Evo pa je napočo trenutek ko vam predstavim mojo laguno (seveda keri jo še niste videli s slik iz srečanja).
No še par podatkov:
renault Laguna 1.9 DCI 130 konjev. Letnik 9 mesec 2006. Oprema Elite ( Cabasse auditoriom ozvočenje , parksenzorji, tempomat, ESP .... )
Zakaj sem jo kupil in ne citroena c4? Zaradi tega ker je bila želja po avtomatiku večja kot po šparovčku.
Ko sem jo kupil (marca 2011) je imel avto polno industrijskega praha itd. itd. in je bila barva tako groba da se ni voda niti odtekala. Odločil sem se da jo bom peljal kar k LaMiku da mi jo zrihta in nastalo je tole:

Vmes sem še dal zamenjat olje v menjalniku :

Pranje motorja. Hja, tudi temu sem privoščo konkretno pranje motorja ter čiščenje. Predvsem ker mi je počla neka cev in mi je teklo olje vsepovsot... od cevi do motorja. No sedaj pa še slike:
PRED:
Seveda je blo najprej treba demontirat spodnjo plastiko, da sem temeljito opral tudi s spodnje strani. Hvalabogu da je doma kanal

čistilo že deluje na spodnjem delu. Tukaj sem uporabo break cleaner + neko agresivno čistilo za pečice ter standart kot pri vseh do zaj carry detergent za predpranje (s tem sem tudi zgornji del motorja očistil)

Vmes oprano že in brez pokrovo na motorju in brez namazane plastike:

KONČANO:

spodnji del motorja

In evo, leta 2011 je mi končno uspelo,da se postavi težko zaželjen in pričakovan nadstrešek!!!!

PRED:

SEDAJ

Odkar mi ga je Lamike preletel s plastelinom ter zaščito s Poorboy`s zaščito sem si nabavo še Chemical GUYS Black Light

Voskam ga s tem nekje 1x na 3 tedne, uporabljam pa še za vsako pranje Sonax avtošampon s carnaubo voskom

In ker je včeri bil tako lep večer in ker Patrik ni mogo spat, je on malo Laguno nališpal. Opral z Sonax avtošamponom ki ima karnaubo vosek, nato pa premazal dvakrat z Chemical GUYS Black Light . Prvič nazal, pustil pol ure, zbrisal. Počakal 20 min in nato še ponovnoma namazal in pustil do današnjega jutra. Ko sem vmes čakals em še spoliral na brzino platišča in ga noter očisto.
Avto danes:

Kaj še dobi oz. kar že čaka v garaži:
Original 17" alu platišča, katera so trenuto pri uporabniku LaMike da mi jih zrihta lepotno

športne fedre -35 mm znamke FK

Jutri še dobi novo olje v motorju ker je že servisni interval tukaj.
Plani v prihodnje? Seveda kupit gume ter zmontirat felne ter montaža feder. Fedre pridejo nazadnje ker obstaja vrjetnost da bom še kupil nove amortizerje,ampak bomo videli koliko bodo kazale finance. Jutri še zamenjam tudi cevke za gorivo ker je ena že razmajana pri spoju in rahlo pušča.
Komentarji zaželjeni