@mclane: poraba zadnjega tanka je bila 4.1 l/100km. 1000km sem jih naredil, pa še za nekih 40 kilometrov je ostal. Vozil sem se pa večinoma po omejitvah in po pameti, redko kdaj sem prehiteval. Tu pa tam se malo pospeševal, v veliki večini pa normalna vožnja. Nisem pa niti enkrat uporabil start stop sistema, tako da nekaj rezerve še verjetno je, saj se po minuti stanja v prostem teku dvigne že za 1 dcl povprečna poraba.
Z avtom sem zadovoljen, edino kar me moti je naslonjalo za roko(previsoko mi je)-kot da za pingvine delajo avto in pa desna sprednja vrata je treba našpanat saj občasno poka v njih in vibrira ko so kakšne grbine. Ostalo je vse ok in sem zadovoljen.
Naslonjalo za roko če se v 1 letu ne bom navadil ga bom pa vn dal in bom dal tako kot ima trendline tisto plastiko notr. Isti problem ima kolega ki ima G7 GTD-ja, ki je še višji od mene. Ko bi vsaj prestavna ročica bila višje če so že tišali to visoko naslonjalo notr. Audi A3 ima to veliko bolje narejeno. Golf ni Audi, saj vem.
Moram se še navadit da traja nekje 30 minut da se segreje dizelski motor na delovno temperaturo(tudi ko je zunaj 15 stopinj). Koliko bo šele rabil pozimi...
Sem poslal povpraševanje za lita platišča 3 avtohišam, koliko jih je odgovorilo v enem tednu? Ena sama. Očitno jih denar tišči pa nimajo časa. Ko pa kličem po telefonu pa kot da bi v otroški vrtec klical, mu povem model in vse podatke pa jih ne najde, kupil bi pa originalna serijska platišča. Če ne doživiš ne verjameš. V tujini sem jih kupil pri nas pa naj sanjajo še naprej. Verjetno imajo gnečo tako da se jim ne bo nikjer poznalo.