Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a _IceMan_ Pe feb 12, 2010 4:06 pm

Danes sem pa že namontiral novo antenco lahk mal poveste kako se vam zdi ;)

Lepa je. Dosti boljše kot krom...

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe feb 12, 2010 6:44 pm

Ka pomaga antena. Kaplja v morje ostalim bedarijam.
Relax take it easY
Slika

.GT.
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a .GT. Pe feb 12, 2010 7:03 pm

na ptuji sem te vido ja
sdted

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe feb 12, 2010 7:18 pm

DxAxOx je napisal/-a:Tudi js sem že bil homol. luči v RTI-ju v Mariboru in tudi sam vem da nisem rabil potrdila o vgradnji :-P

Ocitno si nisi dovolj dobro prebral mojega prejsnjega posta, ker si takoj za tem zacel uprizarjati "zrtev" kako drugi mislijo slabo o vozilu. Popravi tudi tvoje izrazoslovje v postih.

Sedaj pa k zgornjem zelo posplosenemu stavku: Morda poznas razliko styling in tuning? morda poznas razliko styling vgradnje in tuning vgradnje? morda ves, katera je v tem primeru pomembnejsa za izdajo potrdila o strokovni vgradnji in optiki (namrec avto se s sp. vzmetmi obnasa popolnoma drugace). Novinci malce vec poslusnosti.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe feb 12, 2010 9:58 pm

tako kot je povedal MacTron...za podvozje in nasplošno tuning dele boš potreboval vsa potrdila...
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

mucek21
Novinec

Napisal/-a mucek21 Pe feb 12, 2010 11:59 pm

lejte folk, jst sem šou z znižanim avtom , pa sem rabil samo tuv pa optiko pa sem prišel skozi, tako da nevem kako smolo mate da rabte une potrdile, tud za izpuh nisem potreboval pa sem velik že delal okol te homolo!

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So feb 13, 2010 12:29 am

mucek21 je napisal/-a:lejte folk, jst sem šou z znižanim avtom , pa sem rabil samo tuv pa optiko pa sem prišel skozi, tako da nevem kako smolo mate da rabte une potrdile, tud za izpuh nisem potreboval pa sem velik že delal okol te homolo!

Daj no, prosim te !
Očitno si edini ki je naredil homologacijo za fedre in izpuh brez vseh ustreznih papirjev.
Ti pripeljem avto ko bom naslednjič kaj potreboval pa boš še meni peljal ko si ravno tak srečko.

scirocco12
Stalni uporabnik

Napisal/-a scirocco12 So feb 13, 2010 7:30 am

mucek21 je napisal/-a:lejte folk, jst sem šou z znižanim avtom , pa sem rabil samo tuv pa optiko pa sem prišel skozi, tako da nevem kako smolo mate da rabte une potrdile, tud za izpuh nisem potreboval pa sem velik že delal okol te homolo!

Če hočeš narediti homologacijo moraš imeti vse papirje, ki so za to potrebni in vsi vemo kateri so ti.

Očitno imaš dobre veze ali pa se na veliko hecaš, po uradnem postopku to ni možno. :!:

mucek21
Novinec

Napisal/-a mucek21 So feb 13, 2010 9:12 am

B|ind je napisal/-a:

Daj no, prosim te !
Očitno si edini ki je naredil homologacijo za fedre in izpuh brez vseh ustreznih papirjev.
Ti pripeljem avto ko bom naslednjič kaj potreboval pa boš še meni peljal ko si ravno tak srečko.

lej pripel avto, če si pa tok pameten, da misliš da veš vse. lej na pm ti lahko dam cifro pa ti bom pelu avto, sedu boš pored oa bomo videl kako pa kaj glede teh papirjev. zka bi si jst šou neki zmišlevat pa brez veze govort, naredil sem homolo na LPP za fedre in uzpuh brez potrdila o strkovni vgradnji. za spuščenga sem potreboval samo optiko in tuv, izpuh pa samo tuv.

jst nimam nobenih vez ali pa karkoli, šel sem kot vsi drugi na homolo in sem prinesel papirje pa naredil homolo, kak je pa uraden postopek pa nimam pojma, tako da vam še 1x povem, za tisto dvoje in še odbijače(podaljške) nisem imel seboj potrdila za vgradnjo pa sem naredil homolo!

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind So feb 13, 2010 9:45 am

@mucek21
Kot so že pisali, najprej je treba razločit med tuningom in stylingom.
Za izpuh ne potrebuješ potrdila oa strokovni montaži, tako da vrjamem da ga nisi potreboval :D
Za odbijače pravtako ne potrebuješ potrdila o strokovni montaži. Potem pa še tej ubogi fedri, za katere dam roko v ogenj da po uradnem postopku potrebuješ potrdilo o strokovni montaži !
Hočem pa ti dopovedati da če so tebe spustili čez oz. imaš veze to ne pomeni da bodo zdaj vse !
Jaz sem bil na homologaciji in me brez potrdila o strokovni montaži ni spustil čez !

Sicer pa naj te DxAxOx kontaktira pa mu pelji avto na homologacijo. Bo prihranil kakih 80€ za montažo.

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic So feb 13, 2010 10:43 am

naredil homolo na LPP...kateri LPP...ker slisis cuda stvari, o teh homologacijah...

drugace pa je tako zgresen tale nacin homologacije dodatnih stvari na avtu...morali bi se zgledovati po nemskem sistemu, ki se mi zdi veliko bolj dodelan, in enakopraven...prav tako bi morali upostevati, ce je zadeva kao prosta glede montaze, ima razne E, A, B standarde, luci, izpuhi itd...da se te zadeve ne rabijo homologirat, in je dovolj papir od proizvajalca...pa tale zadeva od strokovni vgradnji, ma ljudje bozji...ja, na servisu, so za tuning dele veliko bolj podkovani o vgradnji, kot nekdo ko zivi z tem in bo to zadevo vozo...ker vrjetno ce gre za kasnn bolj enostavno zadevo, bo sam uporebnik premlel zadevo po dolgem in pocez preden se bo lotil nakupa in posledicno samostojne vgradnje...

kar se tice antene, radio ima isti sprejem kot prej, malo dvomim... =)...

zakaj nebi kar 20 dali gor...pol pa so avto samo felne, 16, posledicno 17 max za tale avto...sicer je pa tale avto dokaj tezaven glede stylinga...kolko jih je falilo zadeve... =)...nebos prvi in ne zadnji...spredaj bi moral biti definitivno crni model luci, zadaj pa lexus, zgreseno...

no, me prav zanima nadaljna predelava/dodelava...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 So feb 13, 2010 5:51 pm

am..kdaj pa tole spodaj pride?
Slika :lol:
hec hec :D nisem zasledil oziroma sem mogoče spregledal,je mogoče avto spuščen??
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

sazdovski
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

zivijo

Napisal/-a sazdovski So apr 17, 2010 1:03 am

jst pak hocem uprasat kaj moram naredit ce hocem da dam R15 platisca na mojega megana??? kaj morajo imat platisca ko ih bos kupil? kaksne papirje ali kva...
in kolk se lahko poveca poraba benzina ce dam une 15 col platischa s 195.55 pnevmatike???

se opravicujem zaradi kakrsnekoli napake v pisave ker sem tujec iz makedonije pa sem student ze 5 meseci v sloveniji :)
hvala lepa LP
to pa je moji megan
Priponke
15032010056.jpg
15032010055.jpg
15032010054.jpg
15032010053.jpg
15032010048.jpg
15032010047.jpg
goki

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS So apr 17, 2010 8:29 am

rabis imet TUV papir za feltne, na katerem je napisan tip tvojega vozila-se pravi, da so platisca ustrezna za tvoj avto. ko bos kupvau feltne, poglej papir in preveri, ce na papirju oznake ustrezajo s tistimi na feltnami. se prav ET, J ipd. hkrati moras potem pogledat, katere gume (velikost) ustreza za ta tip platisc za tvoje vozilo (pise na TUV-u).
ko jih bos zmontirau, se peljes na LPP, tam izpolnis prijavo za homologacijo, placal bos cca 60€ (31 € pregled vozila, cca 30 € nov homologacijski kartoncek mislim, da imas se starega).
ko bos homologacijo opravil, dobis v tocno enem tednu kartoncek priporoceno po posti na tvoj dom.
upam, da sem ti kaj pomagal.
Slika

sazdovski
Nov uporabnik

Napisal/-a sazdovski So apr 17, 2010 1:35 pm

BoneS>>>> najlepša hvala za odgovor, še nekaj bom uprašal, kolk se bo spremenila poraba benzina s te 195.55 R15 col...zdle mam R13 165.65
in ali lahko dam 195.55.R15 pnevmatike na vsa R15 col. platišča, ali pa opstaja kakšna razlika med platiščami tko da ne pašejo 195.55.15 (pnevmatike) na vsa 15 col, platišča????
goki

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So apr 17, 2010 1:54 pm

@mucek21;
ko tako lepo nakladaš, sklepam da si naredil tehničnega in ne homologacije, ker učitno nimaš pojma kaj homologacija je in zakaj sploh je ter kako in zakaj.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS So apr 17, 2010 4:01 pm

sazdovski je napisal/-a:BoneS>>>> najlepša hvala za odgovor, še nekaj bom uprašal, kolk se bo spremenila poraba benzina s te 195.55 R15 col...zdle mam R13 165.65
in ali lahko dam 195.55.R15 pnevmatike na vsa R15 col. platišča, ali pa opstaja kakšna razlika med platiščami tko da ne pašejo 195.55.15 (pnevmatike) na vsa 15 col, platišča????

priporocljiva dimenzija za renaulte na 15" platiscih je 195/50 (to sem imel jaz na meganu). druga ne tlacit gor. poraba je bila vecja mogoc za dva deci v primerjavi s 185 pnevmatikami, ki so bile tovarnisko na vozilu ;)
drugace pa se na tvojem poraba ne bo bistveno spremenila.
Slika

sazdovski
Nov uporabnik

Napisal/-a sazdovski To apr 20, 2010 9:34 pm

kaj bi blo boljše: če dam 15 ali 16 col. platišča na megana... prosim za hitre odgovore ker mi se mudi :)
kako sem prej napisal sem tujec iz makedonije in v ta petek grem v makedonijo zaradi tega mudi se mi... upam da ne bom imel kakšne tezave ker nameravam da se peljam brez homologirana platišča, itak v makedoniji nebom imel tezave zaradi homologacijo, upam da me ne bodo zaustavila policajo od ljubljane do slovenske meje :D potem pa nebom imel težave :D

HVALA NA ODGOVORE
goki

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Sr apr 21, 2010 10:11 am

sazdovski je napisal/-a:kaj bi blo boljše: če dam 15 ali 16 col. platišča na megana... prosim za hitre odgovore ker mi se mudi :)
kako sem prej napisal sem tujec iz makedonije in v ta petek grem v makedonijo zaradi tega mudi se mi... upam da ne bom imel kakšne tezave ker nameravam da se peljam brez homologirana platišča, itak v makedoniji nebom imel tezave zaradi homologacijo, upam da me ne bodo zaustavila policajo od ljubljane do slovenske meje :D potem pa nebom imel težave :D

HVALA NA ODGOVORE

ne daji gor 16"! pust lepo 15". ce mislis enkrat it v vecje dimenzije, pol daj 17".
Slika

sazdovski
Nov uporabnik

Napisal/-a sazdovski Sr apr 21, 2010 8:28 pm

jst sm se že odločil, jutr grem uzamet ta platišča, kaj pravite a so vi ušeč :D
in še nekaj nevem če pašejo na mojega megana 4x100 je vredu samo nevem če je vredu tole ET-35
platišča so ET-35.... a gdo ve kakšen je ET- pri mojega megana...?????
Priponke
4_530.jpg
goki
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov