emozul je napisal/-a:Avto, je STRUPEN, ni kaj.
Me pa zanima zakaj toliko denarja zmetat v njega? Ker verjetno to ni poceni, in bi glede na vloženo, bi lahko kupil še kakšno klaso boljši avto?
Ne me narobe razumet, samo naglas razmišljam.
Hvala ampak veš še nisem toliko denarja "zmetal" vanj - največji stroški dosedaj so bili redni stroški kot bi jih imel na vsakem avtu tega ranga (ali celo večji), da se avto lahko vozi po cesti. Lahko na grobo povzamem koliko sem imel dodatnih in koliko rednih izdatkov:
Redni stroški:
- Popravilo osvetlitve sovoznikovih vrat (3€)
- Ohišje bočnega smernika (levi in desni) (24€)
- Menjava desnega AUX hladilnika za vodo (avto ima vsega skupaj 7 hadilnikov) (280€)
- Gume (1200€)
- Velik servis pri pooblaščencu (menjava olja - lastno olje, vsi filtri, diagnoze, tekočina za zavore in sklopko, analiza in polnjenje klime) (360€)
- Lastno olje na velikem servisu (96€)
- Dolito olje med servisnimi intervali (3l v ~9000km) (27€)
- Spiranje servo črpalke in menjava olja (32€)
- Čiščenje ogljika (čistilni material) (40€)
- Svečk 8kom. (64€)
- Posoda za vodo (16€)
- Registracija, zavarovanje in cestnina (2800€)
Dodatni:
- Reg. tablica (120€)
- LED conversion - znotraj zunaj & CC mod - odstranjeni oranžni smerniki (100€)
- Tow hook & nalepka na zunanjih ogledalih & obnova nalepk na zavornih čeljustih (70€)
- Bluetooth, mp3, usb, iPod vmesnik za Audi RNS-E navi (120€)
- Schroth 4 točkovni pas, čelada, gasilni aparat in lomilec stekel/rezalnik pasov (300€)
- Predelava downpipov v piggie downpipe in popravilo predhodno nameščenega Milltek cat-back izpušnega sistema (200€)
- JHM short shifter in težka prestavna ročica (620€)
- Platišča (1800€)
- Set distančnikov H&R 3mm in vijakov za 4 kolesa (100€)
Pri dodatnih stroških sta največja shifter in drug set platišč kar pa se oboje lahko brez večjih težav odmontira in proda naprej. Shifter je bil drag, ker je uvožen iz US in poštnina + carina naredita svoje... Torej, ko to zajameš sem vbistvu dodatnega v avto vloži dosedaj 3.400€ in za ta denar nebi dobil nič kaj boljšega kot pa to kaj imam.
Kriteriji ob iskanju so bili (nisem iskal specifično Audija):
- Bencin
- 400hp+
- 2006+
- ~20k€
In dejansko v teh kriterijih se ne znajde kaj dosti druga kot pa ta RS in mogoče kak M3 z jebeno visokimi km. V tujini je drugače ampak na uvoz lahko pozabiš, ker boš plačal 44% davka pri uvozu in si takoj nad 30k€... Več nisem imel namena dajat za avto, ker se kot 25 letnik ne mislim za naslednji 10 let zakreditirat za avto, raje sem tega takoj plačal in odpeljal. Moram pred tem še par drugih stvari uredit in ko bo zneslo za več, takrat si bom privoščil.
Aleennn je napisal/-a:Zakaj? Ker je to svojevrsten uzitek.

Točno to + tega avta nebom več prodal, ker ne vidim razloga zakaj in po drugi, ker tega več ne delajo (tudi več nebodo).
Če bom naredil še kak project car (npr. drift) bom na tega zašvasal vlečno kljuko za prikolico - vsekakor pa bo ostal za daily, ne glede na to kaj bo v garaži (4 vrata in prtlažnik)
Falco_ je napisal/-a:20.9. se vidimo v SG na dragu?

da končno vidim tega lepotca v živo

Sem planiral, me daje firbec in sem vedno želel sprobat pravi drag event. Ampak žal moram na Nizozemsko v pisarne na sestanke in izobraževanje. Ima još vremena.