Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Re: Ford Fiesta ST ''Rally art''

Napisal/-a Brain Damage Sr apr 20, 2011 6:29 pm

Symon; Motor ma potenciala na pretek. Moje velika želja ostajajo trobentice ampak ne vem, cenovno skupaj z optimizacijo bi me prišlo presneto drago. MX-5, vem za njeno famo :) Ampak oblikovno mi aktualna sploh ni ušeč, starejše so lepše ampak težko je dobiti dobro ohranjeno in z primerno motorizacijo.

En par fotk..

Slika

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Sr apr 20, 2011 6:33 pm

mankajo ti še tablce GO FIESTA :D
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr apr 20, 2011 6:53 pm

Brain Damage je napisal/-a:Symon; Motor ma potenciala na pretek. Moje velika želja ostajajo trobentice ampak ne vem, cenovno skupaj z optimizacijo bi me prišlo presneto drago. MX-5, vem za njeno famo :) Ampak oblikovno mi aktualna sploh ni ušeč, starejše so lepše ampak težko je dobiti dobro ohranjeno in z primerno motorizacijo.

Dobro dizajn nove je itak stvar okusa za stare pa vem kaj misliš. 1,8 so preredke, 1,6 so pa brez špere.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage To maj 24, 2011 5:54 pm

Nekaj slikc; si moram uzet več časa zato rezultat ni takšen kot sem si zaželel :)

Slika

Slika

Slika

Slika

Gume; contiSC3 195/45/16

Občutki - avto se po 5ih letih KONČNO! pelje tako kot se mora. Ne bom razlagal ker tudi ne poznam pravih besed ampak vem, da se pelje fantastično! :)

Vesel, kot že dolgo ne.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo To maj 24, 2011 6:32 pm

ze parkrat sem jo zasledil pri UKC v Lj., in je res bomba od avta,spuščena je lih prou :tomidelej: :bow

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare To maj 24, 2011 6:32 pm

Predvidevam, da te pohvale letijo na gume.
Kje si jih kupil in kakšna je cena ker tudi mene počasi čaka nakup dveh.

Drgač pa supr fotke.

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage To maj 24, 2011 6:59 pm

mr.ramo; tam imam stanovanje, zato tam počiva :) Vendar pod mojim budnim očesom! ;)

nightmare; na gume kot tudi na celotn trentni setup. Ko sem lani zamenjal podvozje(Eibach/KW) so bile gor 17" platišča in Toyo rabljene(sezono stare) gume. Razlika je seveda bila očutna zaradi še nižjega težišča vendar gume niso delovale dobro z amortizerji. Z 16" se veliko boljše pelje in če temu prištejem še nove gume, ki me pozitivno presenečajo iz km v km, je rezultat res optimaln - ne preveč dirkalno(torej ne poskakujem pretirano), dovolj napet a hkrati prožn. Ob lift-offu pa predvidljiva in lahka.

Cena okrog 90€ po komadu pri Žbogarju (Nova Gorica)

Uporabniški avatar
Juss11
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Juss11 To maj 24, 2011 7:47 pm

Lepa st-ejka :bow , Kaj te fotke si naredu v kamnolomu nad solkanom?
Drgač fenomenalno se potrudiš da slika ko jo narediš pride do tistaga izraza. Top :pivo
Razbijem vse kar je na kolesih.

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Sr maj 25, 2011 1:11 pm

Slikano je v ljubljani - kamnolom pri sadinji vasi(mislim, da). Hvala, nism najbolj zadovoljen z fotkami - bo treba ekstra fleše kupit :huh:

Sem pa še od kolega twingota RS slikal. Super paket so fransozi nardil!

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Kraj: Medvode

Napisal/-a GregaST Pe maj 27, 2011 8:46 pm

Danes sem te videl na semaforju pri levu (zavijal si levo). Res lepa fiesta, ampak zvok je pa zelo "hondaški". Kar se pa tega tiče sem bil pa kar malo razočaran. Sicer pa res lepa mala raketa.

Lp, pa brez zamere.

Uporabniški avatar
Juss11
Novinec

Napisal/-a Juss11 So maj 28, 2011 9:12 am

Ja res je lepa, še leta nazaj ko sem imel ibizo sem kmalu zamenjal za eno tako sam rdeče barve, ma nisem tel ker sem imel v mislih drug avto za kupit tako da je odpadla in še lastnik je reku da je bla razbita pol pa sploh. Kaj pa kaj motor dela dobro al se kaj kvari? Me zanima, če kje kdaj staknem lahk da jo tud jst nabavim. :D

M-R
Nov uporabnik

Napisal/-a M-R Po maj 30, 2011 3:37 pm

super avto :o

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Sr jun 01, 2011 4:28 pm

GregaST; Hondaški? :) Hmm..možno. Meni se ne zdi preveč hondaški. Basira sicer v nizkih, na overrun-u poka in pri polnem pospeševanju zažvižga. :) Bom moral posnet.

Je pa ljubljanska snaga dva dni nazaj potisnila smetnjak v fiestin zadnji odbijač in popraskala črto ter naredila kratko riso. Škoda ne bo tako nedolžna, ker črte pridejo le v kompletu in je cena okoli 300€, zadnji odbijač bo pa šel v barvanje :S Eh, dobro, dokler je le plastika ni panike. Po telefonu sem jim povedal svoje in v opravičilo so dejali, da bodo oni poračunali nastalo škodo. (seveda sem dokumentiral).

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Re: Ford Fiesta ST165

Napisal/-a nightmare Ne jun 05, 2011 4:27 pm

V petek okoli 17:30 sem te pa videl na Viču smer proti Dolgem mostu. Lepa zverina. ;) Pa tud glas je biu pošten slišat.

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 To jun 14, 2011 10:55 am

Včeraj viden (vsaj mislim da si bil ti ) pri polikliniki v eni ulici parkiran, pa z zeleno nalepko na šipi :?

PS: je nalepka od komunale ? kakšna kazen ali samo opozorilo ?

LP

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage To jun 14, 2011 7:54 pm

Ja, mojo si vidu :)

Nalepka? Kazn! Ampak sem prišel v nedeljo iz službe v lj ob 4h zjutro in se mi res ni dalo naslednji dan ob 8h ustat in plačat jankoviču 30centov. (minimum). No, sej tko mu jih bom pa 20€ :)

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Sr jul 06, 2011 12:38 pm

En update ki ni update :)

Minilo je 5 let od prvih prevoženih kilometrov. Trenutno jih ima 80.300km. Kasko je letos malo dražji zaradi nesposobnega taksista, ki mi je popraskal odbijač. (dolga zgodba, kridva deljena na 50%-50%).

Avto se je v 5ih letih lastništva dobro izkazal. Do sedaj je bilo treba menjat le retrovizorje, ker je elektromotorček crknil, ampak to še v garanciji. Prejšnje leto se je pa lambda odločila umret in vodna pumpa je rekla STOP. Še leto prej je pa zadnji levi ležaj popustil. Labmda je bla okrog 60€, ležaj podobna cena, dražja je bla le pumpa, ki je z delom prišla dobrih 180€. No, nič dramatičnega.

Kar se vzdrževanja tiče; servisi so na 15kkm, uporabljam olje Motul ostale drobranire vzamem kar OEM. Filtre zraka menjam sam(imam dva, eneka(Green) za zimo, večjega KN za poletje). Avto se poleti pere 4x na tedn, enkrat na tedn ročno, ostalo pa spiranje z baromatom in brisanje. Zima; enkrat na dva tedna ročno, začetek in konec tedna pa spiranje soli z baromatom.

Poraba; Ni pretirana. Relacije ob kulturni hitrosti 120km/h(ali manj, več skorajda nikoli) pri 3500vrtljajih se poraba giba med 7l-7.5l. Dimanična vožnja pa 9-9.5l.

Overall, zadovoljen z avtom. Seveda bi se ga dalo izboljšat vendar do prodaje, ki je planirana za naslednjo pomlad(če podpišem delovno razmerje) se ne bo ulagalo nič več v avto. Le redno vzdrevanje.

Sicer pa je potrebno še zamenjat zadnji odbijač, ker so ga smetarji popraskali. (minimalno, ampak jebiga, sem picajzlast. In če plačujem zavarovanje, zahtevam kar mi pripada :p )

Ob tej priložnosti bi si zaslužil avto en photoshoot vendar čas trenutno ni na moji strani. Zato le ena na hitrco:

Slika
Zadnjič spremenil Brain Damage, dne Sr jul 06, 2011 3:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Napisal/-a nightmare Sr jul 06, 2011 12:45 pm

Ko človek prebira vse to okoli vzdrževanja avtomobila kot opisuješ ti te kar prime, da bi ga že sedaj zaaral in kupil ko bo naprodaj.

Čudovita je. ;)

Uporabniški avatar
Juss11
Novinec

Napisal/-a Juss11 Sr jul 06, 2011 1:17 pm

Odlična fiestica sam ko jo vidim kdaj v gorici, k zgleda kot da je vn iz salona pripeljala, kar ahti jo saj veš da imaš dober avto ne pa zjahano karjolo :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jul 06, 2011 3:13 pm

avto je super, samo nisem navajen da je treba pri avtu v 5 letih ( koliko imaš kaj kilometrov?), menjati vse te zadeve.....ali pa sem do zdaj imel očitno zelo zanesljive avtomobile
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 38 gostov