Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide To apr 27, 2010 6:17 pm

Jaz imam pač dobre izkušnje s temi gumami, pa še poceni so :) Če bi imel hiter avto bi pač kupil boljše. Če pa mislite razpravljati sedaj o Toyo gumah pa odprite novo temo, da ne bomo tukaj smetili :)

Pa hvala za pohvale, v maju pridejo še nova vrata in ostalo kar mu še manjka. Gre po korakih, ker nimam ravno 2k€+ plače :D

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To apr 27, 2010 6:29 pm

Se opravičujem exide, če smetim temo

Drugače pa kar tako naprej :D

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 To apr 27, 2010 7:46 pm

Tudi ta mašinca kar lepo gre (75 kW). Po števcu več kot 180, v resnici okoli 160, pa še glasen ni za ta leta. Se prav rad tu in tam zapeljem, ko pridem domov na obisk. Aja pa še bolj udoben je od moje KIE in to kljub letom (od fotra je letos star 24 let).
Nikoli ni prepozno.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To apr 27, 2010 8:18 pm

pskoda je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:
Matey_ je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:toyo so smeti gume. moreš jih napumpat malo bolj zato ker ima robove zelo mehke. poleg tega ne držijo ne na mokrem ne na suhem.

Ma kaj to govoriš iz lastnih izkušenj ??
Sicer z omenjenimi pnevmatikami osebnih izkušenj nimam ... ampak večino testov, ki sem jih prebral pravi, da so te pnevmatike dokaj solidne ... ne seveda zdaj ranga Potenze, Pilot Sport ali Sport Concact itd. ... ampak na normalno/dinamično vožnjo naj bi ble čist uredi ...

Oprosti za OFF

LP
Matej

toyo t1r so zelo dobre gume, v nekaterih pogledih celo bolse od zgoraj omenjenih...

Toyo so zanič gume, razen če jih nisi imel ali ne veš kaj so dobre gume

Imaš prav, živel sem v zmoti, zato te vabim, da se enkrat dobimo, da mi razložiš kaj so dobre gume, kako že s pogledom to oceniš.

Sse opravičujem za off.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Sr apr 28, 2010 5:50 pm

Tako :D V živo izgleda res dobro, razmišljam edino o srebrnih pokrovčkih na sredini, če bi mogoče bolj pasalo kot črnij. Čoha nikjer po blatnikih, sprobal vse živo. je tako kot mora biti, mogoče bi moral biti še malo nižji, ampak potem bi spet čohalo po blantikih :lol:
Rob bo treba še malo psolirati, sem naročil že eno baje hudo pasto, sedaj je bilo samo s purolom polirano :)
Priponke
felga6.jpg
še je malo rezerve :D
felga5.jpg
felga4.jpg

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Napisal/-a maius28 Sr apr 28, 2010 7:39 pm

Ne spuščaj več, saj voziš MB in ne Hondo. Tako je dovolj, pa še hrbet bo vesel. Sem ti rekel, da bo vse ok. Čakam next update.

LP
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Sr apr 28, 2010 7:45 pm

Saj ne bom spuščal, že tako je nizek, da se komaj notri vsedem takrat ko me hrbet boli :lol:

Naslednji update pa v maju, čakam plačo :evil: Vrata sicer že imam, samo še barvati jih treba, to bom pa prepustil ličarju, ker mi je že ostalo res dobro in poceni pobarval :)
Načrtom se je pa pridružila še menjava sklopke. Ge proti koncu, pa jo bom menjal preden odpove :)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr apr 28, 2010 7:47 pm

MRV je napisal/-a:toyo so smeti gume. moreš jih napumpat malo bolj zato ker ima robove zelo mehke. poleg tega ne držijo ne na mokrem ne na suhem.
Ne vem od kje tebi ta info. jaz sem jih imel na prejšnjem avtomobilu v dimenziji 205/45 R16 in avtomobil pod nobenim pogojem ni spustil ... dež - fantastična, suha cesta - fantastična ... kar si imel za povedat za robove jo je pa res malo prej pobiralo a v okoliščinah, ki jih je doživljala to sploh ni čudno - mehka guma pač !
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Napisal/-a maius28 Sr apr 28, 2010 7:50 pm

Pa še to naredi, če boš lahko: zategni kardan (pred menjavo sklopke) in menjaj olje v menjalniku (oziroma dolij), ter za mirno vožnjo menjaj gumice na prednjih stabilizatorjih (poceni so, pa boš videl, kako se bo poznalo, razen, če si jih že menjal). Sedaj ko si ga spustil, bi bilo to zelo priporočljivo. Seveda le predlog, glede na izkušnje.

LP
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Sr apr 28, 2010 8:15 pm

Kardan se bo zategnil, prej se bo še menjal zglob kardana. Spuščen je že kar ene 2 leti, gumice pridejo nove, oljev menjalniku se bo menjalo, ležaji amortizerjev, gumijaste cevke pri zavorah pa čeljusti se bodo razstavile in spucale. Je še kar nekaj takih malenkosti. Vse se bo preverilo in menjalo če bo treba :)

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo Če apr 29, 2010 7:43 am

kaj mislis pod besedo da se bo zategnil kardan?
Prvi slovenski Mercedes-Benz portal http://www.mb-slovenija.com

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če apr 29, 2010 7:54 pm

Mad je napisal/-a:

Ne vem od kje tebi ta info. jaz sem jih imel na prejšnjem avtomobilu v dimenziji 205/45 R16 in avtomobil pod nobenim pogojem ni spustil ... dež - fantastična, suha cesta - fantastična ... kar si imel za povedat za robove jo je pa res malo prej pobiralo a v okoliščinah, ki jih je doživljala to sploh ni čudno - mehka guma pač !

max in ostali. t1r gume imam trenutno montirane za summer setup. za njih sem se odločil ker je cena relativno ugodna ter ostali so tudi rekli da ni slaba guma. ok, sm reku in jo kupil da vidim če so za kaj. že po parih 100km sem videl da robe je' nenormalno saj robovi NISO ojačani. posledica tega je da jih moram pumpat na 2.6 - 2.7. da pa bi jih imel na standardnih 2.3-2.4 pa lahko mirno rečem da bi mi jedlo napise.pač, to je odvisno od gume do gume.
nekateri ste rekli da meca ni za divjat. se strinjam. problem nastane ker ta guma je za pop*** mehka, kot je reku max. za vsak dan in normalno vožnjo je premehka, za divjat pa smeti.
max ti praviš da po dežju je držala. katera guma na "jelko" po dežju drži? nobena!razen kaka top of the rang.
ko greš divjat po suhem pa ti daje občutek da že ves cajt drsi, ko pa spusti se pa j***. meni je spustila pri 140 v ovinku. juhu :/
problem nastane ker vsak ima svoj občutek kaj drži in kaj ne. mislite da divjate, a v resnici se vozite kot nekateri vsak dan.
če nimaš dnarja za boljšo gumo je tudi ta dobra. če pa mislite delat kaj več pa raje zberte malo več € in kupite nekaj kar že po imenu zveni dobro.

toliko o toyo.

kr naprej z debato o meci ;)

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide To maj 18, 2010 7:29 pm

Ena slikca kar tako :D Drugače se pa dela na avtu nadaljujejo. Prejšni teden je bil menjan srednji lonec, po menjavi pa kliče tudi zadnji. Ta teden enkrat grem še po barvo in lak za nove vrata, potem bo pa že več ali manj končan.

Mogoče kdo ve kje se da kupiti tiste plastike za na okna, da ti ne piha ko okno malo odpreš? Ker imam samo eno :x Pa če kdo ve, kje prodajajo veliko različnih čepov za pritrjevanje letvic, ker zaenkrat še nisem našel pravih :o
Priponke
meca.jpg
ena poletna :)

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Po maj 24, 2010 9:20 pm

Čez vikend sem imel preveč časa in sem z avta odstranil vlečno kljuko, zaflikal luknjo od kljuke v odbijaču in ga namontiral na nove nosilce :D Motilo me je, da sredi odbijača gleda ven nastavek za kljuko, itak pa s tem avtom ne nameravam vlečti prikolice :)
Sedaj me pa moti še avspuh, verjetno bom cev odrezal, da bo ravna in dal gor en lep nastavek. Lepše bo kot tole :) Je pa še kar nekaj dela ostalo, ampak en ali dva meseca ne bom delal nič na avtu, ker ne bo časa. Treba prej diplomo narediti. :)
Priponke
2010-05-22 12.16.10.jpg
odmontirano :)
2010-05-22 15.08.19.jpg
odrezana kljuka, zbrušena in na novo zaščitena traverza :D
2010-05-22 16.56.43.jpg
poflikan odbijač :)
2010-05-22 18.48.45.jpg
tudi to plastiko sem zbrusil, globje praske pokital in nanovo pihnil :)
2010-05-23 20.12.54.jpg
in končni izdelek :D

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Če jun 10, 2010 9:14 pm

Bližamo se 300k km :D
Kilometri se kar hitro nabirajo ja :)
Priponke
290k.jpg

Uporabniški avatar
matej_m
Novinec

Napisal/-a matej_m Če jun 10, 2010 9:42 pm

MRV je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

max in ostali. t1r gume imam trenutno montirane za summer setup. za njih sem se odločil ker je cena relativno ugodna ter ostali so tudi rekli da ni slaba guma. ok, sm reku in jo kupil da vidim če so za kaj. že po parih 100km sem videl da robe je' nenormalno saj robovi NISO ojačani. posledica tega je da jih moram pumpat na 2.6 - 2.7. da pa bi jih imel na standardnih 2.3-2.4 pa lahko mirno rečem da bi mi jedlo napise.pač, to je odvisno od gume do gume.
nekateri ste rekli da meca ni za divjat. se strinjam. problem nastane ker ta guma je za pop*** mehka, kot je reku max. za vsak dan in normalno vožnjo je premehka, za divjat pa smeti.
max ti praviš da po dežju je držala. katera guma na "jelko" po dežju drži? nobena!razen kaka top of the rang.
ko greš divjat po suhem pa ti daje občutek da že ves cajt drsi, ko pa spusti se pa j***. meni je spustila pri 140 v ovinku. juhu :/
problem nastane ker vsak ima svoj občutek kaj drži in kaj ne. mislite da divjate, a v resnici se vozite kot nekateri vsak dan.
če nimaš dnarja za boljšo gumo je tudi ta dobra. če pa mislite delat kaj več pa raje zberte malo več € in kupite nekaj kar že po imenu zveni dobro.

toliko o toyo.

kr naprej z debato o meci ;)

se strinjam!

lep MB!
Zadnjič spremenil matej_m, dne Če jun 10, 2010 9:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Če jun 10, 2010 9:43 pm

pridn si poba s temi kilometri...tko nekak kt jst :D

drgač pa zanimiv vozek, feltne mu lepo sedejo! mafijski voz 8) :-P

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Če jun 10, 2010 9:49 pm

Ker sem tako priden, bi lahko spustili ceno bencina :lol: Do 150 na dan jih naredim ja :) Za tako star avto se vredu drži :D

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Če jun 10, 2010 10:01 pm

hehe bi blo fajn ja...:D

no jst mam pa od 100-150km na dan! zdele sm računu da sm naredu v 3mescih dobrih 11.000km! :D

glede na to da ga rihtaš pa lepo vzdržuješ, ni čudno da dela tko kt more :D
Zadnjič spremenil Kegl, dne Če jun 10, 2010 10:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Če jun 10, 2010 10:04 pm

Nekako tako kot jaz :) Pa saj avto je zato, da se vozi :D
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov