Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

1968 Dodge Coronet 440 - starodobnik

Napisal/-a chgotom Po okt 19, 2009 7:30 pm

Tole je 1968 Dodge Coronet 440, motor je zdaj 318 (5200ccm V8) in bo kmalu na soncni strani Alp!

Zadeve je fenomenalno ohranjena, mogoce "touch here and there", ampak na zunaj deluje kot nov, vse na avtu dela, celo radio (srednji val, haha), gretje itd. Vozi izredno, vzge takoj in glas, glas: prava zadeva za ameriski muscle iz 60-ih. Ima celo orignalna navodila in certifikate prvega lastnika. Prava loterija najt kaj takega in za tako ceno. Slovenskemu lastniku kar malo zavidam, no, videvali ga boste v kratkem.

Se fotke:

http://cardem-enterprises.com/photos/di ... m=33&pos=0

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Po okt 19, 2009 8:04 pm

nisi edini ki mu zavidaš :P drugače pa zgleda zelo ohranjen, pravi lepotec 8)
VW golf IV

Barracuda1
Novinec

Napisal/-a Barracuda1 Po okt 19, 2009 8:15 pm

:shock: :shock: MOPAR 8) Svetovni je. Koliko je bila cena pa še mogoče v katero mesto pride v Slo., da vem če ga bo kej videt tle okol :P

Res je nori. Me zanima koliko pride takle avto npr. da ga imaš tle v Slo. na cesti? Torej, avto+prevoz+davek itd... Mogoče kakšen hint Tom? 8)

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 Po okt 19, 2009 8:22 pm

Pomoje bi se mogla cena vrtet med 15.00 do 20.00€?
Vsaj zdi se mi da bi biu podobne vrednosti :D

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po okt 19, 2009 8:23 pm

Super za pridobitev. Škoda ker ni super bee verzija. Samo tega hudiča v garažo tlačit.

Drugače to ni mopar, ampak ima edelbrockov motor kar ni isto. Cena po moje ni bila višja od 20.000USD se pravi z prevozom in omologacijo okoli 27.000EUR.

Barracuda1
Novinec

Napisal/-a Barracuda1 Po okt 19, 2009 8:29 pm

Jaz pa mislim da cena ni bila višja od 15.000$. Pa naj pove Tom, da vidimo kdo je bil bližje. Drugače pa sem šele zdaj pogledal slike do konca, ja. Pa to je vseeno mopar :P
To je drugač chrysler-jeva mašina.

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Po okt 19, 2009 8:33 pm

Uff makina:D
Že od majhnega so mi ful všeč musle carsi.Upam da bom enkrat imel enega v svojih garaži:)(dodge charger ali challenger)
Sej nakup pomojem ni tak problem..samo potem vzdrževanje in predvsem tankanje take zverine.Vrjamem pa ,da se ti odkupi vsakič ,ko zahodiš gas in zrohni :P 8)

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po okt 19, 2009 8:37 pm

Barracuda1 je napisal/-a:Jaz pa mislim da cena ni bila višja od 15.000$. Pa naj pove Tom, da vidimo kdo je bil bližje. Drugače pa sem šele zdaj pogledal slike do konca, ja. Pa to je vseeno mopar :P
To je drugač chrysler-jeva mašina.

Ja, ste kar blizu fantje... avto bo tam $15K, ko pride v SLO (s prevozom). Drugace pa glede registracije in ostalega ni problema, to je ja 40-letni starodobnik...

LP!

Barracuda1
Novinec

Napisal/-a Barracuda1 Po okt 19, 2009 8:46 pm

E, se mi je zdelo, ker nekaj časa spremljam tele zadeve in če ni v nulo top restavriran, kar tale ni (natrgana klop, par kozmetičnih popravkov...), niti ni to tak drag špas, glede na to kaj bi dobil v Slo za tak denar od oldijev...

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Po okt 19, 2009 8:54 pm

huda stvarca tole, sploh pa barva mu zelo sede :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po okt 19, 2009 10:11 pm

lenivec je napisal/-a:kaj ma zadeva G meter v armaturki al kaj je tisti križec?

Po moje samo znak za prazen prostor....avto pa ni da nima....motor je bolj lep za pogledat kot moj ki je bil popolnoma razstavljen in očiščen....Priznam da sem fauš :P
V kerem mestu v SLO pa se bo tole nahajalo?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po okt 19, 2009 11:01 pm

mihaing je napisal/-a:Drugače to ni mopar, ampak ima edelbrockov motor kar ni isto. Cena po moje ni bila višja od 20.000USD se pravi z prevozom in omologacijo okoli 27.000EUR.

To vsekakor JE! MOPAR! 318 je chryslerjev motor in mopar je samo "ljubkovalno" ime za chryslerje. Edelbrockovi so pa verjetno samo pokrovi in zračni filter.

Barracuda1 je napisal/-a:E, se mi je zdelo, ker nekaj časa spremljam tele zadeve in če ni v nulo top restavriran, kar tale ni (natrgana klop, par kozmetičnih popravkov...), niti ni to tak drag špas, glede na to kaj bi dobil v Slo za tak denar od oldijev...

Cena res ni astronomsko visoka. Ampak na ceno še najmanj vpliva to, da je potreben malih kozmetičnih popravkov. Pri teh avtomobilih je najbolj pomebno kaj je pod pokrovom! Z 440 ali HEMI motorjem so pa že bolj cenjeni neglede na to ali ima raztrgane sedeže in odljepljeno tapeto. Take malenkosti nobenega, ki vsaj malo pozna moparje NE ZANIMA!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To okt 20, 2009 12:23 am

lisko je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:kaj ma zadeva G meter v armaturki al kaj je tisti križec?

Po moje samo znak za prazen prostor....avto pa ni da nima....motor je bolj lep za pogledat kot moj ki je bil popolnoma razstavljen in očiščen....Priznam da sem fauš :P
V kerem mestu v SLO pa se bo tole nahajalo?

V navodilih pise, da je pri nekaterih modelih tam (opcija) ura, no, tale je nima...

Motor je MOPAR (= Chrysler Division Motor Parts), le pokrov in filter sta Edelbrock. Ta teden gre tudi na dyno, da vidimo, koliko (realnih) konjickov ima kaj zadeva. Mogoce se bo se pred potjo prek luze tukaj naredilo to in ono. Odvisno od slovenskega lastnika, kaj zeli...

LP!

Barracuda1
Novinec

Napisal/-a Barracuda1 To okt 20, 2009 8:17 am

To sem že jaz zgoraj napisal glede moparja... Za sedeže itd. pa nisem mislil nič slabega. Believe me, tudi mene ne bi motili sedeži če so po šivih malo popokani, ko je pa pod pokrovom taka ropotulja :lol: Hotel sem pa samo omeniti to, da če bi bil interior nov, pa vse v nulo kot novo, bi se mu pa cena takoj podvojila to sem mislil. Pol je že boljše da si sam to počasi rihtaš doma... Tak da se splača kupt ne glede na par pomankljivosti :P

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie To okt 20, 2009 8:46 am

bomba :shock:

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK To okt 20, 2009 9:53 am

hmm kaj se pa da iztisnit iz tega 318, če recimo predelaš izpuh in rukneš gor six pack al pa 4 barrel frgazr(je)?
Slika

Slika

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace To okt 20, 2009 10:16 am

zanimivo srce, toda nezanimiv "rušt".
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To okt 20, 2009 1:23 pm

Barracuda1 je napisal/-a: Hotel sem pa samo omeniti to, da če bi bil interior nov, pa vse v nulo kot novo, bi se mu pa cena takoj podvojila to sem mislil. Pol je že boljše da si sam to počasi rihtaš doma... Tak da se splača kupt ne glede na par pomankljivosti :P

Pa ravno to sem ti hotel povedat, da pri teh avtomobilih na ceno še najmanj vpliva porihtana notranjost! Važen je predvsem MOTOR in še enkrat MOTOR!! Popolnoma isti avto z 440 motorjem bi imel preeecej višjo ceno za hEMIja pa vsi skupaj ne zberemo! ;) Pa tudi, če bi bil brez sedežev!!

8AK je napisal/-a:hmm kaj se pa da iztisnit iz tega 318, če recimo predelaš izpuh in rukneš gor six pack al pa 4 barrel frgazr(je)?

Prav veliko ne dobiš iz tega motorja. Nobeni fergazarji, headersi...ti ne pomagajo kaj dosti. Motor je enostavno prešvoh. Saj nekaj moči seveda ima, ampak, ko se ga navadiš je hitro premalo!
Pa, da me ne bo zdaj kdo foušije obtoževal! Zame je tale model eden najlepših Moparjev! Avto je BOMBA in bi ga takoj imel tudi s tem "malim" 318 motorjerm, če bi si ga le lahko privoščil. Razjasnit sem hotel samo, da ni vse zlato kar se sveti, oziroma ni vsak avto MUSCLE, če je MOPAR! ;)
Novemu lastniku pa čestitam za dobro izbiro avtomobila in želim veliko veselja v vožnji z njim.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To okt 20, 2009 2:12 pm

kolk ma pa to kaj KM?
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov