Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Audi TT 1.8T, by whiTTe

Napisal/-a whiTTe To feb 07, 2012 2:27 pm

Najprej en lep pozdrav vsem forumašem. :) Sem povprečen fant, ki ne more tako kot vsi brez nujnega zla. Avtomobila... No predstavil bom svoje prevozno sredstvo, ki pa je bilo kupljeno 3 leta nazaj. Vem, mal zamujam z objavo.

Gre se za vozilo AUDI TT, 1.8T,
letnik 200?
oprema: nic posebnega, ( abs, 4xab, el.stekla, el.ogledala, esp, usnjen servo volan nastavljiv po visini in globini, usnjena notranjost, gretje sedezev, xsenon in pranje žarometov, V6 odbijač in s line luci v grafitni izvedbi) mislm da je to to kar se tiče opreme. Še isti teden je bil deležen servisiranja ( olje, vsi filtri, obnova rok, optika...) ker res ne razumem ljudi, ki imajo avto in zanj ne skrbijo. Avto je bil bogi, vse je skripal na podvozju, olje u menjalniku bogve kok casa ni blo amenjano, da ne omenim zavornega. Zracni filter je bil crn in ne siv sam skoda k ne najdem slik.

Vozilo je bilo kupljeno neplanirano ( tisti cas sem gledal golf 4 in audi 3 za en studentski denar okol 3000€ ) sam je bla ponudba precej mamljiva zato se ji pac nism mogu upret. V treh letih odkar imam vozilo je bilo deležnih ogromnih sprememb. Zato bom postopoma dodajal slike in omenjal kdaj se je kaj delalo.
V prvotnem nacrtu je bilo odstranitev krom dodatkov k pa ne vem kje je okus bil prejsnjim lastnikom da grejo krom tlacit na srebrn avto. Kromirane podrove kljuk sem odstranil med prepisom k jih nism mogu gledat. Za ogledala in masko sm pa mel malo potrpljenja. Tud lak je bil dost utrujen, zgleda da so ga s prilom pral da o poliranju ne govorim, k ga boscek sploh obcutu ni. no tolk trenutno.

vprasanja, mnenja graje dobrodosle.
Priponke
DSC00741.JPG
DSC00739.JPG
DSC00738.JPG
DSC00737.JPG
DSC00741..jpg
nakup l.2009
Zadnjič spremenil whiTTe, dne To dec 11, 2012 11:08 am, skupaj popravljeno 8 krat.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Re: From ugly BeTTy to unique... Audi TT

Napisal/-a BoneS To feb 07, 2012 2:49 pm

Zelo lep. Nalozi cimprej slike predelav..Kako je kaj z vzdrzljivostjo avta? Mislim predvsem, ce si imel kaksna neljuba popravila..Drugace pa naj ti dobr sluzi. ;)
Slika

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster To feb 07, 2012 2:59 pm

Lep TT, podobnega sem imel jaz (če malo pobrskaš po forumu je predstavljen v eni temi), le krom maska mi ne sede. Jaz bi dal spredaj 3-vrstično gloss masko od modela QS:
Slika

Če imaš še kakšne plane razmisli o vzmeteh zadaj, ker je precej visok.
V6 odbijač si ti dodal ali je bil že gor? :)
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Napisal/-a whiTTe To feb 07, 2012 3:04 pm

to BoneS:

kar se tiče neljubih popravil, hmm sklopko sm zažgal:) tko sred poti iz portorža proti lj, tko da sm s tezvo prestavljal, to sm pa ugotovu na cestninski k sm komi u nizjo prestavljal. Sam pol nasledn dan sm naroču novo original in smo ga spet gnal naprej. Pa se pred kratkim hocm u sluzbo, odprem avto obrnem kljuc u tistm pa PK, spet obracam kljuc pa u prazno vrti. zob v ključavnici se je zlomil, tko da sm pol eno uro porabu da sm to razstavu koplet kljucavnico in z izvijačem uzgal. tko da sm se se vikend vozu s pomoznim uzigom. Drgac pa niti ni nc drasticnega blo. Vsec mi je lega na cesti, sploh zdj k je u podnu pa nasplosno motor VAG. slike se po v pripravi. zdj bo nov paket prvh sprememb po nakupu.

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Napisal/-a whiTTe To feb 07, 2012 3:06 pm

egster:

sm vidu da si ga prodal... upam da bo dobro sluzil zdejsnjemu lasntniku. kar se tice maske je pa ze na avtu. sam to sm predstavu avto izpred treh let. v6 odbijac je bil ze gor. ce ne bi ga pa definitivno kupu in reskiru denar ki ga je vredn.

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster To feb 07, 2012 3:08 pm

Aha, no potem pa komaj čakam na nove slike :DDD
BMW 530d M E60

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Napisal/-a whiTTe To feb 07, 2012 3:32 pm

no prve spremembe so ble na podvozju. pravjo da je lahko hitr vozit, sam se je tezje hitr ustavit,, zato smo nabavili športne diske in ploščice Zimermman ( za spredaj) zadaj pa prisli Ferodo diski z ATE ploščicami. Prvi občutki po montazi ( prvih 500km nism smel ocitno po bremzi stopi) so bili občutno opazni v zavorni poti, sploh s sportnim zavornim oljem dot 5.1. pedal bol odziven ze na zacetku fajn prime sam me moti k piskaaaa.. sploh na semaforju k se ustavm z malo hitrostjo. iskal sem platisca s cim manjsim ET, da neb rabu distancnikov. no in sm nasel RADIUS R9, 10 kraka ( orientiru sm se po rs4 alu ker mu se najbolj pasejo zato sem tudi podobne iskal) NO pol smo pa avto se nizal k je bil k ena zaba na 4 kolesih, zato sem mu privoščil v-maxx -50mm. medtem ko sem cakal na alu, vzmeti in diske je bil se delzen lepotnih popravkov, k tist krom mi ni dal spat. kljuke in olgedala sem dal barvat v grafitno sivo v stilu TT-ja 3.2 v6, no v ta sklop so prisle tudi alu in pa znaki ter zadnji difuzor.
Priponke
sport_spring_kit.jpg
IMG_0553.JPG
IMG_0552.JPG
IMG_0003.JPG
IMG_0339.jpg
IMG_0340.jpg

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Napisal/-a whiTTe To feb 07, 2012 3:38 pm

nekje na morju sm zgubil spodnjo masko v odbijaču tko da sm pol v kompletu naročil se zgornjo s line 3-vrsticno masko da bo bol "hud".:)
Priponke
IMG_0543.JPG
2010-10-21 15.22.26.jpg
IMG_0536.JPG
IMG_0538.JPG
IMG_0382 2.JPG
IMG_0378 2.JPG

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To feb 07, 2012 3:50 pm

Če sem jaz kaj prav informiran ti zna zavorno olje DOT 5 požret gumice v cilindrih,ABS-u...

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Napisal/-a whiTTe To feb 07, 2012 3:53 pm

a resno ti to o dot 5? js ga pridno menjam ob vsakem rednem servisu pa se tega delam na 7500km.
kje si pa dobil info? al pa kaksen link? sicer bom zdj pobrsku mal na google sam ce slucajno ne najdem.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To feb 07, 2012 4:02 pm

Brez skrbi, DOT 5.1 bo več kot dovolj dobro olje ;), čare je mislil DOT 5, torej brez enke. Razlika je v tem, da 5.1 bazira na polietilen glikolu, 5 pa na silikonu.

Wiki:
DOT 5.1, like DOT 3 and DOT 4, is a polyethylene glycol-based fluid (contrasted with DOT 5 which is silicone-based). Polyethylene glycol fluids are hygroscopic and will absorb water from the atmosphere, which is necessary to prevent sheer and undiluted water in the braking system, which is very corrosive, also water droplets can freeze in the pipes, thus blocking the system.

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster To feb 07, 2012 4:04 pm

Okej, tele zadnje slike so pa druga zgodba ! 8) Good work!
BMW 530d M E60

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Napisal/-a whiTTe To feb 07, 2012 4:09 pm

jp jp...:) sm najdu zdj v stari temi tko da bo kr drzalo da je 5.1 kr konkretno olje in bo vse zdrzalo. dot pet pa bazira na kemični zasnovi in zna bit bol grob do gumice.

Uporabniški avatar
noucamp90
Nov uporabnik

Napisal/-a noucamp90 To feb 07, 2012 4:10 pm

Všečen... :)

Slika
It's like a gift you know, it's like I can't control it...

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Napisal/-a whiTTe To feb 07, 2012 4:13 pm

to egster: a mi prosim poves kok ti je kej olja pil avto glede na servisni interval? a si dolival kj?

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To feb 07, 2012 4:20 pm

Lepa sprememba ;) Najprej sem si mislil, pa ja ne bo še ena rižotka, ampak je odlično izpadel. Nisem pa zasledil, a je 4x4 verzija ali FWD?

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
sky88
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a sky88 To feb 07, 2012 4:22 pm

Zelo lep TT, bom z veseljem spremljal update :)

Lp
1996 Honda Civic EJ9...bivša
1996 Honda Civic EK4...bivša
1999 Honda Civic EJ9...bivša
2003 Audi A4 B6 Avant...daily driven
1997 Honda Civic EK4...track driven

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Napisal/-a whiTTe To feb 07, 2012 4:29 pm

heheh:) ja sj je bil en spaček k sm ga kupu sam počasi in vstrajno napredujem. kadar delam predelavo na avtu jo skusam z okusom da bo najlepse izpadlo in ne da navlecem enkup pluznih pripomockov za pozimi. drgac pa mozno da si me opazil ce si iz lj in okolice sam ga ne prepoznas k je pac neprepoznavn. zakaj? se pride update. k to kar gledamo zdj je predlanska predelava. lanska se pride. :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To feb 07, 2012 4:30 pm

OK mal sm zayebu glede bremz olja-to ste razčistili,ampak kakor te zastopim menjaš zavorno olje tudi na 7500 km?? Zakaj??

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Napisal/-a whiTTe To feb 07, 2012 4:36 pm

jp čare.. pa ne vem zakaj. pač mi je ostalo to v krvi in vedno zamenjam vsa olja na servisni interval. pa me zmer mehanik cudn pogleda, čes " a si zihr".
hočm pac da avto ni zanemrjen in mu prvosčm najbols...mogoč sam zarad tega.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost