swifty je napisal/-a:Toni-saxo je napisal/-a:nazalost jih nism od nikjer prvleku. CALIBRA Turbo jih je kazala tolko sory ce ne vrjames tvoj p...
A mi pošlješ mal lepše slikce 17colk da vidm kako pridejo do izraza na tok mejhnem avtu![]()
![]()
17col ROX
Toni-saxo je napisal/-a:Pugi je napisal/-a:uuuuu, da še jes neki napišem...
Zanč sm vozu C2 1.1 60KM, tako mašinco kot maš ti.... Ja, je kr problem zakopat v prvi z zimskimi gumami, v drugi pa ne več spljoh... Pri tem da so gume 175...
Končna hitrost dotičnega malega avta z 1.4 motorjem je 169km/h.
Ok, saxo je manjšiampak nekej ti povem...
Jh tkole je. 209km na uro ima praviš.
Lej tole so specifikacije tvojega motorja ane:
Število vrat 3V
Gorivo Eurosuper 95/98
Povprečna poraba (l/100 km) 6,2
Število prestav 5
Največja moč (kw pri vrt/min) 44kW pri 5500
Prostornina (cm3) 1124
Največja hitrost (km/h) 158
Pospešek od 0 do 100 km/h (s) 15,5
To pomeni, da imaš največjo hitrost 158 pri 5500 obratih... Če gre peta prestava v prostem teku - se pravi cca 900rpm - cca50kmh (km gor ali dol sploh ni važno)
se pravi, da v 4600 obratih pridobi 110km/h. Da bi dobil še dodatnih 50km/h, bi rabil torej od oka cca 2100+ obratov.
To pomeni, da je tvoja hitrost dosežena pri najmanj 7600rpm... Lepo se sliši, ampak samo za vti mašine... Ta motor mislim, da ima blokado na 6400rpm in če so ti jo odstranili se motor zavrti maximalno do 7000, potem pa krivulja že tako pade, da je nemogoče sploh imeti motor tako visoko...
Sploh nimam nič proti tebi, samo pomisli malo na tiste, ki se matrajo, da bi iz 2.0 motorjev dobili končno hitrost 210... In to na 15col platiščih z 195 gumami...
Če mene prašaš je tvoja končna hitrost s športnim filtrom in brez dodatnih predelav na 17 col nekje max 165 do 170km/h, pospešek tvojega avta pa niti slučajno ne pade pod 14 sekund. Veš te meritve ko jih proizvajalec navede so precej natančne in taka odstopanja ne pridejo v poštev.. Zakaj bi sicer potem sploh vgrajevali 1.4 in 1.6 motorje... 1.6 ima skoraj šeenkrat več konjev kot tvoj, pa je končna hitrost še vedno tam okol 200... A veš kaj bi blo, če bi mel moj peugeot 200KM?
kar se tice porabe bi blo fajn.Sam je se zdalec od tega krepko cez 8 lit/100 kuri tole
xandrej je napisal/-a:Kot veste je bil Toni lani na Tuning srečanju v Grosuplju tam ste mogoče lahko opazili 2 Xatie, 2 saxoja in Zx-a 16V in kolega Toni in kolega Miha oba s saxoji sta se peljala proti domu po avtocesti in miha s Saxo VTS se je peljal 190 in mu je bil Toni z 1.1 za njim tak da 190 mu 100% leti sedaj 3 pa menda ne bodo lagali in ker jaz Tonija osebno poznam si dam j***a kromirat če mu avto sedaj ne leti vsaj 200 če še ne več...
Drugače Toni az sem ga že vdev v fazi predelave in kaj sinaredil iz tega avta je prava umetnost tako kot v denarnici kot v realnosti vsaka ti čast jaz bi mogoče kaj drugače naredil ampak ti delaš in to je tvoj okus in lepo je porihtan... Andrej
Toni-saxo je napisal/-a:2Fast&2Furious je napisal/-a:Tomi-saxo si mogoče razmišljal da bi ogledala pobarva na črno (tako kot odbijače)![]()
drugače pa hud saxo ... le tako naprej
![]()
![]()
![]()
Glih prej so bila ogledala crna, pa so mi usi svetoval da jih naj postriham, tko da sm jih.Lej to je sam stvar posameznika in njegovega okusa.
maky je napisal/-a:na željo ustvarjalca teme je bilo izbrisanih in popravljenih je bilo okoli 30 objav ki se niso nanašale na naslov teme.vmes se je ponesreči znašela objva pugija kjer je navedel specifikacije motorja.
hvala za razumevanje in v bodoče se držite teme!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov