En update ki ni update

Minilo je 5 let od prvih prevoženih kilometrov. Trenutno jih ima 80.300km. Kasko je letos malo dražji zaradi nesposobnega taksista, ki mi je popraskal odbijač. (dolga zgodba, kridva deljena na 50%-50%).
Avto se je v 5ih letih lastništva dobro izkazal. Do sedaj je bilo treba menjat le retrovizorje, ker je elektromotorček crknil, ampak to še v garanciji. Prejšnje leto se je pa lambda odločila umret in vodna pumpa je rekla STOP. Še leto prej je pa zadnji levi ležaj popustil. Labmda je bla okrog 60€, ležaj podobna cena, dražja je bla le pumpa, ki je z delom prišla dobrih 180€. No, nič dramatičnega.
Kar se vzdrževanja tiče; servisi so na 15kkm, uporabljam olje Motul ostale drobranire vzamem kar OEM. Filtre zraka menjam sam(imam dva, eneka(Green) za zimo, večjega KN za poletje). Avto se poleti pere 4x na tedn, enkrat na tedn ročno, ostalo pa spiranje z baromatom in brisanje. Zima; enkrat na dva tedna ročno, začetek in konec tedna pa spiranje soli z baromatom.
Poraba; Ni pretirana. Relacije ob kulturni hitrosti 120km/h(ali manj, več skorajda nikoli) pri 3500vrtljajih se poraba giba med 7l-7.5l. Dimanična vožnja pa 9-9.5l.
Overall, zadovoljen z avtom. Seveda bi se ga dalo izboljšat vendar do prodaje, ki je planirana za naslednjo pomlad(če podpišem delovno razmerje) se ne bo ulagalo nič več v avto. Le redno vzdrevanje.
Sicer pa je potrebno še zamenjat zadnji odbijač, ker so ga smetarji popraskali. (minimalno, ampak jebiga, sem picajzlast. In če plačujem zavarovanje, zahtevam kar mi pripada :p )
Ob tej priložnosti bi si zaslužil avto en photoshoot vendar čas trenutno ni na moji strani. Zato le ena na hitrco: