ven0m je napisal/-a:mito155 je napisal/-a:ven0m je napisal/-a:
Da da impedanca zvočnikov sploh ni pomembna. Ne bodi pametn pa idi nekam drugam frulit. Velja?
Offtopic: Če si tako pametn potem pa ti meni povej odgovor na to. imaš 2 ojačevalca. Eden ti da 4x 125wRMS pri 4ih ohmih. Drug ti da 2x900wRMS pri 2eh ohmih. Ti pa imaš 7 zvočnikov. 2 tweeterja 125wRMS pri 4ih ohmih, 2 mid-a s 150 wRMSa pri 4ih ohmih, 2 3sistemca s 150wRMSa pri 4ih ohmih, ter bass z dvojnim navitjem 2x1200wRMS pri 2x2 ohmih. Nagradno vprašanje, kako bi ti to vezal, da bi lahko maksimalno obremenil ojačevalce? Aja in to reši brez, da uporabiš zvočniško impedanco, ker si taki specijalec in impedanca ni pomembna...
Pa ne reči, da to nima ne repa ne glave, ker sem ti podal popolnoma vse podatke ki jih potrebuješ, da to ugotoviš, če si specijalec.
Aja pa mid pa tweater nimata kretnice skupaj, ampak sta oba ločena, vse je samostojno. Na šibkejšem ojačevalcu pa lahko hpf daš od 2,4khz dalje, pač v pomoč samo.
![]()
kako bi zvezal... bolj neumne konfiguracije kot si jo napisal jo nebi šel sestavljat..
3 sistemce bi vrgel v smeti in jih zamenjla recimo za izolacijo.
Ostalo ti pa povem ko pokažeš sistem... ker takih buč že nekaj časa ne...
Eh nima smisla... Sej nevem zakaj sem sploh pričakoval konstruktiven odgovor, ki bi dejansko kaj povedal...
Edit: Dobro sej tak vem približno kak bo odgovor ampak vseeno... Vse podatke, ki jih potrebuješ sem ti navedel, kje je sedaj problem povedat s katerimi zvočniki je potrebna vzporedna bridge vezava s katerimi pa ne. Al je to pri tebi od firme odvisno?
Drugače pa ne mislim e-tiča primerjat, kiri ma več pojma o avtoakustiki tak, da ni potrebno odgovorit, ker si tak največji maher pa vse veš![]()
Ziher tudi to kako vpliva gretje navitja na induktivnost zvočnika ipd... To ziher vse obvladaš, tak, da se nebom nekaj zraven štulo z mojim hobi znanjem
kukr si ti tle pametn bi človk mislu da maš v tem starem avdiju ( k je letnik bul al mn že zgodovinski ) take zvočnike, da podiraš cela mesta