Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Pe jun 25, 2010 9:24 pm

Če bi pečka puščala bi mel v kabini lužo antifriza, dišalo bi po vročem antifriu in motor bi ti zakuhal, ker bi bil ves antifriz v kabini.

To so trije simptomi, ki sem jih imel jaz, ko mi je pečko v obraz razneslo :lol:

Prej bi reko, da se ti je zarosil zaradi velike temperaturne razlike, saj sklepam, da je bilo v avtu še soparno glede na to kakšno vreme je bilo danes in potem se je temperatura v trenutku znižala od zunaj.

Če pa pomislim bolje, pa je bilo tak. (2 pečki sem mel hin btw...) Ta prva je le malo puščala in se je antifriz sprva nabiral samo v tistem križišču kjer se pečka nahaja in je hlapel in ga je pihalo na vse šipe po avtu in se zadeva ni odrosila. Tako, da je tudi to simptom. Odpri spodaj pod armaturko na sovoznikovi strani in poglej če je kaj vlažno pod pečko ali pod kanali, ter malo povohaj po šobah če se voha antifriz.

Če je avto dalj časa stal in se je zdaj spet začel vozit se ti deli, ki se raztegnejo že nekaj časa niso bi se znalo zgodit, da ko si malo bolj po gasu stisno in je pritisk v vodnem narasto, da je kje malo med satovjem pečke spustlo.

Uporabniški avatar
CheFF
Novinec

Napisal/-a CheFF Pe jun 25, 2010 9:44 pm

Si mel mogoče samo kroženje notranjega (kabinskega) zraka vklopljeno?

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a sacrifice Pe jun 25, 2010 10:17 pm

hmm od znotraj pa samo ko dam gretje ima nekaj časa pridih po antifrizu, mokro nisem pa nikjer zasledil in avo ne kuha ali karkoli podobnega. ko sem pa klimo nazgal se je pa takoj odrosilo, pa se to cel avto je bil zarosen, kakor sem klimo ugasnil cez minuto spet use zaroseno
Zadnjič spremenil sacrifice, dne Pe jun 25, 2010 10:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Power is nothing without control!!!!!

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Napisal/-a ven0m Pe jun 25, 2010 10:19 pm

Si mel mogoče samo kroženje notranjega (kabinskega) zraka vklopljeno?

Moj tega sploh nima :D

Zrak, ko piha piha konstantno odzunaj, ventilator ga vleče skozi odprtino pred šipo na sovoznikovi strani in nato zrak potisne v križišče, kjer je pečka in nato čez šobe, ne da se sistema zapret tako da bi ventilator pihal brez da bi dobival svež zrak od zunaj.

Pač takrat ko je satovje samo malo puščalo in je to puhalo po šipi je zgledalo kot da je zelo "zarošeno" in se sploh ni "odrosilo". Šipo sem sčistil z čistilom in ko se je spet "zarosilo" sem pa pomislil, kaj pa če je pečka (in po tem ko sem videl moker tepih na sovoznikovi strani :lol: )

Nadomestno sem dobil za 38€ še takrat pri avto Vabiču (ki pa ga zdaj ni več). To imam še vedno in zaenkrat še drži po 50kkm :)
Zadnjič spremenil ven0m, dne So jun 26, 2010 1:43 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe jun 25, 2010 11:25 pm

sacrifice je napisal/-a:hmm od znotraj pa samo ko dam gretje ima nekaj časa pridih po antifrizu, mokro nisem pa nikjer zasledil in avo ne kuha ali karkoli podobnega. ko sem pa klimo nazgal se je pa takoj odrosilo, pa se to cel avto je bil zarosen, kakor sem klimo ugasnil cez minuto spet use zaroseno

Samo na hladno imej pa bo ok ;) Ne dajaj na toplo ! In antifriz zamenjaj z VODO :idea: verjetno imaš tudi mastna stekla ?

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Napisal/-a ven0m So jun 26, 2010 1:42 am

Ivan36 je napisal/-a:
sacrifice je napisal/-a:hmm od znotraj pa samo ko dam gretje ima nekaj časa pridih po antifrizu, mokro nisem pa nikjer zasledil in avo ne kuha ali karkoli podobnega. ko sem pa klimo nazgal se je pa takoj odrosilo, pa se to cel avto je bil zarosen, kakor sem klimo ugasnil cez minuto spet use zaroseno

Samo na hladno imej pa bo ok ;) Ne dajaj na toplo ! In antifriz zamenjaj z VODO :idea: verjetno imaš tudi mastna stekla ?

Aja naj pusti pečko, ki pušča, da bo vsipala, pameten nasvet :lol:

Če ima pridih po antifrizu, ko piha toplo pomeni, da pečka pušča... Takrat ko piha toplo, je tok zraka preusmerjen skozi pečko, ki ta zrak segreje od tod pridih antifriza, ker še zaenkrat kaplja samo v križišču pečke.

Ko boš imel čas, vzami dol plastike na sovoznikov istrani pod armaturko, malo razkopaj. Pri večini je potrebno odmontirat armaturko, da lahko vzameš ven pečko (jaz sem jo moral, ter še na enem avtu, ko sem to delal). pečka se nahaja v taki črni škatli iz katere so speljani vsi kanali za zrak (temu se reče križišče, ker so notri vse loputice). Ta škatla je ponavadi "zaplombirana" z plastičnimi štifti, te boš moral odlomit (ko se sestavlja še vedno normalno zaskoči in se drži skupaj, pač vidlo se bo, da je blo narazen vzeto). Odšraufaj cevi iz pečke, ter jo zamenjaj.

Prej, ko slej ti bo šlo celotno satovje, zato to raje stori zdaj, ko veš kje je težava. In ne turiraj preveč avta, ker je sedaj šibka točka v sistemu ta pečka, ki pušča in če boš fajn zahodo bo samo vsipala. isto se bo zgodilo, če boš stal nekje v koloni in ti bo avto prišo lepo na dobrih 100 stopinj...

Če nisi preveč vešč v demontiranju armaturke, ter vseh kablov, ki jih ponavadi ni potrebno odklopiti, ti to z veseljem storim jaz. Ti samo pečko nabavi.

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice So jun 26, 2010 2:01 am

jah do sedaj sem menjal pecko edino na passatu in na golf2, tako da bom prvo preveril sam se pa najraje nebi lotil razdiranja, ce bi bil res za mi ni problem uletet do tebe da zamenjamo ce je res to, samo je fora cez nekaj casa neha diset po antifrizu

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So jun 26, 2010 7:00 am

sej to se vsakemu rosi če ni vžgana klima ko je veni dež oz. vlaga. mej vklopleno klimo ob dežju.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

trafo66

Napisal/-a trafo66 So jun 26, 2010 8:43 am

alfa turbo je avto kot šus. jaz jo imam že kar nekaj časa. vzdrževanje minimalno. letnik 2000 in je doooooooosti boljša kot passat 2.0 tdi ,ki ga imam tudi priliko vozit.letnik 2006. na njega je zmetano več denarja v treh letih kot na alfo v desetih. v bistvu na alfi ni popravil na pasatu pa so. tako za razne skeptike ,ki sovražijo italijanske avtomobile. ne moreš primerjat. ja ena stvar pa je. dobil sem res alfa virus in ne gre več stran.
aja moja ima tudi original wooferje in tolče kot hudič.nema da nema

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So jun 26, 2010 9:01 am

Avto zgleda kul, če že nič je dobra ladja. Mal ga operi in daj še kake fotke gor, ker tistih par na začetku res ni najbolj navdušujočih. Vsekakor zgleda veliko bolše od prejšnjih ;)

scirocco12
Stalni uporabnik

Napisal/-a scirocco12 So jun 26, 2010 9:36 am

Patrik_A3 je napisal/-a:sej to se vsakemu rosi če ni vžgana klima ko je veni dež oz. vlaga. mej vklopleno klimo ob dežju.

Točno to, pa očisti šipe, ne zunaj, z notranje strani! ;)

Lp

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice So jun 26, 2010 10:01 am

Evo dočakali ta dan Alfica uradno na cesti, sveže registrirana, več slik po pranju;))))

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Napisal/-a ven0m So jun 26, 2010 10:45 am

sacrifice je napisal/-a:jah do sedaj sem menjal pecko edino na passatu in na golf2, tako da bom prvo preveril sam se pa najraje nebi lotil razdiranja, ce bi bil res za mi ni problem uletet do tebe da zamenjamo ce je res to, samo je fora cez nekaj casa neha diset po antifrizu

Najbolje bi bilo da prvo preveriš, da vzameš dol plastike tam ko ma sovoznik noge in probaš sečt do pečke, sej če si to že delal pol tak veš kak zgleda. In če se da potipat, če pri kiri odprtini teče ven kaj antifriz. Ali pa če boš čez kak teden mel kaj nižji nivo v ekspanzacijski.

Drugače pa je to tudi dobro, da očistiš šipe odzunaj in odznotraj in to vse šipe.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So jun 26, 2010 11:14 am

Pa kabinski filter zamenjaj.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice So jun 26, 2010 11:27 am

dans je hudic uzel benz pumpo, ima kdo slucajno kako na zalogi:(

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered So jun 26, 2010 11:38 am

Tisti ki je prjavu da je zakon ko v avto natankaš za 50e goriva in pol narediš s tem 800km, naj še pove kaki avti so to sposobni, pa prosim ne rečt da ala vw lupo.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So jun 26, 2010 11:43 am

fiatpowered je napisal/-a:Tisti ki je prjavu da je zakon ko v avto natankaš za 50e goriva in pol narediš s tem 800km, naj še pove kaki avti so to sposobni, pa prosim ne rečt da ala vw lupo.

Recimo Polo SDI naredim z 40 litri 1000km
z Sharanom TDI 131km naredim z 65 litri 1100km
z svojim Cliom 1,4 98km naredim pa 750km z 45 litri

Marsikateri avto je to sposoben.
I'm not speeding I'm qualifying...

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered So jun 26, 2010 11:45 am

Kako pa veš da je benz pumpa hin ?

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered So jun 26, 2010 11:50 am

NejcZ je napisal/-a:Recimo Polo SDI naredim z 40 litri 1000km

Tega ti pa enostavno ne verjamem. Prvič ti ne verjamem da polo sdi žge samo 4 litre na sto, še bolj ti pa ne verjamem da sharan tdi 131KM žge 6.9 litra, 6.9 litra je meni žgal punto 1.2 16v 86KM letnik 1997, ki je pol lažji pa pol nižji od sharana, ni logike.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So jun 26, 2010 11:52 am

fiatpowered je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:Recimo Polo SDI naredim z 40 litri 1000km

Tega ti pa enostavno ne verjamem. Prvič ti ne verjamem da polo sdi žge samo 4 litre na sto, še bolj ti pa ne verjamem da sharan tdi 131KM žge 6.9 litra, 6.9 litra je meni žgal punto 1.2 16v 86KM letnik 1997, ki je pol lažji pa pol nižji od sharana, ni logike.

Sharana se fura tudi pod 6 litri če na AC ne presegaš 130km/h.
Polo na relacije pije še manj kot 4 litre.

Je pa res da se vsi avti ki sem jih omenil vozijo večionma relacije in je mesta komaj kakih 30%.
Dizel je le dizel, čeprav smrdi :lol:

No da nebomo off, upam da zrihtaš Alfo (sacrifice), čimprej :)
I'm not speeding I'm qualifying...
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov