Odločil sem se, da tudi jaz predstavim svoje vozilo, po nekako eno letni uporabi. Pa da se najprej sam predstavim..
Sem Sašo, prihajam iz Jezerskega ( 30km iz Kranja ), za 1x še študent, treba napisati samo še diplomo

Najprej bi na kratko predstavil svoje prejšnje vozilo, da boste malo videli kakšen okus imam in pa česa vse sem se lotil. Pač, za prvi avto, sem si kupil Audi A3, letnik 1999, 1.6, seveda čisto v originalnem stanju. Ker pač rad vlagam v "rihtanje" avta, sem se lotil tudi svojega prvega avta, v katerega sem vložil en kup denarja in pa predvsem časa, za katerega mi res nikoli ni žal.
Da ne bom smetil teme z Audijem, bom samo dodal nekaj slik in pa napisal, kaj vse se je dogajalo na njem, več ali manj pa sem delal sam..
Se pravi:
-17col audi a8 platišča
- -35mm H&R vzmeti
-temnenje stekel
-s3 zadnji odbijač
-pragovi
-zamenjan prvi podaljšek
-strešni spoiler
-športni lonec
-maska brez znaka
-devil eyes luči s xenonom, zadnje smoked, stranski smoked žmigavci
-črna streha, ogledala
-vgrajena akustika ( radijo, sprednji sistem, zad. sistem, subwoofer, 2x ojačevalec )
-verjetno sem še kaj pozabil

Pa v reviji Fokus, da se malo pohvalim

In nato presenečenje, v desnem nepreglednem ovinku, avtobus pripelje po mojem pasu in ni bilo druge kot cuknit močno v desno, pri čemer me je zaneslo, nato sem zapeljal v hrib, keteri me je potem obrnil na streho. K sreči, sem jo odnesel samo s poškodbo roke in pretresom možganov.. Škoda ga je bilo.

No sedaj pa preidimo na bistvo teme. Za vsak(o) (im) starim pride boljši ali kako že ?

Gre za Seat Leona top sport.
-1.9 TDI, 110Kw / 150PS
-2003 letnik
Avto sem kupil od lastnika, ki ga je res vzdrževal in pazil, tako da to skrbno nadaljujem tudi sam. Je redno servisiran in pran. Ko sem ga dobil, je bil avto spuščen, imel je pobarvano streho in ogledala na črno in pa zamenjana je bila glava motorja ter dročniki pri 150.000( bolezen teh motorjev ). Pa gremo po vrsti, kaj vse se je dogajalo na avtu v tem letu, odkar je ključ v mojem žepu:
-Menjava olja, vseh filtrov, luftmeser

-vgradnja akustike ( iz Audija ) spredaj zvočniki DD C6.5 in pa pritlažnik ( kicker s10L7, USblaster1337, Fusion), radio Alpine 9882Ri

-Cupra R splitter
-angel eye luči, xenon

-optimizacija na 190PS, 410Nm

-menjana komplet sklopke

-menjava vzmetmi z H&R, kar se je izkazalo, da so premehka .. zamenjale so jih Gewinde
-temnenje stekel

-tomasson tn1 19', barvane v shadow chrome barvo, nove gume kumho ku39

-led osvetlitev
-lepljenje carbon folije po notranjosti(dolgčas po puljenju modrostnih zob

-montaža parrrot MKi9100

Pa še par fotk poziranja:

Z avtom sem res več kot zadovoljen. Glede na zmogljivosti motorja in porabe, ki je kar malo smešna ( pod 6l ), večjih problemov hvala bogu še nisem imel. Redni servisi, to je pa tudi vse.
Plani za naprej: pranje žarometov, poliranje in pa preoblačenje volana, pa verjetno še kakšna "traparija"
Hvala za ogled, komentarji zaželjeni