Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

opelcar
Nov uporabnik

nissan primera 1.9dci

Napisal/-a opelcar To jan 29, 2013 6:34 pm

dober dan,
pa vam predstavljam svojo novo pridobitev NISSAN PRIMERA 1.9 dci. NISSAN PRIMERA je nadomestila BMW e46 316i. Do sedaj sem prevozil samo 160km, vsaj sem ga kupil komaj včeraj. Za enkrat sem z avtomobilom zelo zadovoljen in upam da bo tako ostalo.

Tehnični podatki:
Avtomobil : Nissan primera 1.9 dci visia
Letnik : 2003
Prevoženi km : 158600km
Moč motorja : 88kw / 120km
Oprema :
- 16col platišča NISSAN
- ESP
- xenonski žarometi
- naprava za pranje žarometov
- digitalna klima
- cd izmenjevalnik
- navigacija
- avto telefon
- multifunkcijski volan
- el. pomik spredaj + zadaj

To je meni pomembna oprema, katero avtomobil ima vse.

Slika

Slika

več slik zaenkrat nimam.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: nissan primera 1.9dci

Napisal/-a .com To jan 29, 2013 6:57 pm

super, odličen avto si si kupil ...

srečno! :D
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To jan 29, 2013 7:10 pm

fajn avto, jaz bi avtu še edino privoščo original 17" od nissana, ker na 16 bo kot pecikl

Slika

:D
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To jan 29, 2013 7:37 pm

Kak pa to da nima leče ali je smao jaz ne vidim ?
Sicer pa zanimiv avtomobil, jih ni videti dosti po cesti.

opelcar
Nov uporabnik

Napisal/-a opelcar To jan 29, 2013 9:46 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:fajn avto, jaz bi avtu še edino privoščo original 17" od nissana, ker na 16 bo kot pecikl

Slika

:D

zaenkrat bodo 16col ostale, ker sem te edine dobil. sprobavat se mi neda če ustrezajo druge 17col, za nove pa trenutno ni €. poleg tega sem dobil 16col zelo poceni.

B|ind je napisal/-a:Kak pa to da nima leče ali je smao jaz ne vidim ?

Sicer pa zanimiv avtomobil, jih ni videti dosti po cesti.

to je orginal xenon luči + pranje žarometov, tako da problemov nesme biti.

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Sr jan 30, 2013 3:10 pm

origanal je biv xenon brez leče tud men se je mal čudno zdelo ko sem prvič zagledal tako primero,mel jo je pa kolega v takšni barvi kot je na zgornji sliki,zunanjost se mi dopade notranjost pa niti malo ampak to je samo moj okus :D želim ti velik srečnih in varnih kilometrov!
VW golf IV

gdi
Novinec

Napisal/-a gdi Sr jan 30, 2013 3:27 pm

Dopade se mi ker je drugačen in malo izstopa, tud oprema je zadovoljiva. Smo pa imeli včasih nissan sunnya to je bil najbolj neproblematičen avto do sedaj, razen pleha je biv neuničliv :lol:
Bi tud sam pogledav ponovno za nissani ampak od kar so renojevi dizli me je minilo. :?

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 Sr jan 30, 2013 3:40 pm

Kot lastnik prejšnjega modela Primere bi napisal tole.
Dobra osnova avtomobila razen slabega motorja.
tukaj je Renault naredil neverjewtno napako, da je dal Japonce prepričati, da vgradijo Renaultove motorje v te avtomobile, kar se je nato pokazalo kot velika napaka. To so motorji, ki so jih imele tudi Lagune. tudi Laguno sem imel s tem motorjem in vem kakšne napake je imel.

Avto je karoserijsko dobro narejen, razen rje, ki ga napada, če ga. Opreme ima dosti več kot nemec, ki si ga imel. Moj nasvet preveri stanje turbine in vsega sklopa kar spada zraven.
Težko bo to prodati :? ko bo čas za to.

lp

opelcar
Nov uporabnik

Napisal/-a opelcar Sr jan 30, 2013 5:18 pm

cky2k je napisal/-a:origanal je biv xenon brez leče tud men se je mal čudno zdelo ko sem prvič zagledal tako primero,mel jo je pa kolega v takšni barvi kot je na zgornji sliki,zunanjost se mi dopade notranjost pa niti malo ampak to je samo moj okus :D želim ti velik srečnih in varnih kilometrov!

glede xenona je tako kot si napisal. hvala

bunny01 je napisal/-a:Kot lastnik prejšnjega modela Primere bi napisal tole.
Dobra osnova avtomobila razen slabega motorja.
tukaj je Renault naredil neverjewtno napako, da je dal Japonce prepričati, da vgradijo Renaultove motorje v te avtomobile, kar se je nato pokazalo kot velika napaka. To so motorji, ki so jih imele tudi Lagune. tudi Laguno sem imel s tem motorjem in vem kakšne napake je imel.

Avto je karoserijsko dobro narejen, razen rje, ki ga napada, če ga. Opreme ima dosti več kot nemec, ki si ga imel. Moj nasvet preveri stanje turbine in vsega sklopa kar spada zraven.
Težko bo to prodati :? ko bo čas za to.

lp

je mehanik preveril cel avtomobil in edina napaka ki je na avtomobilu so zadnje zavore, ki se bodo v kratkem menjale in notranja lučka slabo deluje to bo pa električar popravil.

drugače je pa mehanik rekel da nissan naj nebi imel takih težav kot je imela laguna 1.9dci, popravlja do sedaj 3(moja bo 4) in rekel da grejo vse brez problema. upam da bo šla brez problemov, bmwja tudi hvalijo pa sem na leto zmetal v njega 600-800€, res pa da je bil bencinar.

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 Sr jan 30, 2013 6:07 pm

Če pogledaš oglase za te Primere ali pod rezervne dele je vsem šla turbina.
Imel pa si E46 z najslabšim motorjem in z najslabšo opremo, domnevam da celo šajbe na roke zadaj?

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Sr jan 30, 2013 6:36 pm

Meni je primera res luškan avto. Dejansko za ta denar eden lepših. :) Naj ti dobro služi.

opelcar
Nov uporabnik

Napisal/-a opelcar Sr jan 30, 2013 8:11 pm

bunny01 je napisal/-a:Če pogledaš oglase za te Primere ali pod rezervne dele je vsem šla turbina.
Imel pa si E46 z najslabšim motorjem in z najslabšo opremo, domnevam da celo šajbe na roke zadaj?

turbino nimajo renaulti in nissani iste. nissan ima baje zelo dobre turbine, vsaj tako je meni mehanik rekel ki mu popolnoma zaupam.

opelcar
Nov uporabnik

Napisal/-a opelcar Po feb 25, 2013 3:39 pm

Se javlam po enem mesecu lastništva in narejenih 2000km. Sem pred dvema tednoma naredil servis, tako da sedaj vem kaj imam.

Na servisu sem menjal:
- olje
- oljni filter
- mikro filter
- zračni filter
- sprednje končnike
- zadnje zavore komplet

Sem avtomobil obul v 16col NISSAN platiščča + gume Bridgestone Turanza ER 300 dimenzije 205/55 r16. Imam pa tudi boljše slike, sem na hitro slikal zato niso slike nevem kake kvalitete pa še navaden fotoaparat sem vzel. Naslednjič si bom vzel več časa in vzel boljši fotoaparat za slikat.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

pristavc
Nov uporabnik

Kraj: Črnuče

Napisal/-a pristavc Po feb 25, 2013 7:12 pm

Škoda, da so zadek tko zajebal, zgleda, k da bi to en oblikvou k je biu na čik pauzi. Drgač auto se pa lepo pele :))
Jeremy Clarkson:''It is a HONDA, so it will probably last longer than our mothers!''

opelcar
Nov uporabnik

Napisal/-a opelcar Sr sep 25, 2013 11:23 am

Evo se spet javlam po dolgem času in sicer z prvo težavo :( in sicer avtomobil je začel cukat in kadit. Sem ga včeraj odpeljal na dizel servis korenjak in danes že znani rezultati. Treba obnovite vse 4 šobe, očistiti saje in menjati cev na interkulerju, cena popravila 750€.

tako da grem jutri po avtomobil, da bo veselo nabiral dalje km :DDD

opelcar
Nov uporabnik

Napisal/-a opelcar Ne jan 05, 2014 4:05 pm

Avtomobil sem odpeljal na chip tuning k CSS. Serijsko je imel 118km, sedaj jih ima 150km. Sem pa zelo zadovoljen z storitvijo in ceno.

Nekaj planov je še za naprej.

Slika

Slika

Slika

Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 05, 2014 8:57 pm

Upam da mu olje menjaš na 15000 km.Pa tamle vidim si zarad cukanja menjal pol avta,sicer zdaj je kar je,sam mislim da s šobami ni blo nič narobe in je bil problem samo v zabitem EGR-ju in počeni cevi...

opelcar
Nov uporabnik

Napisal/-a opelcar Ne jan 05, 2014 10:17 pm

Na testu šob je pokazal zelo slabe vrednosti, imam še doma papirje od testa. Jaz sem vedel že pred testiranjem, da so šobe zanič ker sem peljal avtomobil na servis ker je kadil. In mi je takrat mehanik rekel, da so šobe zanič. Čez čas je vedno bolj kadil pa cukal pa sem peljal na bosch servis. EGR ventila se ni nihče dotikal, servise pa delam na 10000km, vsak drug servis pa menjam še filtre(zračni,naftni,...).

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 05, 2014 10:31 pm

Saj EGR ti je pri čipanju menda izklopil?

opelcar
Nov uporabnik

Napisal/-a opelcar Po jan 06, 2014 6:50 pm

V čipiranje se jaz nisem kaj dosti poglabljal, ker sem avtomobil prepustil mojstru. Jaz sem ti rekel, da se EGR ventila ni nihče dotikal ko sem odpravljal napako oz. cukanja. Obnovile so se šobe in menjala cev od interculerja do turbine pa je bila napaka popravljena. Avtomobil se je peljal brez cukanja in kajenja. Tako da EGR ventil ni bil zamašen od saj. Po tem dogudku sem menjal tudi mehanika. Sem se malce zajebal pri nakupu, vendar šola za drugič.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost