Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

bolan
Nov uporabnik

Ford S-Max Titanium

Napisal/-a bolan Če apr 05, 2012 7:41 pm

Pozdravljeni.

Prestavljam vam svoje novo vozilo. Danes je bil star 3tedne. Trenutno ima prevoženih nekaj več kot 2000km. Motor je dizel 2.0 140ps.
Oprema je Titanium, dodatno pa je še:
-usnje, alcantara
-bixenon
-radio Zenec (navigacija, bluetooth, usb, vzvratna kamera)
-18 col platišča

Avto je 1a, brez kakšnih koli pripomb. Prostora ogromno, glede na to, da je velik pa se ceste drži kot zvečilni. Sicer avto še ni videl 2500obratov, ker do prvega priporočljivega servisa na 2500km se je dobro voziti bolj pod nizkimi obrati, ne bo pa dosti drugače tudi ko bo utečen. Motor se mi zdi zelo dober, poraba trenutno je 6.2, za kar pa verjamem, da ne bo dosti višja.

Sicer sta bila v konkurenci še Ford Mondeo in Škoda Superb, vendar glede na to, koliko prostora je v vsakem od teh treh, glede na to, da S-Max stane mogoče kak tisočak več od ostalih, sem se odločil za tega. Nakupa ne obžalujem niti najmanj, nadvse sem zadovoljen z nakupom in upam, da mi bo služil še veliko let in kilometrov. Če bi sedaj kupoval novega, bi edino, kar bi spremenil bil avtomatski menjalnik, vendar je tudi ročen ok.

Kakšnih koli posegov ne mislim delati, edino tablice bi vzel iz okvirjev, ali pa jih dal v kromirane. Tak da je to edino, ostalo pa ostane tako, kot je.

Prilagam še nekaj slik, bo pa jih v prihodnosti verjetno še kaj.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Lp, Bojan.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Re: Ford S-Max Titanium

Napisal/-a Kegl Če apr 05, 2012 7:51 pm

lep družinski vagen :D zdej pa v podn in ene 20col gor (joke :mrgreen: )...tablic pa prosim ne dajat v krom...al pust tko al pa limaj ;)

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Če apr 05, 2012 7:55 pm

zelo lep avtek in veliko varnih kilometrov ti želim...
drugače pa prava oprema za ta avto....

... tablice samo limaj...

lp

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Če apr 05, 2012 7:59 pm

S-max je zame še vedno daleč najlepši fordov produkt in enoprostorec na trgu.Prostora je daleč največ, lega avta super...Odličen nakup si naredil :) Izbral si pa fenomenalno barvo in platišča :) Varno in pa srečno vožnjo ti želim!

....prilepi v prihodnosti kaj več slik.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če apr 05, 2012 8:49 pm

Zelo lep avtek! Srečno vožnjo! Čuvaj ga!

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Če apr 05, 2012 9:08 pm

Kljub ponesrečenemu faceliftu še vedno najlepši MPV. Sploh primerne barve in z velikimi platišči, kot tvoj.

Zakaj pa nisi doplačal še za parkirne senzorje, vsaj zadnje? Vidljivost po mojem ni vrhunska.

Kako pa je s klimatizacijo v S-maxu. V Mondeu je dokaj šibka, predvsem hlajenje.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če apr 05, 2012 9:21 pm

Srečno vožnjo! Mislim da si izbral najboljšega od potencialnih :)
No escape from the mass mind rape...

bolan
Nov uporabnik

Napisal/-a bolan Pe apr 06, 2012 7:11 am

Hvala vsem za pohvale.

Martin krpan: so sprednji in zadnji senzorji tudi, samo sem pozabil napisat.

Klimatizacija je drugače super, tudi za zadnje sedeže, saj sta v stranskem stebričku na vsaki strani ta ventilatorja ali kak se reče, da nazaj ne piha samo v noge in na sredini. Je pa zelo priročna stvar tudi na prednjem steklu, ko je zamrznjeno so v steklu grelci, kot v zadnjem, v minuti je vse čisto, pozimi ali pa če je zarošeno sploh ni treba nič brisat.

Boljšega in lepšega avta si ne bi mogel želeti.

Lp, Bojan.

Perko
Nov uporabnik

Napisal/-a Perko Pe apr 06, 2012 7:32 am

Bojan,

kot naročeno si odprl tole temo, sam sem namreč tik pred nakupom novega enoprostorca in v ožji konkurenci je tudi s-max. Prav takšnega sem že imel na testni vožnji (torej paket titanium, vendar brez alkantare in ksenonov). Sam bi vzel k titaniumu prav tako alkantaro z usnjem ter titanium x paket). Po testni vožnji sem bil malce v dilemi glede motorja, morda bi teži vozila bolj ustrezal 120kw TDCI. No, trgovec mi je ponudil splošni popust, pa še bi se dalo k temu kaj dodati, pa me zanima, s katero ceno so tebe prepričali?

LP,
Perko

PS: je barva frozen white?

Perko
Nov uporabnik

Napisal/-a Perko Pe apr 06, 2012 10:17 am

Naj še dodam, da sta resna kandidata za nakup še Renault Grand Scenic ter VW Touran. Morda je to tema za kakšen drug forum, toda če ima kdo še kaj povedati o slednjih dveh vozilih, je seveda dobrodošel.

LP,
Perko

bolan
Nov uporabnik

Napisal/-a bolan Pe apr 06, 2012 7:12 pm

Perko je napisal/-a:Bojan,

kot naročeno si odprl tole temo, sam sem namreč tik pred nakupom novega enoprostorca in v ožji konkurenci je tudi s-max. Prav takšnega sem že imel na testni vožnji (torej paket titanium, vendar brez alkantare in ksenonov). Sam bi vzel k titaniumu prav tako alkantaro z usnjem ter titanium x paket). Po testni vožnji sem bil malce v dilemi glede motorja, morda bi teži vozila bolj ustrezal 120kw TDCI. No, trgovec mi je ponudil splošni popust, pa še bi se dalo k temu kaj dodati, pa me zanima, s katero ceno so tebe prepričali?

LP,
Perko

PS: je barva frozen white?

Barva je frozen bela, ja. Ta motor se mi zdi čisto dovolj, vozil sem se s testnim mondeotom, z istim motorjem. Potegne bolj kot laguna coupe, ki sem jo imel pred s-maxom. Meni osebno se zdijo ti motorji zelo dobri, in glede na to, da je avto velik je to čisto dovolj, vsaj za moje pojme in potrebe. Je pa na tebi, kako se boš odločil. Med konkurenco bi se na tvojem mestu odločil za Forda, sem prepričan, da ti ne bo žal. Sestra ima Grand Scenica. tudi v tistem je prostora zelo veliko, zdi se mi tudi malo mehkejši od Forda, poraba pa je pri njej višja za kakega pol litra (ima motor 1.9 dci 131).
Odločitev je posameznikova, vendar pa bi se kot rečeno na tvojem mestu odločil za Forda.

Upam, da si dobil ob mene kakšno koristno informacijo, če pa imaš še kakšno vprašanje pa samo izvoli.

Lp, Bojan.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe apr 06, 2012 7:32 pm

to bi mene melo! Zakon voz! Naj ti služi :)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Perko
Nov uporabnik

Napisal/-a Perko Pe apr 06, 2012 8:15 pm

Upam, da si dobil ob mene kakšno koristno informacijo, če pa imaš še kakšno vprašanje pa samo izvoli.

Hvala za ponujeno pomoč. Če ni skrivnost, za koliko so te olajšali? 8)

Jamaican_Lion
Nov uporabnik

Napisal/-a Jamaican_Lion So apr 07, 2012 12:39 pm

Fajn avto :)
Mi lahko poveš kako si kaj zadovoljen s firmo Zenec? Razmišljam da bi ga kupu za svojega VW pa sem slišal bolj mešana mnenja.

bolan
Nov uporabnik

Napisal/-a bolan So apr 07, 2012 8:33 pm

Jamaican_Lion je napisal/-a:Fajn avto :)
Mi lahko poveš kako si kaj zadovoljen s firmo Zenec? Razmišljam da bi ga kupu za svojega VW pa sem slišal bolj mešana mnenja.

Dobra stvar, mikrofon dela super, navigacija je točna, edino pri radiu imam 1problem, saj šumi, ko poslušam radio, na vsaki postaji. Imam v petek prvi servis na 2500km, in bom povedal, naj mi to pogledajo, upam, da ni nič posebnega, sporočim rezultat.
Drugače pa je odlična zadeva, touch screen, predvaja tudi dvd filme, vendar tega še nisem preizkusil.
Vredna svojega denarja.

Lp, Bojan.

bolan
Nov uporabnik

Napisal/-a bolan So apr 07, 2012 8:34 pm

Perko je napisal/-a:

Hvala za ponujeno pomoč. Če ni skrivnost, za koliko so te olajšali? 8)

Z vsem skupaj nekaj manj kot 30.000eur. Popusta je bilo prek 4.000eur.

bolan
Nov uporabnik

Napisal/-a bolan So apr 07, 2012 8:34 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:to bi mene melo! Zakon voz! Naj ti služi :)

Hvala.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So apr 07, 2012 9:22 pm

lep avto, vendar eno vprašanje.

Glede na titanium opremo , kakor vem, imajo vsi novi ESP serijsko, sem pa opazil kar nekaj novih avtov (tudi tvoj če se ne motim), da nimajo tipke za izklop ESPja ( ASR sistema).
Ta tipka se nahaja na sredinski konzoli - leva tipka - in bi morala biti razdeljena ( ena tipka za ESP, druga tipka za prednje senzorje), na sredi imaš varnostne utripalke, desna tipka pa je zopet razdeljena na prednje in na zadnje ogrevano steklo

Kakor pa vidim pri tebi (leva tipka), imaš le tipko za vklop prednjih senzorjev...... imaš mogoče kje drugje tipko za izklop ESPja (ASRja) ali ta avto ne vsebuje ESPja?

Ker po mojem, če avto ima ESP, mora imeti ASRpodsistem izklopljiv in še nisem videl avta z ESPjom, ki nebi imel ASRja izklopljivega.....torej predvidevam, da če ni tipke, potem tudi ESPja ni.....kar pa mi je zelo čudno?

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron So apr 07, 2012 10:03 pm

Čestitam za nakup!

Tudi jaz (mi) imam(o) S-max in smo tudi zadovoljni. Moti me edino, da nima možnosti zadnjih bočnih AirBagov in zategovalnikov zadnjih pasov, ki jih recimo sharan in alhambra imata (sicer za doplačilo, pa vendar). Lega je odlična, motor je tudi dovolj zmogljiv (2.0 140KM TDCI), poraba od 6,5 do 7, prostora ogromno.

Nekdo je spraševal glede tourana, je tudi zelo dobra zadeva, a ima manj prosotra kot S-max. Touran je bolj v razredu C-maxa

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron So apr 07, 2012 10:11 pm

Gricko je napisal/-a:lep avto, vendar eno vprašanje.

Glede na titanium opremo , kakor vem, imajo vsi novi ESP serijsko, sem pa opazil kar nekaj novih avtov (tudi tvoj če se ne motim), da nimajo tipke za izklop ESPja ( ASR sistema).
Ta tipka se nahaja na sredinski konzoli - leva tipka - in bi morala biti razdeljena ( ena tipka za ESP, druga tipka za prednje senzorje), na sredi imaš varnostne utripalke, desna tipka pa je zopet razdeljena na prednje in na zadnje ogrevano steklo

Kakor pa vidim pri tebi (leva tipka), imaš le tipko za vklop prednjih senzorjev...... imaš mogoče kje drugje tipko za izklop ESPja (ASRja) ali ta avto ne vsebuje ESPja?

Ker po mojem, če avto ima ESP, mora imeti ASRpodsistem izklopljiv in še nisem videl avta z ESPjom, ki nebi imel ASRja izklopljivega.....torej predvidevam, da če ni tipke, potem tudi ESPja ni.....kar pa mi je zelo čudno?

Možno da tile faceliftani S-maxi nimajo več tipke za izklop ESP, ampak se zadeva izklopi kar preko menija (mislim da ima tako narejeno C-max).

Tipka za senzorje pa vklopi/izklopi prednje in zadnje senzorje hkrati. Vključijo se ko daš v R in ostanejo aktivni (tudi če daš iz R) dokler vozilo ne doseže cca 15 km/h. Lahko jih pa tudi ročno vklopiš/izklopiš s tipko, ampak hitrost mora biti nižja od 15 km/h.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov