Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Sr jan 28, 2009 9:05 pm

Sem precej na cesti ja, ravno zato sem skepticen. Tule nas konec pa je relativno moker (zaprt s hribi). Se tuhtam no, Goodyearka me res mika, ampak jo bom imel vsega skupaj najbrz eno samo sezono...

/me še tuhta :P

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr jan 28, 2009 9:10 pm

jaz sem v isti dilemi. zero nero sem spalu v 17000km na 130hp. zdj ko je 160+ bo šla še prej, tako da ne vem. al se bom odloču za fuldo al pa za falken, odvisna kaj bo cenej. ni mi glih vsako sezone nove gume za kupovat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 28, 2009 9:11 pm

js mam manj konjev k ti pa tud menjam gume vsako sezono, ne bit še eden izmed tistih, ki kupijo nek hud avto, potem pa šparajo na gumah.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr jan 28, 2009 9:23 pm

js rad včasih mal bolj prtisnem na gas, še posebno zdaj ko mam skor 200hp, zato ne bom šparal na gumah in bremzah, ker to sta edini stvari ki mi lahko rešita življenje, raje dam kakšno colo manj pa tiste bolj kvalitetne (gume).

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 28, 2009 9:26 pm

pskoda je napisal/-a:js rad včasih mal bolj prtisnem na gas, še posebno zdaj ko mam skor 200hp, zato ne bom šparal na gumah in bremzah, ker to sta edini stvari ki mi lahko rešita življenje, raje dam kakšno colo manj pa tiste bolj kvalitetne (gume).

Podpis pod tole.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 28, 2009 9:35 pm

probaj hankook v12 evo, na testih so bile zelo zelo pri vrhu..ali vredestein ultrac sessanta, nove so toyo proxes 4..

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Sr jan 28, 2009 9:43 pm

pskoda je napisal/-a:js rad včasih mal bolj prtisnem na gas, še posebno zdaj ko mam skor 200hp, zato ne bom šparal na gumah in bremzah, ker to sta edini stvari ki mi lahko rešita življenje, raje dam kakšno colo manj pa tiste bolj kvalitetne (gume).

edina stvar, ki ti lahko reši življenje si ti in tvoja preudarnost, če u glavi nimaš nič, ti še gume in bremze za 5k€ nebojo pomagale, drugače se pa strinjam, da na gumah se ne špara...

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Sr jan 28, 2009 10:28 pm

Jutri poklicem v BARTOG za Uniroyalke in CIMa za Sessanto (ceprav ni navedene moje dimenzije). Morda se to - kdo pri nas je zastopnik za Toyo in kdo za Hankook? Hvala vsem!

LpF

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr jan 28, 2009 10:30 pm

Jaz vam povem samo eno, dvomim da se kateri od vas, ki trdite da raje dražje gume kupit, sploh upa preizkušat mejo zdrsa falkence na suhem in mokrem.
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr jan 28, 2009 10:32 pm

gofra je napisal/-a:Jutri poklicem v BARTOG za Uniroyalke in CIMa za Sessanto (ceprav ni navedene moje dimenzije). Morda se to - kdo pri nas je zastopnik za Toyo in kdo za Hankook? Hvala vsem!

LpF

Za Toyo mislim da je Špan, Hankook pa ne vem, Rainsport 2 215/35/18 na
gume-direkt je 173eur, kar draga
Zadnjič spremenil pskoda, dne Sr jan 28, 2009 10:49 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr jan 28, 2009 10:39 pm

snikerson je napisal/-a:

edina stvar, ki ti lahko reši življenje si ti in tvoja preudarnost, če u glavi nimaš nič, ti še gume in bremze za 5k€ nebojo pomagale, drugače se pa strinjam, da na gumah se ne špara...

Vsaka stvar ima meje tudi formula 1, nikol nisem reku da zdaj ko mam bolše gume sem pa bog in batina, je pa ogromna razlika.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr jan 28, 2009 11:51 pm

stench je napisal/-a:Jaz vam povem samo eno, dvomim da se kateri od vas, ki trdite da raje dražje gume kupit, sploh upa preizkušat mejo zdrsa falkence na suhem in mokrem.

Govor zase, tudi kontrolirano lahko bp sprobaš grip oz kje zdrsne guma. Samo pogoji in cesta mora bit prava.

Pa glede obrabe in vsega, če si hitr na cest (kokr kol) še ne pomen da more tut material hitr it. Večja umetnost je vozt hitro z glavo, da bodo tut gume dobre za 20.000km.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Če jan 29, 2009 12:17 am

stench je napisal/-a:Jaz vam povem samo eno, dvomim da se kateri od vas, ki trdite da raje dražje gume kupit, sploh upa preizkušat mejo zdrsa falkence na suhem in mokrem.

Jst se z mojim novimi sava s3 215 16" dostkrat po meji zdrsa peljem ;) Včerj zvečer sem šel domov iz lj in sem se skos 120-130 peljal (sneg na cesti). Ko menjaš pas, se dobro čuti kako avto "plava". Ja, sneg je popolnoma neki drugega kot suha cesta.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Če jan 29, 2009 12:57 am

Ok fantje, ce ima se kdo kak komentar o konkretnih pnevmatikah primernih za moj avto, z besedo na dan, bom hvalezen - sicer smo pa zabredli ze globoko v offtopic.

@ jack86: no comment

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Če jan 29, 2009 2:05 am

Jack ti si heroj, ne veš da ogrožaš sebe in ostale udeležence v prometu,se ne čudim zakaj je toliko......
CARPE IMPREZAM

žabar
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a žabar Če jan 29, 2009 10:29 am

Heh to se strinjam. "Testirat" na zlizanih kroznih v raznih nakupovalnih centrih ni glih testiranje... tud ne voznja 130 po zasnezenih cestah.
Na lep soncen dan pejte na neobljudeno medkrajevno cesto pa testirite meje gume pri zavijanju, bremzanju ( na ravnem, v ovinke ) pospesvanju etc etc.

Potem pa se v enem mocnejsem nalivu enako.

Ko boste lahko recete da ste testirali gume ...no .... po mojem mnenju. Jst sem jih mel 1 sezono ( 25km ) in ce kej ne delam je to da sparam avto. Vozil sem jih v vseh razmerah razen v snegu in glih zarad tega rabim kaksen oprijemljiv podatek ki bi me prepricu da obstajajo gume ki so vsaj 20% boljse a da niso 70% drazje.

Tud jst bi razmislu o nakupu drugih ampak prjatu je mel, al pa reku, al pa kar kol druzga ne morm upostevat kot informacije ki bi vplivale na moje odlocanje. Ce so pa res v srednjem razredu jih pa tud jst nebi vec mel. Sam dokazte mi ta srednji razred.

Full hvala :D

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Če jan 29, 2009 10:58 am

zanimiva debata čeprav neprimerna tema, jaz mam yokohama parada spec-2 in po mokrem in po suhem in sm zaenkrat ful zadovoljen, imam 14kkm narejenih pa je še kr dost profila ;) pa še zanimiv izgled ma :)

http://www.yokohamatire.com/tires/parada_spec2.aspx

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Če jan 29, 2009 11:43 am

Thnx Hamzo - kje si jih pa vzel + cena?

LpF

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Če jan 29, 2009 12:17 pm

gofra je napisal/-a:Thnx Hamzo - kje si jih pa vzel + cena?

LpF

te gume so že ble na avtu ko sm ga kupil, drugače lani so ble okol 230€, zdj pa jih na gumedirekt prodajajo okol 140€ :D

aja moram ti povedat da mam tut čez zimo te gume in tut po snegu gre kot tank :D
tko da sm letos usaj 500 € prišparu da nism kupu zimsih gum :lol:

jz verjetn neb nikol kupu yokohama ker sm mel pireli in GY (sm bil zadovoljen) sam zanekrat ni take posebne gume da bi me prepričala kot me je ta yokohama + niti draga ni :D

letos bom mogu menjat gume in odločam se med temi:
Falken Azenis Sport, Falken FK451
Yokohama spec-2, Yokohama avs es100

sam kokr sm bral in še vedno berem da falken guma se hitro obrabi...kot druge gume, tko da mogoče tut kaka fulda al pa toyo tko za spremembo drugače pa yokohama 99%

nevm tko jz gledam :)

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Če jan 29, 2009 12:43 pm

Bolj ko tuhtam bolj ugotavljam, da je vse odvisno od stila voznje (me= genij :lol: ).

Mnenja so si enostavno prevec nasprotujoca.

FK452 je bistveno bolje ocenjena guma od komplet Yokohamine ponudbe. In ravno Yokohama naj bi veljale za zelo mehke medtem ko Falkence uporabniki v glavnem hvalijo, da zdrzijo bistveno dlje (model 452) kot ostale.

Komentar enega od uporabnikov modela Yokohama S-drive:

"I replaced the Falken 452 with the much hyped Yokohama S-drives. This turn out to be a big mistake I ever made on this car! Although the S-drive feel comfortable and fairly quiet, it simply cannot match the Falken in terms of wet grip power and agility..."

Hankook Evo Ventus 12 je relativno ugodna - vendar spet, graje gredo trajnosti...
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov