Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved To feb 09, 2010 7:42 pm

pskoda je napisal/-a:Kolikor sem jaz zasledil, nekatere lagune in volvoti nimajo leče, pa imajo original xenon, kako imajo potem oni rešeno

:roll: :roll: :roll:

Tovarna že izračuna prave parametre, da je v skladu z zakonom. Se ti ne zdi?

Nazaj na temo: Zelo lep polo. Xenon pa kar furaj dokler ne boš plačal. In privoščim ti! Če bi imel kako staro lado nivo z bullbarom, verjemi, da bi kar "pospravil" takšne reflektoraše s ceste.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To feb 09, 2010 7:58 pm

Vseved je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Kolikor sem jaz zasledil, nekatere lagune in volvoti nimajo leče, pa imajo original xenon, kako imajo potem oni rešeno

:roll: :roll: :roll:

Tovarna že izračuna prave parametre, da je v skladu z zakonom. Se ti ne zdi?

Nazaj na temo: Zelo lep polo. Xenon pa kar furaj dokler ne boš plačal. In privoščim ti! Če bi imel kako staro lado nivo z bullbarom, verjemi, da bi kar "pospravil" takšne reflektoraše s ceste.

Oprost ker sem vprašal, ker me je zanimalo kaj boš napisal.
Moje osebne iskušnje, kar sem jih doživel po cesti z temi kiti, sem v večnini primerih zasledil, da se pri starejših avtomobilih full moteče (recimo audi), pri novejših pa sploh ne, zdaj ne vem ali imajo novejši avtomobili boljše luči (bolj usmirjene žarke) ali imajo nastavljene na pravilno višino da te ne moti

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To feb 09, 2010 8:07 pm

pa dobro :roll: ...kaj ste 100 let za medvedom :?: :?: :?: pa tupimo že ne vem koliko časa, da obstajajo žarnice (xsenon) za luč z lečo in luč s parabolo.....in če je prava zarnica v luči, ter nastavljeno tako kot mora bit, ne moti nič :!:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To feb 09, 2010 8:15 pm

sašo5 je napisal/-a:

pa dobro :roll: ...kaj ste 100 let za medvedom :?: :?: :?: pa tupimo že ne vem koliko časa, da obstajajo žarnice (xsenon) za luč z lečo in luč s parabolo.....in če je prava zarnica v luči, ter nastavljeno tako kot mora bit, ne moti nič :!:

E to sem hotel slišat, zdaj me pa zanima zakaj bi moral iz polota vn vrčt kit, saj samo žarnico zamenja in nastavi višino in ima rešen problem, spet drugod sem bral da žarnica ima lahko 2x R pa nič ne pomaga?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To feb 09, 2010 8:22 pm

pskoda je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

E to sem hotel slišat, zdaj me pa zanima zakaj bi moral iz polota vn vrčt kit, saj samo žarnico zamenja in nastavi višino in ima rešen problem, spet drugod sem bral da žarnica ima lahko 2x R pa nič ne pomaga?

"bleki" ima pravo žarnico(vsaj v prejšnjem polotu jih je imel) - problem pa ni rešen, ker nima avtomatskega uravnavanja višine snopa in pranja (oboje je itak bolj ko ne brezveze) zato se ponavljam :arrow: prava žarnica(več kot 4300 nikakor- tu "bleki" pretirava) in prava nastavitev višine snopa kratkih luči, ne more in ne sme motit nikogar

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To feb 09, 2010 8:56 pm

Ga še nisem videl heroja ki bi imel kitajski xenon v navadni luči in z R oznako pa da ne bi svetilo vse naokoli.Tist mal zaslonke ki je narisane na R žarnici ne pomaga prav dost.Ima jih tudi kolega v AR 156 z R oznako in pravilno naštelane in mu sveti na vse strani oz pri nas imamo garažne koridorje in ko se pelje po njem je na stropu skoraj tok osvetljeno kot po tleh,pri meni ki imam lečo na stropu ni nič,ravno tako ni nič pri original xenonu z parabolo (laguna, MB E,Volvo...)

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Sr feb 10, 2010 3:56 pm

Kaj če bi odprli novo temo o piiiip žarnicah, pa nehali že enkrat smetit, kak morajo luči bit, pa kak mora žarnica zgledat, pa kaj mora na njej pisat, pa kok mora meti razmaka med navojih, pa koliko cinka mora bt noter, pa kak dovga žička more bit pa lalalalalalalala. Odprite novo temo, ipište tam doktorat pa ga nesite v podjetje, kjer izdelujejo žarnice. Mater ste tut no. 2 al 3 strani že sam o žarnicah.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr feb 10, 2010 4:39 pm

sašo5 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

"bleki" ima pravo žarnico(vsaj v prejšnjem polotu jih je imel) - problem pa ni rešen, ker nima avtomatskega uravnavanja višine snopa in pranja (oboje je itak bolj ko ne brezveze) zato se ponavljam :arrow: prava žarnica(več kot 4300 nikakor- tu "bleki" pretirava) in prava nastavitev višine snopa kratkih luči, ne more in ne sme motit nikogar

Kako dolgo že tupimo da to ne drži. Žarnica z R oznako v paraboli za halognesko žarnico pomeni, da si drek počil za ušesa. Avti z orgirnal xenonom brez leče imajo DRUGAČNO parabolo in seveda žarnice z oznako R in šele takrat ne bleščijo.

Avtomatsko nastavljanej nima tu neke velike veze, saj dela pač to kar ti lahko delaš ročno iz kabine. Orginal xenoni imajo avtomatsko predvsem zato, ker če xenon sveti previsoko to moti precej bolj kot če previsoko sveti halogen, pa še natančnost je boljša, saj inšturment bolje določi kako visoko smejo žarnice svetit kot ti to opaziš iz kabine tako "od oka".

In xenon kit v navadnih paraboloh ne moreš nikakor nastavit da ne bo bleščal, tudi če ga nastaviš na najnižjo pozicijo, ker snop svetlobe ni odrezan.

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Sr feb 10, 2010 7:39 pm

lizard je napisal/-a:Kako dolgo že tupimo da to ne drži. Žarnica z R oznako v paraboli za halognesko žarnico pomeni, da si drek počil za ušesa. Avti z orgirnal xenonom brez leče imajo DRUGAČNO parabolo in seveda žarnice z oznako R in šele takrat ne bleščijo.

Avtomatsko nastavljanej nima tu neke velike veze, saj dela pač to kar ti lahko delaš ročno iz kabine. Orginal xenoni imajo avtomatsko predvsem zato, ker če xenon sveti previsoko to moti precej bolj kot če previsoko sveti halogen, pa še natančnost je boljša, saj inšturment bolje določi kako visoko smejo žarnice svetit kot ti to opaziš iz kabine tako "od oka".

In xenon kit v navadnih paraboloh ne moreš nikakor nastavit da ne bo bleščal, tudi če ga nastaviš na najnižjo pozicijo, ker snop svetlobe ni odrezan.

Lizard to se pa ne strinjam s tabo. Jaz imam xenon kit 4300K in imam parabolo, pa mi nikakor ne blešči vse povprek. Imam lep rez svetlobe in nikogar ne motim z bleščanjem xenon kita. Nastavljene imam ravno prav, če pa slučajno opazim da je previsoko jih pa tako ali tako spustim iz kabine avta. Ampak se še ni zgodilo ker imam lepo nastavljene.

LP

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr feb 10, 2010 8:00 pm

PIKSNA007 je napisal/-a:Lizard to se pa ne strinjam s tabo. Jaz imam xenon kit 4300K in imam parabolo, pa mi nikakor ne blešči vse povprek. Imam lep rez svetlobe in nikogar ne motim z bleščanjem xenon kita.

off: Pa ti ves kaj pises? kaksno parabolo le... leco imas, za leco pa imas ovalno parabolo, ki je gladka in nima veze z navadno parabolo (preglej si spisek o xenonskih tehnologijah). Odnehajte pocasi. Vse imate ze napisano in 1000x ponavljati to pomeni, da nekdo nekoga rad zaj....a kar pa se ni zgodilo prvic.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Sr feb 10, 2010 8:35 pm

off: To se pa potem opravičujem. Res sem mislil da je parabola oz. leča. Zamešal sem izraz. Se opravičujem :)

LP

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr feb 10, 2010 8:49 pm

celo stran ste mu naspamali s temi fakin lečami pa žarncami :roll:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr feb 10, 2010 8:57 pm

el_diablo je napisal/-a:celo stran ste mu naspamali s temi fakin lečami pa žarncami :roll:

Pa še deset jih lahko pa še vedno mu nebo jasno da te njegove luči ne svetijo primerno !

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Napisal/-a AVX Če feb 11, 2010 3:14 pm

Ko bote v živo vidli, kak mu svetijo pol pa govorte, kaj bleši kaj ne bleši. Če ste pa občutljivi, kot sladkor na vodi, si pa kupite očale, ki se ob večji svetlobi zatemnijo, tako kot imajo to nekatere stare mame in ateki. Zdej pa nehite že z brezveznim pisanjem, ker ne bo nič od te teme.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Če feb 11, 2010 4:01 pm

taka očala mam jst, in so prav praktična, ne rabiš sončnih :D sam je malo dražja zadeva... mod pa naj pride spucat tole nesnago

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če feb 11, 2010 6:56 pm

AVX je napisal/-a:Ko bote v živo vidli, kak mu svetijo pol pa govorte, kaj bleši kaj ne bleši. Če ste pa občutljivi, kot sladkor na vodi, si pa kupite očale, ki se ob večji svetlobi zatemnijo, tako kot imajo to nekatere stare mame in ateki. Zdej pa nehite že z brezveznim pisanjem, ker ne bo nič od te teme.

Sem jaz videl.. avto je bomba, samo luči pa so proti ostalim avtomobilom 100x bolj moteče, na vse smeri sveti... ;)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če feb 11, 2010 7:57 pm

Zakaj pa hoče vsak imet xenon? Res zaradi varnosti, ali najprej zaradi videza?

:evil:

Uporabniški avatar
DxAxOx
Nov uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a DxAxOx Če feb 11, 2010 8:09 pm

WooW zelo lepi polo :tomidelej: lepo ga čuvaj in tudi js ti želim veliko varnih km ;)

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Napisal/-a AVX Če feb 11, 2010 8:17 pm

NejcZ je napisal/-a:
AVX je napisal/-a:Ko bote v živo vidli, kak mu svetijo pol pa govorte, kaj bleši kaj ne bleši. Če ste pa občutljivi, kot sladkor na vodi, si pa kupite očale, ki se ob večji svetlobi zatemnijo, tako kot imajo to nekatere stare mame in ateki. Zdej pa nehite že z brezveznim pisanjem, ker ne bo nič od te teme.

Sem jaz videl.. avto je bomba, samo luči pa so proti ostalim avtomobilom 100x bolj moteče, na vse smeri sveti... ;)

Kak je kej pol ko se kakir mimo tebe prpela z pozabljenim prižganim bixsenonom. Kljub blendanju da jih naj ugasne.

Ne vem no. Jaz sem se že mimo njega pelu, pa me ni nč motlo. Ne vem no.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če feb 11, 2010 9:57 pm

ko ti bo kkšn s takim xenonom nekaj cajta vozil za ritjo, boš hitr mnenje spremenu.
Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov