnejsega motorja bi bil se vecji + za njih.
Srecno z novim avtom.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Napisal/-a N3kliknM3 Če sep 10, 2009 8:20 pm

Pa res čudno pride vse skupaj :?

Kaj pa tele 17":
http://www.ozracing.com/at-team/wheels/x-line/power/en

Na mimovrste sem našel samo 16", ampak bi se jih najbrž dalo dobit tudi 17" če so na uradni strani:
http://www.mimovrste.com/artikel/3440067024/

Ali bi še kaj druga kdo predlagal? Iskal sem namreč ene v črni kombinaciji ki bi optično povečale celotno kolo.

Hvala za povezavo in dobre želje!

P.S.
Res je, škoda da ni xenon na voljo, se mi zdi da ga tudi "facelift" ne bo doživel... škoda. S tem bi definitivno zmagal.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če sep 10, 2009 8:33 pm

Niti te ne varjamem da bi ble kaj.
Ta ma une prejsnje samo je prosirjen odzadaj kar po moje deluje na videz http://i36.tinypic.com/nbsmpv.jpg
Moji predlogi
http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=3089298
http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=2856145
http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=2850559
Ce das v 18col dimenziji si zmagal.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Če sep 10, 2009 9:05 pm

Ce bos ostal na 17, bi blo pomoje najbolse obdrzat orginal felne,...
Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov